KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2025 Salı
°C

Her köye ayrı dava

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından; haksız yere konut sahibi oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 785 depremzede ile birlikte hasar tespit çalışması yapan yaklaşık 160 görevli hakkında açılan davada tefrik (Dosya ayırma)kararı alındı.

Her köye ayrı dava
20 ARALIK 2005 SALI 12:05
0
1647
0
AA aa
Haksız Yere Deprem Konutu Yazılan 785 Kişinin Dosyaları Ayrıldı.

Haksız yere konut sahibi oldukları gerekçesiyle, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı incelemeler neticesinde haklarında dava açılan 785 depremzedenin davasına devam edildi. 785 depremzede, TCK' nın 504. maddesine göre, nitelikli dolandırıcılık suçuyla, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle Bingöl Ağır Ceza mahkemesinde yargılanıyor.

160 Görevli Hakkında da Dava Açıldı

Depremzedelerin duruşmasına başlanmasıyla birlikte hasar tespit çalışması yapan yaklaşık 160 görevli hakkında da görevi kötüye kullanmak suçundan haklarında dava açıldı. Edinilen bilgiye göre, geçen Salı günü Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, suçlar bağımsız olduğu için "Dosya Ayırma" kararı verildi.

Tefrik kararı verilmesinin ardından 959 dava dosyası 80'ne ayrıldı. Bundan sonra dosyaların tek tek inceleneceği ve yapılacak incelemelerin ardından karar çıkması bekleniyor. Davanın bugüne kadar sonuçlanmamasının nedeni ise, dosyaların çokluğundan kaynaklandığı öğrenildi.

Bingöl Baro Başkanı Avukat Erdal AYDEMİR, konu ile ilgili yaptığı açıklamada;" Haklarında dava açılan depremzedelerin avukatlığını Bingöl Barosu avukatları üstlendi. Evleri yıkılmamış olsa bile ciddi anlamda hasarlar oluştu. Bu da ilerki dönemler için büyük sorun teşkil etmektedir. 785 depremzede hakkında açılan dava sonunda olumlu karar çıkacağını umut ediyorum. Bu davanın bugüne kadar sonuçlanmamasının tek nedeni ise yeterince delillerin olmamasıdır. Şayet zamanında bu deliller toplanmış olsaydı bu dava bu kadar uzamamış olacaktı. Bu dava devam ederken Hasar tespit çalışması yapan 160 görevli hakkında da görevi kötüye kullanmak suçundan haklarında dava açıldı. Bunlarda, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaktadır. Şu anda Mahkeme heyeti dosyaları köy köy ayırma kararı aldı. Bu dosyalar ayrıldıktan sonra yeniden incelemeler yapılacak. Biz Bingöl Barosu olarak sonuna kadar depremzedelerin arkasındayız."dedi.

HABER
BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgazetesi.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2025
16:04
Bingölspor FK`nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Bingölspor FK'nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Ağırlıklı olarak Akdeniz ve İç Anadolu takımlarının yer aldığı grupta eşleşmeler, 9 Çarşamba günü fikstür çekimiyle belli olacak.
08.07.2025
14:37
Bingöl`de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 10 yıl 9 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 10 farklı suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı.
08.07.2025
14:24
Bingöl`de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
08.07.2025
14:19
Bakan Kacır`ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Bakan Kacır'ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın çarşamba günü gerçekleşeceği bildirilen Bingöl ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. İptalin, şehit cenazeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.
08.07.2025
13:59
THY ve AJet`ten
THY ve AJet'ten 'Ada Kıbrıs'a Büyük Destek
'Ada Kıbrıs' logolu uçaklar gökyüzünde tanıtım platformuna dönüşecek. Ahmet Bolat: 'Ada Kıbrıs'ın ana aktörü olmak için bir araya geldik'
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın