KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Hesarek Doldu Taştı!

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Hesarek Kayak Festivaline 10 bini aşkın kişi katıldı. Servet Kocakaya ve mahalli sanatçıların sahne aldı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Hesarek Doldu Taştı!
24 ŞUBAT 2019 PAZAR 19:19
8
2447
4
AA aa

Bingöl Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde Hesarek Kayak Merkezi'nde organize edilen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye tarafından ücretsiz ulaşım imkânıyla 2 bin 500 rakımlı Hesarek Kayak Tesisine gelen binlerce vatandaş davul zurna eşliğinde festival halayı çekti. Festival kapsamında düzenlenen çuval, kızak ve halat çekme yarışlarına katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Karda kaymanın keyfini yaşayan vatandaşlara, belediye tarafından sucuk ekmek ve ayran ikram edildi.

Bingöl Valisi Vali Kadir Ekinci, festivalde yaptığı konuşmada, böylesi güzel bir ortamda insanların barış, kardeşlik, sevgi içinde ve coşkuyla hep birlikte bir arada eğlenmesinin önemine değindi.

Türkiye ve uluslararası alana örnek olacak şekilde icra edilen festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ekinci, "Görüyoruz ki her yıl festivale olan ilgi artıyor. Bu tüm Bingöllü kardeşlerimizin, bölge halkının teveccühü ile gerçekleşen bir durumdur. Hesarek ile Bingöllümüzün tüm turizm değerlerini, yüzen adalar, kaplıcalar hepimizin el birliği ile yapacağımız çalışmalarla daha iyi noktaya taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Barakazi: “Bu bir değerdir”

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise belediye olarak festivalin dördüncüsünü düzenlemekten ve geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bingöl'deki turizm değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Barakazi, "Kayak festivalinin 4.'sünü düzenliyoruz. Karın Bingöl'ün turizmine katkısını sağlamak için böyle festivaller düzenliyoruz. Bu bir değerdir. Bu değeri de diğer turizm değerleriyle kombine ederek Bingöl'ün ekonomisine daha fazla katkı sunmak istiyoruz. Bir gün de olsa Bingöllülerin ve diğer insanların buraya gelip kaynaşmalarını hedefliyoruz. Buradaki turizm değerlerini ön plana çıkarmayı, turizme katkı olarak amaçlıyoruz” dedi.

Sanatçılar, mest etti

Festival kapsamında sahne alan sanatçılar, katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı. Bingöllü sanatçılar Veysel Canlı ile Avni Polat'ın seslendirdiği şarkılarla hayal çeken katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

Mahalli sanatçıların ardından sahneye çıkan ünlü ses Sanatçısı Servet Kocakaya, büyük ilgiliyle karşılaştı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Kocakaya, festivalin önemine vurgu yaparak, kent turizm için önemli bir noktada olan Hesarek'e sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Binlerce katılımcının eşlik etmesiyle Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılar seslendiren Kocakaya, unutulmaz anlar yaşattı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40221)
25 Şubat 2019 Pazartesi 10:56
Kadın kız iç içe Allahtan korkmadan eglenmenin bedeli belki birgun deprem yada baska bir felaketle ödenir. O zamanda Allahtan bu belayı kaldirmasi icin yalvarmaya başlarlar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40218)
25 Şubat 2019 Pazartesi 10:27
1- Dindarları seküleştirdiniz
2- Mısır'da 3 gün önce 9 fidanımız sisi cuntasınca idam edildiler, bu kadar kalabalığı toplamışsınız ne yazık ki sadece onları eğlendirdiniz. Bir yetkili çıkıp da Sisi cuntasını bu gençlere yuhalatmadı
Nereye bu gidiş.. Sadece dostlar bizi pazarda görsün niyetiyle yapılan etkinlikler, çok yazık..
Bir de ilimizi yönetenler, belediye başkan adayı olanlar resmi sosyal medya hesaplarından baktım ki onların da Mısır cuntası aleyhine tek kelam etmemişler, yok arkadaş yok siz çok değiştiniz o halde biz de size karşı değişmeliyiz artık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40212)
25 Şubat 2019 Pazartesi 08:53
hesarekin daha da genişletilmesi lazım. birden fazla cafe. restaurant, otel olmalı. ağaçlandırma iki yıldır yapılıyor ama hala birşey yok. yol dört şerit olmalı. bu dediklerimiz olmayınca orası hep böyle kalmaya mahkum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40198)
25 Şubat 2019 Pazartesi 07:24
Ulaşım yerinde sıkıntılar vardı, daha geniş yerler belirlenmeli, ana yol üstü sıkıntılı yer. Ama bu sıkıntıya rağmen gelen binlerce insan taşındı. Son kişiye kadar herkes getirilip götürüldü. Hesarek ten gelen son araçta idim, bingöl de de son kişiye kadar alındığını söyledi şoför. Boş gelen araçlar bile olmuş, bu insana verilen değerdir. Herşey düşünülmüş. 4. Su olmasina rağmen mükemmel idi. Teşekkürler bingöl belediyesi teşekkürler yücel bey, servet kocakaya için ayrıca teşekkürler
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın