KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Hiçbir engeli tanımayacağız

Vali Kadir Ekinci; 'Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünden bugüne ve yarınlara hedeflerimize yürüme konusunda hiçbir engeli tanımayacağız. Birlik ve beraberliğimize, kardeşlik hukukumuza kasteden hiçbir teşebbüse fırsat vermeyeceğiz.'

Hiçbir engeli tanımayacağız
14 TEMMUZ 2019 PAZAR 20:07
0
1518
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Darbe girişiminin ardından 3 yıl geçtiğini anımsatan Vali Ekinci, milletin ihanet şebekesini ve tuzaklarını el ele, omuz omuza vererek püskürtmüş ve akim bıraktığını söyledi.

“Milletimiz, şanlı tarihine hürriyet aşkı yüklü yeni bir sayfa eklemiştir”

Kahraman milletin tarihe yeni bir sayfa eklediğinin altını çizen Vali Ekinci; “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden üç yıl geçti. Hamdolsun ki milletimiz dayandığı sağlam inanç ve ahlaki değerlerle bu ihanet şebekesini ve tuzaklarını el ele, omuz omuza vererek püskürtmüş ve akim bırakmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, din, dil ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın milli ve manevi dinamiklere yaslanarak tek vücut olan kahraman milletimiz, medeniyet tarihinden aldığı bilinç ile dâhili ve harici bedhahlara geçit vermemiş, şanlı tarihine hürriyet aşkı yüklü yeni bir sayfa eklemiştir. Merhum Mehmet Akif yıllar önce bu yüce davranışı şu sözlerle özetlemişti: 'Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.' Hamdolsun, ecdadın gökten inerek o pak alınları öptüğü bu müstesna duruş ile milletimiz kendi tarihinin öznesi olmuştur. Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt geçirmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden ve ‘ulusun, korkma, nasıl böyle bir imanı boğar' diyen aziz milletimiz sonraki kuşaklara eşsiz bir örneklik sergilemiştir. Çelik ve demir karşısında kitap ve hikmet; inkâr ve ihanet karşısında iman ve sadakat; geçici menfaatler karşısında ölümsüz değerler bir kez daha galip gelmiştir” dedi.

“Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız”

Vali Ekinci, açıklamasının devamında şu açıklamalara yer verdi:

“15 Temmuz direnişi maşeri vicdanda adanış, gaza ve şehadet duygusunun hala ne kadar canlı olduğunun ve milletimizin devraldığı mirası koruma konusunda hala ne kadar hassas olduğunun en güzel kanıtıdır. Bu örnek tarihten günümüze Bedir, Uhud, Malazgirt, Kut'ül Amare ve Çanakkale ruhunun hala ne kadar iri ve ne kadar diri olarak toplumun kalbinde ve aklında durduğunu göstermektedir.

Bu bilinç, rüyalara ve korkulara dayalı bir egemenlik alanı üzerinden halkları afyonlayan çarpık din anlayışlarına dün olduğu gibi bundan sonra da müsaade etmeyeceğini haykırmıştır.  Karanlık dehlizlere karşı hakkın ve hakikatin yanında duruşunu perçinleyen aziz milletimiz, bildiğimiz ve bilmediğimiz düşmanlarımıza karşı dirilişin ve direnişin gurur abidesi olmuş; huzurun ve istikrarın güvencesi olduğunu haykırmıştır.

15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımız her daim teyakkuz halinde olmamız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz ve zinhar gafletten uzak kalmamız gerektiğini bize ihbar etmektedir. Zira bayrak, toprak ve istiklal, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere en yüce emanetidir. Bizler de şehitlerimizin ve gazilerimizin bu aziz emanetlerini sonraki nesillere ulaştırmakla mükellefiz.

Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünden bugüne ve yarınlara hedeflerimize yürüme konusunda hiçbir engeli tanımayacağız. Birlik ve beraberliğimize, kardeşlik hukukumuza kasteden hiçbir teşebbüse fırsat vermeyeceğiz.

Bu duygularla, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık, esenlik ve uzun ömür diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın