KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Her türlü tedbir alınacak

Seçim güvenliği noktasında her türlü tedbirin alınacağını belirten Yılmaz, “Sandık güvenliğini sağlamak, kamunun temel görevlerinden biridir. Halkımızın güvenli bir şekilde sandık başına gitmesi, oyunu kullanması için her türlü tedbiri alacağız” dedi.

Her türlü tedbir alınacak
06 EKİM 2015 SALI 22:17
0
1848
0
AA aa

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 2015-2016 eğitim öğretim yılı yatırım bilinçlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


6-7 EKİM OLAYLARI

6-7 Ekim olaylarına dair sorulan bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, olaylarda 50 insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “6-7 Ekim olaylarını şiddetle kınıyoruz. O tarihlerde sokaklarımız karıştırıldı ve 50 insanımız hayatını kaybetti. Bu son derece üzücü elbette bölgenin huzuru bozuldu, bizim her şeyden daha fazla  huzura ihtiyacımız var” dedi.

Bu bölgede yaşam kalitesini artırmak ve yaşam ortamını iyileştirmek için huzura ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, “Huzura zarar verenler, aslında demokrasinin de kalkınmanın da düşmanıdırlar. Özgürlüklerin yaşanması için de, refahın artması için de her şeyden önce huzura ihtiyacımız var. Şiddetin olmadığı bir ortama ihtiyacımız var. Şiddeti bir araç olarak kullananlar, aslında yetersiz inanlardır. Fikirleriyle ortaya çıkamayanlar, siyaset yapamayan insanlar, şiddete başvuruyorlar. İnsana baskı yaparlar. Bu vesileyle ben o tarihlerde hayatını kaybeden masum insanlara Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Yasin Börü katil zanlılarının yakalandığını ve adalet önünde hesap verdiğini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Adalet mekanizmasının sonucunu hep birlikte göreceğiz. Bu tür hadiseler  yapanların da cezasız kalmaması gerekiyor. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devleti için de hak ettikleri cevabı, hak ettikleri karşılığı da yine hukuk içinde göreceklerdir inşallah.”

“SOKAĞA ÇAĞIRANLAR HESAP VERMELİ”

İnsanları sokağa döken siyasetçilerin yaptıklarından sorumlu olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Siyaset, her ağzınıza gelen söyleme, toplumu tahrik etme işi değildir. Toplumun faydası için, toplumun huzuru için, toplumun genel menfaati için sorumlu bir şekilde hareket etme konumundadır bütün siyasetçiler. Bunu yapmayanlar, çıkacak sonuçlardan da sorumludurlar. Yani direk olarak yapmamış olsalar da, tahrik edici bir üslup kullanan siyasetçiler, düşmanlaştırıcı, ötekileştirici bir dil kullanan siyasetçiler, toplumu siyaset yapmaya çağırmak yerine, sokağa çağıran siyasetçiler, bütün bu olup bitenlerden de sorumludurlar. Dolayısıyla onların da ahlaken ve siyasetten hesap vermesi gerekir.”

“Bütün bu yaşanan hadiselerden onların da bir payı olduğunu özelikle vurgulamak isterim” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Diğer taraftan seçim güvenliğine gelince, seçim güvenliğinin iki boyutu var. Bir toplumsal boyutu var, bir de kamusal boyutu var. Toplumsal olarak baktığımızda ben şunu ifade etmek isterim; kim sandığa giden bir insana baskı yapıyorsa, aslında irade gaspı yapıyor demektir, irade hırsızlığı yapıyor demektir. Hiç kimsenin bir başkasına baskı yapma hakkı yoktur. Bunu yapanlar, karşısındaki insana saygı duymayanlardır. Dolayısıyla kendisine de saygısı olmayan insanlardır. Herkesin özgür bir şekilde sandığın başına gitmesi lazım ve neyi hayırlı görüyorsa, vicdanıyla, aklıyla neyi iyi görüyorsa o yönde oyunu kullanması lazım. İnsanlara baskı yapanlar, şiddet uygulayanlar, tehdit edenler buna saygı duymayan insanlardır ve bunlara karşı bütün toplumsal kesimlerin ortak bir tavır koyması gerekir. Bu adeta bir hastalıktır. Şiddeti, baskıyı kullanmak, acizliktir, geri kalmışlıktır, ilkel bir zihniyettir ve davranış biçimidir. Bunu yapanlara ve bunu tenesür edenlere karşı, bütün sivil toplumun, siyasi partilerin, medyanın hepimizin karşı durması lazım ve ilkesel bir şekilde karşı durması lazım.”

SANDIK GÜVENLİĞİ

1 Kasım seçimleri kapsamında seçim güvenliği konuna da değinen Yılmaz, “Tabiî ki sandık güvenliğini sağlamak, diğer taraftan da kamunun temel görevlerinden biridir. Biz bu anlamda da devlet olarak, hükümet olarak, kamu kurumlarımızla, güvenlik güçlerimizle, ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın güvenli bir şekilde sandık başına gitmesi, oyunu kullanması için her türlü tedbiri alacağız ve ek bir amacımız var burada, insanların özgür bir şekilde, hiçbir baskı hissetmeden oylarını kullanmalarını sağlamak. Bunun için de kamu kurumları, güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen tüm gayreti tabi hukuki bir mekanizma içeresinde gerçekleştireceklerdir. Bundan da halkımızın emin olması lazım” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın