KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Aralık 2025 Salı
°C

Herkes bu şekilde görevini yapsa!...

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen,  Akut birimi ve Din Görevlileri Derneği tarafından desteklenen  “Bingöl Kahve Sohbetleri Projesi” kapsamında Kültür Mahallesi'nde uyuşturucuya karşı vatandaşı bilinçlendirmek için seminer verildi.  

Herkes bu şekilde görevini yapsa!...
23 AĞUSTOS 2008 CUMARTESİ 11:15
0
1536
0
AA aa
Kültür Mahallesi Kültür Kuran Kursu bahçesinde yapılan seminerde konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Çelik, seminerin yapılış önemine değinerek, Bingöl'de gençlerin hayatını karartmaya yönelik yapılan uyuşturucu  ve madde bağımlılığının önüne geçmek için bu tür seminerlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu seminerden sonra ilimizin diğer mahallelerinde buna benzer bilgilendirici faaliyetler yürüteceklerini ifade eden Çelik,  “Belirli haftalarda ilimizin diğer mahallelerinde aile ve gençlerimize yönelik madde bağımlılığının ne kadar zararlı olduğunu anlatılacak.  Ülkemizin genç nüfusunun uyuşturucu müptelasına teslim olmaması için hepimize çok önemli görevler düşüyor.  Bingöl gençleri baktığımız zaman bu tip işlerden uzak giden gençlerdir. Ama maalesef sayıları azda olsa bazı çocuklarımız bu işin içinde.  Bu işe giren  bir çok gencimizin bu tür zararlı alışkanlıklardan ötürü psikolojileri bozulmuş.İnşallah bu programlardan sonra olumlu neticeler alırız” dedi.



Yaklaşık 1 ay önce Asayiş Ekipleri Amirliğine yapılan saldırıyı hatırlatan Çelik, “ Bilindiği gibi kısa bir süre önce bu karakolumuza üç terörist tarafından saldırı yapıldı. Bu olayda teröristlerin yakalanması için bizlere yardımcı olup duyarlı davranan Kültür Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. Bingöl insanı genel itibari ile çok duyarlıdır. Çocuklarınızı madde bağımlılığından uzak tutmak için duyarlı olmanızı ve hassasiyet göstermenizi istiyoruz. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu İlimize atandığı tarihten itibaren Bingöl'e yatırım yapılması için çok çaba sarf ettiğini hepimiz görüyoruz. Sayın valimiz Bingöllü iş adamlarına buraya yatırım yapılması için yaptığı girişimlerde, iş adamları güvenlik sorunu gerekçesinin arakasına sığınarak yatırım yapmaktan kaçıyorlar. Oysa ilimizde güvenlik değil, yatırım sorunu var. Bingöl çok güvenli bir il. Biz iş adamlarımızdan beklediğimiz kendi memleketini düşünerek yatırım yapmaları ve burayı kalkındırmalarıdır. Bingöl'e yatırım yapıldığı takdirde bir çok sorun aşılır” şeklinde konuştu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili  Zafer  Ercan tarafından slayt gösterisi eşliğinde “uyuşturucunun zararları, madde bağımlılığına iten faktörler, bağımlılarda görülen sorunlar, çocuğun madde bağımlısı olup olmadığını gösteren ipuçları, uyuşturucu konusunda aileye düşen görevler, arkadaş önemi, uyuşturucunun fiziki etkileri, uyuşturucunun sosyal ve maddi etkileri”  konularında bilgi verildi.



Daha sonra söz alan Din Görevlileri Derneği Başkanı Yunus Bulmuş ve AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş ise, kendi meslekleri dahilinde uyuşturucunun zararlarını anlattılar.
Gece saat 23.00'e kadar devam eden seminere, Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Konuralp Kalelioğlu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Zafer Ercan, Bingöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Yunus Bulmuş, AKUT Bingöl Birimi Başkanı Ahmet Ateş, Sağlık-Sen Bingöl  Şube Başkanı Şaban Aybek ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın