KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

Herkese hitap eden bir kütüphanemiz var

Bingöl'ün Solhan ilçesinde yenilenen halk kütüphanesi, 7'den 70'e herkese hitap ediyor.

Herkese hitap eden bir kütüphanemiz var
22 OCAK 2018 PAZARTESİ 22:37
1
3223
0
AA aa

Yenilenen Solhan İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret eden Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, ilçede önemli bir ihtiyaç olan kütüphanenin, ders çalışma ortamı, sınavlara hazırlanan öğrenciler ile kitap okumak isteyen herkes için bir fırsat ortamı olduğunu söyledi.

Halk kütüphanesinin, yazın serin ve ferah, kışın ise sıcak ve nezih bir ortama kavuştuğunu söyleyen Kaymakam Okumuş, kütüphanede aynı anda 350 kişinin ders çalışma imkânı bulduğunu belirterek, kütüphanenin yenilenmesi için kaynağın çıkarılmasında emeği geçen kişilere teşekkür etti.

Okumuş'un kütüphane ziyaretine, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız'da eşlik etti.

Yapılan ziyarette, İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Memuru Tahsin Uzun tarafından kütüphanedeki yenilikler anlatıldı. Kütüphanedeki yenilikler hakkında bilgi alan ve kitapları inceleyen Kaymakam Okumuş ile Belediye Başkanı Yıldız, kütüphanede kitap okuyan ve ders çalışan öğrenciler ile yakından ilgilendiler.

Kütüphane bünyesinde çocuk ve yetişkin olmak üzere iki bölüm kütüphanenin yanı sıra, minik çocuklara yönelik özel oda, bireysel çalışma odaları, gurup çalışmaları için faaliyet odasının olduğunu anlatan Uzun, kütüphane bünyesinde engelli bölümü ile her yaş ve her kesime hizmet edildiğini söyledi.

Kütüphaneye üye olanların ödünç kitap alıp 15 gün içinde iade edebilecek imkânı sağladıklarını belirten Uzun, Solhan'da alınan kitapların başka bir ilde de bulunan kütüphanelere teslim edilebileceği gibi üyelik kaydı olanların Türkiye'de istedikleri kütüphaneden faydalanabileceğini de sözlerine ekledi.

“Kütüphanemizde 15 bin 700 kitap bulunuyor”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeneği ile Solhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale sonucu kütüphanenin yenilendiğini ve modern bir kütüphane ile ilçede 7'den 70'e herkese hitap ettiğini ifade eden Kaymakam Okumuş; “İlçe kütüphanemizin yenilenmesi için kaynağın çıkarılmasında emeği geçen bütün yerel aktörlere teşekkür ediyorum. İlçemizde önemli bir ihtiyaç olan kütüphane ve ders çalışma ortamı hazırlanmış oldu. Sınavlara hazırlanan öğrenciler ve kitap okumak isteyen herkes, yazın serin ve ferah, kışın ise sıcak ve nezih bir ortama kavuştular. 350 kişi ders çalışma imkânı buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının ödeneği ile Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından yapılan ihale sonucunda 303 bin TL kaynak ile yenilikler yapıldı. Kliması ve modern aydınlatması, kaliteli kitaplık ve çalışma masaları ile üniversite kütüphaneleri standardında bir kütüphane oluşturuldu. 15 bin 700 kitap bulunuyor. Kitapların çoğu da yeni alındı. Dini kitaplar, romanlar, hikâye ve çocuk kitapları ile haftalık ve aylık dergilerden oluşan çeşitli eserlerden istifade etmek için herkesi kütüphaneye davet ediyoruz” dedi.

Okumuş; “Üniversiteye veya KPSS'ye hazırlanan öğrencilerimiz, gelip ders çalışabilirler. Miniklerin istifade edeceği bölüm olduğu gibi satranç takımları da bulunmaktadır. Kütüphane, hafta 8.00-18.00 saatleri arasında, cumartesi günü ise sabah 9.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kütüphane yenilenirken belediyemiz destek de bulundu. Kütüphanenin modern bir şekilde hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Kültür merkezi binasının bir katının ilçe kütüphanesine ait olduğunu belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, binanın bir katını da belediye olarak kütüphaneye tahsis ettiklerini ve 10 yıl boyunca ilçe halk kütüphanesinin binanın iki katını kullanabileceğini belirterek, belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere desteklerine devam edeceklerini, kütüphanede ders çalışan öğrencilerin deneme sınavları için doküman talebine de cevap verip, öğrencilere yardımcı da olacaklarını dile getirdi.

Yenilenen kütüphanenin ferah olduğunu belirten öğrenciler;  “Kitap okumak ve ders çalışmak için çok güzel bir ortam hazırlanmış. Donanımı ve aydınlatması ile kitaplık ve ders çalışma masaları ile modern bir yer olmuş. Bu çalışmalar neticesinde ferah bir ortamda ders çalışma imkânı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
07.12.2025
02:27
Bingöl`de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bingöl'de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bir öğretmenin sevgisiyle değişen dört hayat. Şeyma öğretmen, sevgisi ve emeğiyle köy okulunu yalnızca bir derslik değil, güven veren sıcak bir yuva haline getiriyor.
07.12.2025
02:26
12 Bingölspor farkı 12`ye çıkardı
12 Bingölspor farkı 12'ye çıkardı
Evinde ağırladığı en yakın takipçisi Niğde Belediyespor'u tek golle geçen temsilcimiz 12Bingölspor, yeni kadrosunun enerjisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
07.12.2025
02:25
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar ile daha düşük rakımlarda da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın