KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Hesap verecek katil!

Bingöl’de binlerce vatandaş ‘demokrasi nöbeti’ni sürdürülürken, şehir merkezinde onlarca kamyon konvoy yaparak darbe girişimini protesto etti. Kamyonlar, saatlerce şehir turu yaparken bir kamyonun camına asılan ‘80 yıllık zulme son’, ‘Ey şehit rahat uyu, hesap verecek katil’ dövizleri dikkat çekti.

Hesap verecek katil!
18 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ 22:18
0
1896
0
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen binlerce Bingöllü, ‘demokrasi nöbeti'ni üçüncü günde sürdürdü.

Akşam saatlerine doğru vatandaşlar alanda toplanmaya başlarken, onlarca kamyon şehir turu atmaya başladı. Çevreden katılan araçlarla konvoy kilometrelerce uzarken, bir kamyonun camına asılan ‘80 yıllık zulme son', ‘Ey şehit rahat uyu, hesap verecek katil' dövizleri halk tarafından büyük ilgi gördü.

VALİ'DEN VATANDAŞLARA DESTEK

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, beraberinde İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk ile birlikte vatandaşlara destek vermek için alana geldi. Burada halka seslenen Köşger, “Bingöl'ün bir takım işlerini takip etmek için Ankara'daydık. Biz bilmiyorduk, nereden bilebilirdik ki bu memlekette artık tarih olmuş, tarihin tozlu sayfalarında kaldığına inandığımız bir vahşetin, bir zilletin bu millete tekrar layık görüleceğini ve bu milletin artık tarihin tozlu sofralarına gömdüğü gayri meşru, gayri ahlaki, gayri insani bir kalkışmanın tekrar millete tasallut edileceğini nereden bilebilirdik. Biz günlük işlerimizdeydik, biz rutin işlerimizdeydik, biz bu memleketi daha ileri götürmek için daha kalkınmış, daha müreffeh daha yaşanılabilir kılmak için bir gayretin içerisindeydik. Ancak milletimize, devletimize kasteden dahili kötücüler asla, asla kendi kötü niyetlerinden vazgeçmemişler meğerse böyleymiş biz bunu Cuma akşamı sanki Suriye gibi sanki Şam'da yaşıyormuş gibi bu milletin kendi parasıyla aldığı kendi ekmeğinden, nafakasından keserek aldığı jetlerin, F-16'ların, helikopterlerin başkentin üzerinden uçmasıyla fark ettik” dedi.

Darbecilerin helikopteri, F16'ları, tank ve topları millete çevirdiğini kaydeden Vali Köşger, şunları söyledi: “Bunları buradan en gür sedayla lanetliyoruz. Bu millet bundan razı olmadı ve onlara gereken cevabı verdi ve vermeye devam edecek. Ben sizinle gurur duyuyorum, size hizmet etmekten onur duyuyorum. Ne kadar büyük bir iş yaptığınızın farkında mısınız? Farkında değilsiniz belki bizim kadar detayları bilseydiniz ne kadar büyük bir iş yaptığınızın farkına varırdınız. Tarih yazıyorsunuz, tarihi bir kez daha şerefle, şanla yeniden değiştiriyorsunuz. Her şeyi hesap etmişler, her şeyi planlamışlardı ama bir şeyi hesap edemediler her şeyin bir hesabı var Allah'ın da bir hesabı var ve Allah'ın hesabı herkesin hesabının üzerindedir. Bunu ihmal etmişlerdi, bu imansızlar bunu gözden kaçırmışlardı, bu imansızlar bunu görememişlerdi bir şeyi daha hesap edememişlerdi, bu yiğit milleti hesap edememişlerdi. Bu milletin bir kere daha tarih yazacağını, İstiklal harbinde, Çanakkale'de ve tarihin birçok örneğinde olduğu gibi tekrar şahlanacağını ve vatanı 3,5 soysuza bırakmayacağını hesap edememişlerdi. Onun için hepinize tek tek teşekkür ediyorum, hepinizin alınlarından öpüyorum.”

Vali Köşger'in ardından halka hitap eden Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven de, darbecileri lanetleyerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın