KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mart 2026 Pazartesi
°C

Hes'lerle ilgili araştırma ve soru önergesi verdi

BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl’deki HES barajları ile ilgili Meclis’e soru ve araştırma önergesi verdi.

Hes`lerle ilgili araştırma ve soru önergesi verdi
29 MART 2013 CUMA 02:29
0
1986
1
AA aa

BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Bingöl'deki HES barajları ile ilgili soru ve araştırma önergesinde bulundu.

Baluken, araştırma önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bingöl ilimizde yapım aşamasında olan veya yapılması istenen HES Barajlarının yapıldığı yöredeki yaşayan halk ortaklaşılmaması birçok sorunu beraberinde getirmektedir. HES Barajlarının yapımı ile ilgili halkın karar alma süreçlerine aktif katılımı ve iradelerinin göz önünde bulundurulması amacıyla Anayasa'nın 98'inci İç Tüzüğün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz.”

Soru önergesini ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken, “HES barajları inşa edildikleri yörelerde doğanın tahribine neden olmaktadır. Halkımız her alanda HES barajlarına karşı direniş göstermektedir. Bunun son örneği Bingöl ilimiz Kığı ilçesi Sabırtaşı köylüleri olmuştur. Köylüler Ilıca HES regülatörü için olumlu olarak verilen ÇED raporuna itiraz etmektedirler. Köylüler, HES Barajını istemediklerini, arazilerinin ve meralarının yok olacağını, mezarlarının tahrip olacağını ifade etmektedirler” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
can çoliq (@Misafir_12878)
02 Nisan 2013 Salı 00:41
ağzınla kuş tutsan ihaleciler zimmetçiler seni sevmez çünkü sen farklısın ihale vermiyorsun fikirsel zeminde bakıyorsun olaylara bundan dolayı öncelikle tebrik ediorum. hes konusuna gelince insanlık suçu işleniyor hesler uzun vadede doğa yok ediliyor buna sessiz kayıtsız kalmak DİLSİZ ŞEYTAN OLMAKTIR
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın