KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Aralık 2025 Pazar
°C

Hiçbir beşeri güce secde etmedim

Bingöl Valisi Ali Mantı; Ben, mezuniyet olarak İmam Hatipli olmasam da zihniyet olarak İmam Hatipliyim. Çünkü İmam Hatip ruhuna bağlı olarak hiçbir beşeri güce secde etmedim, boyun eğmedim dedi.

Hiçbir beşeri güce secde etmedim
17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 20:40
8
4347
5
AA aa

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde ‘İmam-Hatip Okulları'nın 67. Kuruluş Yıl Dönümü' münasebetiyle kutlama programı düzenledi.

Programa Vali Mantı'nın yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ÖNDER İmam-Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, AK Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler, kurum müdürleri, STK temsilcileri, imam-hatipli öğrenciler ve veliler katıldı.

Kutlama programı, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin'in açış konuşmasından sonra sırasıyla, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler ve Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma tarafından selamlama konuşmaları yapıldı.

Son olarak burada konuşma yapan Vali Ali Mantı, insanların tek tipleştirilmesinin dünyadaki en tehlikeli eylem olduğunu söyledi.

Vali Mantı; “Bir yerde seçenek tek ise orada çözüm zorlaşmıştır, uzaklaşmıştır. Yüce Rabbimiz sonsuz kudreti ile değişik huy, karakter, mizac, seciye ve fiziki yapıda insanlar yaratmıştır. İnsanoğlunun bu zenginliği imha ederek tek tipleştirmeyi dayatması zulümdür. Suretlerimiz gibi ilmi kapasitelerimiz de farklıdır. Onun için hiç kimse yaradılıştan getirdiği özellikleri itibari ile bir diğerinden üstün veya aşağı değildir. İnancımıza göre ‘kişi söylediği değil, yaptığıdır.' 3.300 İmam Hatip okulumuz ve buralarda okuyan 1 milyondan fazla öğrencimiz var. İlahiyat Fakültelerinden her yıl binlerce öğrencimiz mezun oluyor. Kısacası nicelik ve istatistik açısından bir sıkıntımız yok. Bu durumda öne çıkan konu kalitemizin ne durumda olduğunu tartışmaktır. İmam Hatiplerin eğitim süreçlerini, sonuçlarını ve toplumsal karşılığını tartışmalıyız. Meslek hayatımda iki İmam Hatip Okulu açmış bir yönetici olarak bu eğitim kurumlarımızın baştan aşağıya ve iyi niyetle tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Esas olan doğru ve faydalı bir sistem kurabilmektir. İnsanları okullarına göre kategorilere ayırmak doğru değildir. Doğru olan hangi okulların ülkemizin birlik ve beraberliğine, insanımızın maneviyat ve kültürel birikimine, öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağladığıdır” dedi.

“Kişiliğimi baskıcı, dayatmacı çevrelere karşı yine dik ve onurlu tutacağım”

28 Şubat sürecinde imam hatip açmanın yürek istediğini kaydeden Vali Mantı; “İnsanımızın inançlarından ve düşüncelerinden dolayı sıkıntılı günler yaşadığı 28 Şubat sürecinde İmam Hatip okulları savunusu yaptım. O zamanlar İmam Hatipleri sahiplenmek ve dahası İmam Hatip okulları açmak Yürek, bilek ve inanç ister. İmam Hatip okulları açmak hepimizin desteklediği bir olaydır. Ancak bu okulların içini doldurmak lazım. Ben mezuniyet olarak İmam Hatipli olmasam da zihniyet olarak İmam Hatipliyim. Çünkü İmam Hatip ruhuna bağlı olarak hiçbir beşeri güce secde etmedim, boyun eğmedim. Dün bu özgür kişiliğimi baskıcı ve dayatmacı çevrelere karşı nasıl dik tuttuysam bundan sonra da daima hakikatin yanında ve baskıcı, dayatmacı çevrelere karşı yine dik ve onurlu tutacağım. Kafası ve yüreği sağlam, fıtratına yabancılaşmamış, özgür, özgün ve özel nesiller yetiştirmemiz lazım. Kafamızda ilim, yüreğimizde irfan, bileğimizde de icraat olması lazım. Yapmadıklarımızı söylememeliyiz, söylediklerimizi de yapmalıyız. Sadece rabbimize itaat ederek, emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız. Doğru ve şerefli insan yaradılış gayesine uygun yaşar. Efendimizin pratiği ve örnekliği de bu yöndedir. Şu ya da bu çevreye ait olmak tek başına kişiyi değerli yapmaz. Rabbinize samimi ve içten kulluğunuz ile insanlara yaptığımız hizmetler sizi değerli kılar. İlk İmam Hatip okullarına kıt imkânları ile destek veren samimi insanları hayırla anıyorum. O dönemdeki insanların İmam Hatip heyecanını yeniden oluşturmalıyız. Sadece okul sayısı ve mezun sayısı ile yetinmek aldanmaktır. Esas olan iyi insan olmaktır” şeklinde konuştu.

Program ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun Vali Mantı'ya plaket takdimi ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32043)
18 Ekim 2018 Perşembe 15:46
valiyi beğenenleri anlayamıyorum. sürekli insanları aşağılayan hor gören ve kendisini övmekten başka yaptığı bir iş mi var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32041)
18 Ekim 2018 Perşembe 15:27
Sahipsiz memleketin ,,,bingölüne sahip çıkan valisi.
zaza beg (@Misafir_32035)
18 Ekim 2018 Perşembe 12:52
valimiz kral adam bize böyle özü sözü bir adamlar lazım...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32008)
18 Ekim 2018 Perşembe 06:02
Valimiz iyidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32001)
17 Ekim 2018 Çarşamba 22:27
O kadar dinden imandan söz ediyorsunuz güzel Hos da
Bu din torpil yok diyor rüsvet yok diyor yalan yok diyor Ama ne hikmetse hükümet hepsini yapiyor tepeden tirnaga memleketin hertarafi ayni manzara
Sizler bu dinin neresindesiniz
Bingölde evinde ekmek olmayan Fakir kimsesiz insanlarla dolu
Siz kralar gibi yasiyorsunuz bumu Imam hatip ruhu bumu gercek din Benim iman etigim din bunu emretmiyor sayin valim sayin devlet büyükleri önce halk yoksul mazlum sonra mevki makam
Örnekmi hz Resurullah hz Ömer hz Ebubekir hz Ali hz Osman devlet böyle yönetilir
Saygilarimla
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın