KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Heyelan mağdurları: Devletten yardım eli bekliyoruz

Bingöl'de meydana gelen heyelandan dolayı bahçeler ve yollar zarar gördü. Geçimini meyveden ve ekinden sağlayan çiftçi: Bağ, bahçe ne varsa heyelan hepsini götürdü. Devletten yardım eli bekliyoruz..

Heyelan mağdurları: Devletten yardım eli bekliyoruz
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:07
1
2993
0
AA aa

Bingöl merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan                ve 20 haneli Olukpınar Köyü'nde geçtiğimiz günlerde toprak kayması meydana geldi.

Meydana gelen toprak kaymasında yol, bağ ve bahçelerin zarar gördüğünü belirten köylüler, zararlarının büyük olduğunu ileri sürdü.

Köydeki durumu rapor eden İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ise, 5 evin risk altında olduğunu, tahliye kararı çıkarıldığını açıkladı. AFAD ekiplerince köyde olası bir duruma karşı da 3 adet çadır kuruldu.

Köydeki 5 dönüm arazisinin yarısından çoğunun zarar gördüğünü söyleyen köy sakinlerinden Mehmet Ziya Böçkün, zararlarının çok olduğunu söyledi.

Böçkün, “ Benim bu köyde yaklaşık dönüm bir arazim var. Arazimin yarısını bahçe olarak kullanıyorum yarısını da tarla olarak. Malumunuz iki gün önce oluşan toprak kaymasından sonra bahçeler kullanılmaz hale geldi. Bir haftadır devam ediyormuş ama bu son günlerde bayağı şiddetlendi. Biz bu konuda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yani dileriz ki bundan sonra herhangi bir şey olmasın. Bizim halimiz ne olacak? Zararımız ne olacak? Bizde bilemiyoruz artık” dedi.

“Devletten yardım eli bekliyoruz”

Yaklaşık 30 yıldır köyde yaşadığını ve geçimini meyve satarak sağladığını belirten Çiftçi Ömer Burtankoçin ise, “Köydeki toprak kaymasından dolayı zararımız çok. Bağ, bahçe ne varsa heyelan hepsini götürdü. Benim tek gelirim meyveden ve ekinden.  30 yıldır bu köyde yaşıyorum, ilk defa bu kadar şiddetli gördüm. Hem köyün dış tarafında hem de iç tarafında komple heyelan var. Mağduruz. AFAD tarafından buradaki evler için birkaç çadır kuruldu. Devletten yardım eli bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın