KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Herkes özgür iradesiyle karar versin

Bingöl’ün Yedisu ve Karlıova ilçelerini ziyaret eden Bakan Yılmaz, herkesin özgür iradesine göre karar vermesi gerektiğini belirterek, özgür iradeye göre verilmeyen oyun kıymetsiz olduğunu söyledi.

Herkes özgür iradesiyle karar versin
28 MART 2014 CUMA 04:55
0
1981
0
AA aa

Bingöl'de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yedisu ve Karlıova ilçelerini ziyaret etti. Yedisu'da düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin önemine değindi.

Bakan Yılmaz, konuşmasının başında, daha önce de Yedisu ilçesini ziyaret ettiğini belirterek, iki nedenden dolayı Yedisu'ya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek: " Yedisu'ya her geldiğimde ben mutlu oluyorum. İki açıdan mutlu oluyorum. Birincisi insanları bakımından, Alevi'siyle-Sünni'siyle, Türküyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla bir uyum ve huzur içinde bir birlik ve beraberlik var Yedisu'da. Allah birliğinizi bozmasın. İkinci özelik Yedisu'nun tabiatı. Yedisu'da gerçekten Allah büyük nimetler, güzellikler vermiş. Peri suyunu, dağlarını, yaylalarını görüyorsunuz. Buralar gerçekten herkesin gelmesi ve örmesi gereken yerler. Burası adeta saklı bir cennet, saklı bir güzellik. İnşallah önümüzdeki süreçlerde çok daha fazla insan buralara gelecek. Tabi bunun için en önemli unsurlardan birisi yol. 'Gidemediğin yer senin değildir' demişler. Biz şu anlayışta değiliz. 'Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür' demiyoruz. Biz gitmemiz gerektiğine inanıyoruz. Yol götürmemiz gerektiğine inanıyoruz. Yolun gitmediği yerde gelişme olmaz. Yedisu yoluyla ilgili beli bir çalışma yaptık. Çok şükür asfaltsız ilçe unvanını ortadan kaldırdık” dedi.

KİĞI –YEDİSU BAĞLANTI YOLU PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kiğı ile Yedisu'yu bir birine bağlayacak 300 Milyon tutarındaki yol projesine başlattıklarını anlatan Bakan Yılmaz, Erzincan'a bağlantısı yapılacak yolun tamamlanmasıyla birlikte Yedisu'nun yeni bir kavşak noktası olacağını bildirdi.

Köylere yapılan yatırımlardan da bahseden Bakan Yılmaz, Yedisu ilçesininim fasulyesinin meşhur olduğunu vurgulayarak: "Gelir getirici faaliyet anlamında sulama kanallarının çok önemlidir. Sulama projelerine çok önem veriyoruz. Yedisu'nun hayvancılığa çok uygun bir bölgesi var. Fasulyesi meşhur. Gerçi bize fazla göndermiyorlar ama biraz sitem edeyim. İnşallah daha fazla fasulye üretilir bizim de payımıza düşer inşallah. Gerçekten fasulyesi çok meşhur Yedisu'nun. Çok güzel, çok lezzetli. Bunun coğrafi işaretini de almak lazım. Yedisu fasulyesi diye tescil ettirmek lazım" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında 30 Mart seçimlerinin önemine değinen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz 30 Mart'a bir seçim var. Ancak son dönemde yaşadıklarımızla bu seçim yerel seçiminin de ötesine geçti. Hatta genel seçim olmanın da ötesine geçti. Adeta bir referandum haline geldi. Bu bölgelerimizde bir çözüm süreci var. Uzun bir zamandır çok şükür bir şehit haberi almıyoruz, anneler ağlamıyor. Bundan güzel birşey olabilir mi? Biz hükümet olarak bu süreçte kararlıyız. Biz diyoruz ki Türkiye kendi içinde enerjisini harcamasın. Kardeş kavgaları olmasın, barış olsun, huzur olsun. Türkiye kendi birliğini güçlendirsin. Dünya ile rekabet etsin. Kendi içinde problem yaşayan bir ülkenin dünyada istediği yere gelmesi mümkün değil. Kendi içimizde bu sorunları çözeceğiz ki dünyada çok daha güçlü bir ülke haline gelelim, halkın da refahını artıralım."

“DEMOKRASİ'DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Son 10 yılda demokrasi alanında önemli adımların atıldığına dikkat çeken Yılmaz: "Bakın 10 yıl öncesini şöyle bir düşünün. Demokrasi açısından Türkiye nerden nereye geldi. İnanç hürriyeti yoktu Türkiye'de. Alevinin de inanç hürriyeti yoktu, Sunni'nin de inanç hürriyeti yoktu. Ne ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. İnsanlar ibadetlerini doğru, düzgün yapamıyordu. Dinin gereğini, inancın gereğini doğru düzgün yerine getirmiyorlardı. Ama şimdi çok şükür kim olursa olsun biz inanç hürriyetinden yanayız. Müslüman, müslüman inancını yaşayacak. Hristiyan, Hristiyan inancını yaşayacak. Alevi, alevi mezhebini yaşayacak. Sunni, Sunni mezhebini yaşayacak. Bunlarla bizim hiç bir sorunumuz yok. Yeter ki insan neye inanıyorsa, inancı neyse o inancı rahat bir şekilde yaşasın istiyoruz. Bu anlamda önemli adımlar attık" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, son açıklanan demokratikleşme paketinde özel okullarda Kürtçe eğitim imkanı getirdiklerini hatırlatarak: "Demokratikleşme paketlerimiz devam edecek. Daha demokratik bir ülke olacağız. Herkesin kimliğine saygı gösterilen, herkesin inancına saygı gösterilen bir ülke olma yolunda Türkiye çok önemli ilerlemeler sağladı" diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİYLE HAYVANCILIK CANLANDI”

Çözüm süreciyle birlikte bölgede hayvancılığın gelişmeye başlayacağını ve yeni istihdam alanlarının açılacağını kaydeden Bakan Yılmaz, birilerinin çözüm sürecini sabote etmeye çalıştığını söyledi. Bakan Yılmaz: "Hayvancılık gelişmeye başlayacak, üretim gelişecek, istihdam artacak. Huzurun olmadığı, güvenin olmadığı yerde gelişme olmaz. İşte bu huzur ortamı içinde, altyapılarımızla, buralar çok daha iyi gelişecek ve güçlenecek. Fakat birileri bu huzur ortamından rahatsız oluyor. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden daha demokratik bir ülke haline gelmesinden birileri rahatsız oluyor. Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Başbakanımıza, hükümetimize saldırıyorlar, istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Ama asıl hedefleri bu çözüm sürecini sabote etmek, Türkiye'nin gelişmesini sabote etmek, yeniden o eski Türkiye'ye bizi geri çevirmek istiyorlar. Allah'ın izniyle buna müsaade etmeyeceğiz. Milletimiz buna müsaade etmeyecek, 30 Mart'a bu tuzakları bozacak inşallah" dedi.

“HERKES ÖZGÜR İRADESİNE GÖRE KARARINI VERSİN”

Konuşmasının son bölümünde bütün vatandaşları sandık başına davet eden Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: "Kimse kimseye baskı yapmasın. Bakın bunun da altını çizmek istiyorum. Kim bir başkasının iradesine baskı yaparsa gerçekten büyük bir haksızlık yapmış olur. Biz gerçekten şuna inanıyoruz; herkes özgür iradesine göre kararını versin. Zaten özgür iradesine göre verilmeyen bir oyun kıymeti yoktur. Baskıyla, zorla, korkutmayla alınan bir oyun kıymeti var mı soruyorum size? Yoktur. Kıymetli olan oy, insanların aklıyla, özgür iradesiyle verdikleri oydur. Ve o ne olursa olsun ona saygı göstereceğiz. Yedisu halkının özgür iradesine saygı göstereceğiz.”

VEYSİ BİNGÖL'E DESTEK İSTEDİ

Bakan Yılmaz, Yedisu ilçesindeki programını tamamladıktan sonra Karlıova ilçesine geldi. Burada esnafları ziyaret eden Bakan Yılmaz, AK Parti seçim bürosunda partililere seslenerek, Karlıova adayı Veysi Bingöl'e destek istedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın