KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Hes üzerinden vurgun yapılıyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de Murat Nehri üzerine inşa edilen HES üzerinden bir vurgun yapıldığını iddia etti ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan şu soruların yanıtını istedi.

Hes üzerinden vurgun yapılıyor
07 ARALIK 2012 CUMA 05:26
0
1441
0
AA aa

Atıcı, partisinin Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'de Murat Nehri üzerinde 4 HES yapımına karar verildiğini, bir firmanın, EPDK'dan lisans alarak inşaata başladığını belirtti.

Barajın yapılacağı yerde demiryolu hattının bulunduğunu anlatan Atıcı: “'Normalde bu demiryolu hattının güzergâhını firmanın kendisi değiştirmesi gerekiyor. Fakat nasıl beceriyorsa bu işi devlete havale ediyor. Devlet Demir Yolları da 114 kilometre demiryolu güzergâhını değiştirme işini, 774 milyon lira bedelle ihaleye çıkarıyor. Bu ihaleyi de HES barajını yapacak olan firma alıyor. Murat Nehri'nde yapılmakta olan HES üzerinde bir vurgun yapılıyor'' diye konuştu.

Atıcı, Bingöl'de devletin yaptığı açık ihalelerde genelde yüzde 60 civarında indirim uygulandığını, ancak bu ihalede uygulanan indirim oranının yüzde 16,7 olduğunu ifade etti.

Aytuğ Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, ''Firmanın ödemesi gereken 744 milyon lirayı neden devlete ödetiyorsunuz? Güzergâhı değiştirme ihalesini alan firma ile barajı yapan firmanın aynı olması basit bir tesadüf müdür? Bu işler size yakıştı mı? Yetimin hakkı yenirken hiç mi vicdanınız sızlamadı?'' sorularını yöneltti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın