KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Her sınıfa yetim kardeş

İHH, geçtiğimiz aylarda MEB ile imzaladığı protokol ile tanıttığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle Türkiye ve dünyadaki yetimlere umut ışığı olacak. Vali Taşyapan: “Bu projeyi önemsediğim gibi bu projenin topluma ve öğrencilere katacağı çok şeyin olduğuna inanıyorum” dedi.

Her sınıfa yetim kardeş
10 OCAK 2014 CUMA 09:47
0
1709
0
AA aa

Proje ile MEB'e bağlı okullarda öğrenciler harçlıklarından artırdıkları parayla ayda 90 TL ile sınıfça Türkiye ya da dünyanın herhangi bir bölgesinden yetim kardeş edinebilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi ilkokul, ortaokul ve liselerde 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan değerler eğitimi konusunda daha önce başlatılan çalışmalar gözden geçirildi.

Dün saat 13.00'te Fen Lisesi'nde yapılan toplantıya, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, değerler eğitiminin amacının elinden ve dilinden emin nesillerin yetiştirilmesi olduğunu belirterek: “Aldığımız nefes sayılı, ömür sınırlı ve bize tanınan bu süre içinde geriye bırakacağımız iyi işler olmalı. Bingöl'ün geneline baktığımızda Batı'da kaybedilen bir çok değeri burada görüyoruz. Batı'da örf olarak birçok şey kalmadı ama güzel Bingöl'ümüzde bu değerlerimiz ayakta ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Amacımız bunları sağlıklı bir şekilde yaşatmak, bundan sonraki nesillere aktarmaktır. Bu günkü ana temamız ‘yetim'ler ile ilgili. İHH ile birlikte Bakanlığımızın 46 ülkede yürüttüğü bir kampanya var. Dünyada ekonomik refah seviyesi artmasına rağmen kan, gözyaşı dinmedi. Bilinen rakamlara göre dünyada 200 milyona yakın bir yetim olduğu görülüyor. Bizim çocuklarımızın da yetim kalmayacağının garantisi yok. Bundan dolayı Birçok değere sahip çıkan Bingöl'ümüzün bu değere de sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıda konuşan Vali Taşyapan: “İnsanlığın ortak değerleri olduğu gibi bizimde kendi kültürümüze göre değerlerimiz var. Dolayısı ile hem evrensel hem de kendi öz değerlerimizi kavramamız lazım. Çocuklarımızı en iyi okullarda okutabiliyoruz, yada özgür yaşamalarını sağlayabiliyoruz. Ama bir müddet sonra çok basit bir örf, adet kuralını uygulayamayacak insanlar yetiştiremiyoruz. Komşular, akrabalar ile münasebet kuramayan insanlar yetişiyor. Bu konularda istediğimiz nesillerin yetişmesi için değerler eğitimi çok önemli bir proje. Ben de bu projeyi önemsediğim gibi bu projenin topluma ve öğrencilere katacağı çok şeyin olduğuna inanıyorum” dedi.

İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ise yetimlere yönelik başlattıkları “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini anlattı.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteğiyle yürütüldüğünü belirten Yılmaz, kampanya ile bundan sonra her sınıfın bir yetim kardeşi olacağını, ilköğretim ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği kampanya kapsamında çocuklar ve gençlerin dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabileceklerini söyledi.

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına katılan sınıfların en az bir yıl boyunca bir yetimi desteklemeye kararı verdikten sonra (birden fazla yetim kardeş edinmek de mümkün) her ay düzenli olarak 90 TL toplayacağını belirten Yılmaz: “Çocuklar/gençler kardeşlerini İHH'nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü ülke ve bölgelerden seçecek. Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren "Yetim Özet Bilgi Formu" posta veya e-posta yoluyla her sınıfa ayrı ayrı gönderilecek. (Gönderilen yetim bilgi formları sınıf panolarına asılabilir, böylece çocuklar destekledikleri yetim kardeşlerini her an hatırlama imkânı bulabilirler.) Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye'den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler” dedi.

Kampanyaya şuanda Bingöl'de bir okul ile başladıklarını belirten Yılmaz, bu sayının artmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2025
05:03
Bingöl`de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
Bingöl'de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
İlan portalından derlenen ihalelerin türleri, içerikleri ve tarihleri şöyle;
05.08.2025
05:02
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bugün itibariyle başlayan başvurular, 09 Ağustos'ta sona erecek. Katılımcılar, 12 Ağustos 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek. Katılımcılar, 6 ay süreyle Bingöl merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim Müdürlükleri emrinde istihdam edilecek. Hangi ilçede kaç kişi istihdam edilecek? İşte o detaylar…
05.08.2025
04:59
Bingöl`de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; 'Yeni modelimizdeki öncelikli yatırımlar kapsamında Bingöl'de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK işveren paylarını 12 yıl boyunca bakanlığımız karşılayacak. Yatırımın OSB'de olması halinde bu süreyi 14 yıl olarak uyguluyoruz. 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz' dedi.
05.08.2025
04:57
12Bingölspor`da kombine satışı başladı
12Bingölspor'da kombine satışı başladı
3. Lig temsilcimiz 12 Bingölspor'un 2025–2026 sezonu iç saha maçlarını kapsayan kombine bilet satışlarının başladı. VIP tribününe kombine sahibi olmayan giremeyecek. Misafir girişi için isim yazdırma uygulaması da yapılmayacak.
05.08.2025
04:56
Bingöl`de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de hırsızlık yapan 10 şüpheli polis ekipleri tarafından yapılan çalışma ile gözaltına alındı.
05.08.2025
04:52
Bingöl`de ihtiyaç sahiplerinin ‘Umut`u oluyorlar
Bingöl'de ihtiyaç sahiplerinin 'Umut'u oluyorlar
Burulday; 'Gayemiz dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu ağır yükü el ele gönül gönüle vererek mazlum kardeşlerimizin acılarını hafifletmek, dertlerine ortak olmak ve gülümsemelerine bir nebze de olsa iştirak etmektir. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın