Kava: Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, hala anlamadın mı diyenlerin, milletin ne yapılmak istendiğini hala anlamadığını düşünerek ısrarla içinde oldukları kirli oyuna devam etmeleri pişkinlikten de öteye geçmiştir dedi.
Eğitim Bir –Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yaptığı açıklamayla ‘Gezi Parkı' olaylarına değindi.
Olaylarda marjinal gruplar, ajanlar ve faiz lobisinin olduğuna dikkat çeken Eğitim Bir –Sen Bingöl Şube Başkanı Kava: “Taksim Gezi Parkı'nda birkaç ağacın yerinin değiştirilmesi bahanesiyle başlayan, akabinde marjinal grupların, ajanların, faiz lobisinin yerli(!) uzantılarının dahil olmasıyla kırılma yaşayan ve 28 Şubat'ın psikolojik harekâtını andıran her türlü yol ve yöntemle darbeye yelteneler, milletin oynanan oyunu ve bunun arka planını fark etmesiyle birlikte boylarının ölçüsünü almışlardır. “Bundan sonra görev STK'ların” diyen 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Karadayı'dan emir alarak sokağı ısıtma görevini harfiyen uygulayan “Sivil 5'li Çete”nin milletin yüzüne bakamaz hale gelmesinden ders çıkarmayan çakma sivil toplum örgütleri, faiz lobisinin ve sponsorların ırgatlığına soyunmuşlardır. Dün İMF, ABD ve uluslararası kapitalizme kahrolsun diyenler Bugün uluslararası kapitalizmin atardamarı bankaların sponsorluğunda Batı ve ABD desteğiyle kapitalizm “yaşasın” istiyor. Ülkemizde yıllardır sürdürülmeye çalışılan kardeş kavgasının bitirilmeye çalışıldığı bir dönemde, kararlı adımların atılmasından rahatsızlık duyanların, kan duracak diye kanı donanların boş durmaması milletin gözünden kaçmamaktadır. Kürt sorunu neden hala çözülemiyor deyip eylem yapanlar bugün sorun çözülme sürecine girince çark ediyor. Ancak hepsinde gördüğümüz dün mücadele ederek ürettikleri değerleri bugün tüketiyorlar. “Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, hala anlamadın mı” diyenlerin, milletin ne yapılmak istendiğini hala anlamadığını düşünerek ısrarla içinde oldukları kirli oyuna devam etmeleri pişkinlikten de öteye geçmiştir. SOROS ve OTPOR taktikleri ile halkı manipüle etmeye çalışanlar, içine düştükleri kirden arınmak, tövbe etmek ve milletten özür dilemek yerine, milletin gözünün içine baka baka entrikalara devam etmelerini ve yüzsüzlükten ödün vermemeye çalışmalarını anlamakta zorlanıyoruz” dedi.
Alınan grev kararına da değinen Kava: “Niyetleri açığa çıktığı için, hükümetin muhatap bile kabul etmemesi gereken kimi sivil toplum (!) örgütü temsilcileri bir araya gelerek ortaklaşa grev kararı aldıklarını kamuoyuna deklare etmişlerdir. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin 28 Şubat'ın 5'li çetesine özenerek bu süreçte aldıkları karar bizleri şaşırtmamıştır. Ancak hala o STK'ları doğrudan veya dolaylı destekleyen insanların da farkına varma zamanı gelmiştir. İsmine uygun davranıp milletin yanında yer almamaları konusunda sicilleri kabarık olan sivil toplum örgütlerine kamu çalışanlarının itibar etmeyeceğine inanıyoruz. Eğitim-Bir-Sen, milletin daha fazla gerilmesinin, ülkenin huzurunun bozulmasının, Türkiye üzerine oyun oynayanların haricinde kimseye bir fayda getirmeyeceğinin bilinmesini istiyor; Kamu çalışanıyla ilgili herhangi bir şey gündemde yokken Gezi eyleminden sonra bir aya iki grev kararı sığdıran STK'ların iyi niyetli olmadığını belirtiyoruz. 28 Şubat'ın değirmenine su taşıyan STK'lara geçmişten ders almalarını, darbe ve kargaşa ortamlarından en fazla emekçi kesimin zarar gördüğünü hatırlatıyor, emperyalist güçlerin ve içerideki kirli odakların değil, milletin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Hatırladığım kadarıyla 28 Şubatta Orduyu Medya tv'den A.Ö. heyecanla selamlıyordu! herhalde hatırlarsınız... Roboski'de de hatırladığım kadarıyla Memursen ve Eğitimbirsen kesk'ten önce basın açıklamasıyla kınamıştı. İstersen o tarihli yerel medyaya bak!..
Kimsenin şerefini dilimize dolmak hiçbirimizin haddi değildir... KESK'li kardeşlerimiz Bingöl'de dile getirdikleri SORUNLARI İzmir'de, Aydın'da, Tekirdağ'da da aynı üslüpla dile getirebiliyorlar mı? KAMUSEN'li ve MEMURSEN'liler her yerde aynı şekilde konuşurlar ya da SUSARLAR... İzmirli KESK üyesi ile Bingöllü KESK üyesi aynı şeyleri dile getiremezler.
her devrin adamı yine mağdur edebiyatı yapıyor.sen onurlu bir duruş sergileyen kesk i bırakta 28 şubat sürecinde askerlere nasıl selam durduğunu bir anlat.uluderede kardeşlerin ölürken neredeydin yunus bey.tek derdiniz yükselmek,cepleri doldurmak olmasın..
Yunus Efendi orada olanları ağaların ve beylerin nasıl değerlendiriyorsa aynı cümlelerle değerlendirmişsin. Allah için birgün haklının yanında oldun mu? yok. Tek amacın ağan Ramazana yaranmak ve üst seviyede bilmem kime. bak sakın fazla büyüme. A.rahman gibi harcaırsın.
Anlaşılan biraz fazla korktunuz. Sorunun çözümünden rahatsız olan tek bir KESK'li yoktur. Ancak Memur Sen(adı özerinde memur devlet en düşünürse o da papağan gibi aynı şeyi söyler) adlı ne idüğü belirsiz saçma topluluk ancak bu durumdan rahatsız olabilri. Bak depresyon yaratayım. Artık koltukları peşkeş çekemeyeceksiniz. Artık kaynakları heba edemeyeceksiniz. Artık sırtınızdaki kamburları halkalara yükleyemeyeceksiniz. Artık gençleri tamamen hurefe haline getirdiğiniz ve ırkçılıkla birleştirdiğiniz dini anlayışınızı kimseye anlatamayacaksınız..
Türkçü memurlar KAMUSEN'lidir. Muhafazakâr memurlar MEMURSEN'lidir... Bingöl'deki KÜRT ULUSALCISI ile İzmir'deki TÜRK ULUSALCISI hangi sendikadandır acaba? Ve Bingöl'deki KÜRTÇÜ ile İZMİR'deki ULUSALCIlar sorunun çözülmesine en fazla karşı çıkanlardır... Bu iki anlayıştaki memurlar da KESK çatısı altında birleşirler... Sayın KAVA'nın açıklamalarına sonuna kadar destek veriyorum... KESK'li kardeşlerimiz artık İÇ MUHSABE'yi yapsınlar....
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın