Her meslekten insana ihtiyaç vardır
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekili aday adayı Necat Burakgazi, &';Toplumumuzda her anne ve baba evladının doktor, mühendis, avukat, eczacı olmasını ister. Bu nedenle evlatlarını meslek liselerine göndermezler. Peki bu memleketin elektrikçiye, tornacıya, inşaat kalfasına ve bilumum mesleki alanlarda çalışanlara ihtiyacı yok mudur? Elbette vardır” dedi.
01 NİSAN 2011 CUMA 08:58 |
0 |
2966 |
0 |
|
AA |
aa |
|
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı olan Burakgazi, işsizlik ve mesleki eğitim üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Burakgazi, Ankara'da bir araya geldiği hemşerileriyle Bingöl'e ilişkin projelerini anlatırken Türkiye'de mesleki eğitim alanında yaşanmış ihmallere değindi.
“Her işi yaparım” devri bitmiştir
Burakgazi, “Toplumumuzda her anne ve baba evladının doktor, mühendis, avukat, eczacı olmasını ister. Bu nedenle evlatlarını meslek liselerine göndermezler. Peki bu memleketin elektrikçiye, tornacıya, inşaat kalfasına ve bilumum mesleki alanlarda çalışanlara ihtiyacı yok mudur? Elbette vardır. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde her yüz kişiden yetmiş kişi meslek liselerinde geriye kalan 30 kişi ise düz liselere gider. Türkiye de bu oranlar tam tersinedir, liseye 70 meslek liselerine 30 kişi tercihte bulunur.
Son beş yılda bu konuda da mesleki eğitim politikası önemsenmiş ve bu oran düz lisede 60'a gerilemiş, mesleki lise ise yüzde 40'a yükselmiştir. Gençlerimizin meslek edinmeleri, kalifiye eleman haline gelmeleri istihdam edinmelerini kolaylaştıracaktır. “Her işi yaparım” devri bitmiştir, yaptığı işi iyi yapmak meseleye çözüm getirecektir” ifadelerini kullandı.
Okul çağını geçirmiş işsizlerimizin durumuna değinen Burakgazi, “Meslek sahibi olmayan bu işsizlerimizin de düzenlenecek sertifikalı programlar ile daha bilgili ve becerili hale getirilebilirler. Konu ile ilgili olarak Bingöl Belediye Başkanlığının ciddi çabaları vardır. Bu çabaların tarafımızdan desteklenmesini bir görev olarak kabul ediyoruz. Esasında Bingöl'de bulunan önemli sivil toplum kuruluşları bu alanda çalışmalar yapmalıdırlar. Sivil toplum kuruluşları yönetimlerinin iş birliği, sorunun çözülmesinde sinerjik etki oluşturacaktır” şeklinde konuştu.
|
28.04.2026 20:05
 |
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar |
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti. |
|
28.04.2026 19:43
 |
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında |
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı. |
|
28.04.2026 19:23
 |
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı |
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı. |
|
27.04.2026 17:01
 |
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak |
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak. |
|
27.04.2026 16:57
 |
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi |
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor. |
|
27.04.2026 16:56
 |
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik |
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde. |
|
|