KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Hes üzerinden vurgun yapılıyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de Murat Nehri üzerine inşa edilen HES üzerinden bir vurgun yapıldığını iddia etti ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan şu soruların yanıtını istedi.

Hes üzerinden vurgun yapılıyor
07 ARALIK 2012 CUMA 05:26
0
1542
0
AA aa

Atıcı, partisinin Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'de Murat Nehri üzerinde 4 HES yapımına karar verildiğini, bir firmanın, EPDK'dan lisans alarak inşaata başladığını belirtti.

Barajın yapılacağı yerde demiryolu hattının bulunduğunu anlatan Atıcı: “'Normalde bu demiryolu hattının güzergâhını firmanın kendisi değiştirmesi gerekiyor. Fakat nasıl beceriyorsa bu işi devlete havale ediyor. Devlet Demir Yolları da 114 kilometre demiryolu güzergâhını değiştirme işini, 774 milyon lira bedelle ihaleye çıkarıyor. Bu ihaleyi de HES barajını yapacak olan firma alıyor. Murat Nehri'nde yapılmakta olan HES üzerinde bir vurgun yapılıyor'' diye konuştu.

Atıcı, Bingöl'de devletin yaptığı açık ihalelerde genelde yüzde 60 civarında indirim uygulandığını, ancak bu ihalede uygulanan indirim oranının yüzde 16,7 olduğunu ifade etti.

Aytuğ Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, ''Firmanın ödemesi gereken 744 milyon lirayı neden devlete ödetiyorsunuz? Güzergâhı değiştirme ihalesini alan firma ile barajı yapan firmanın aynı olması basit bir tesadüf müdür? Bu işler size yakıştı mı? Yetimin hakkı yenirken hiç mi vicdanınız sızlamadı?'' sorularını yöneltti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın