KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Heyelan mağdurları: Devletten yardım eli bekliyoruz

Bingöl'de meydana gelen heyelandan dolayı bahçeler ve yollar zarar gördü. Geçimini meyveden ve ekinden sağlayan çiftçi: Bağ, bahçe ne varsa heyelan hepsini götürdü. Devletten yardım eli bekliyoruz..

Heyelan mağdurları: Devletten yardım eli bekliyoruz
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:07
1
3060
0
AA aa

Bingöl merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunan                ve 20 haneli Olukpınar Köyü'nde geçtiğimiz günlerde toprak kayması meydana geldi.

Meydana gelen toprak kaymasında yol, bağ ve bahçelerin zarar gördüğünü belirten köylüler, zararlarının büyük olduğunu ileri sürdü.

Köydeki durumu rapor eden İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ise, 5 evin risk altında olduğunu, tahliye kararı çıkarıldığını açıkladı. AFAD ekiplerince köyde olası bir duruma karşı da 3 adet çadır kuruldu.

Köydeki 5 dönüm arazisinin yarısından çoğunun zarar gördüğünü söyleyen köy sakinlerinden Mehmet Ziya Böçkün, zararlarının çok olduğunu söyledi.

Böçkün, “ Benim bu köyde yaklaşık dönüm bir arazim var. Arazimin yarısını bahçe olarak kullanıyorum yarısını da tarla olarak. Malumunuz iki gün önce oluşan toprak kaymasından sonra bahçeler kullanılmaz hale geldi. Bir haftadır devam ediyormuş ama bu son günlerde bayağı şiddetlendi. Biz bu konuda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yani dileriz ki bundan sonra herhangi bir şey olmasın. Bizim halimiz ne olacak? Zararımız ne olacak? Bizde bilemiyoruz artık” dedi.

“Devletten yardım eli bekliyoruz”

Yaklaşık 30 yıldır köyde yaşadığını ve geçimini meyve satarak sağladığını belirten Çiftçi Ömer Burtankoçin ise, “Köydeki toprak kaymasından dolayı zararımız çok. Bağ, bahçe ne varsa heyelan hepsini götürdü. Benim tek gelirim meyveden ve ekinden.  30 yıldır bu köyde yaşıyorum, ilk defa bu kadar şiddetli gördüm. Hem köyün dış tarafında hem de iç tarafında komple heyelan var. Mağduruz. AFAD tarafından buradaki evler için birkaç çadır kuruldu. Devletten yardım eli bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
20.05.2026
19:15
Bingöl`de Feci Kaza! 1`i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'de Feci Kaza! 1'i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hayvan yüklü kamyonun iki otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
20.05.2026
18:49
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dağlık alanda düşerek yaralanan bir kişi, UMKE, sağlık ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu bölgeden alınarak hastaneye kaldırıldı.
20.05.2026
13:48
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı!
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı! '7.4'lük Deprem Üretebilir'
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanları Prof. Dr. Süleyman Pampal ile Prof. Dr. Okan Tüysüz'den dikkat çeken açıklamalar geldi. İki uzman da Bingöl-Yedisu Fay Hattı'na işaret ederek büyük deprem riskine karşı uyardı.
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın