KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2025 Pazar
°C

Hidrojenle çalışan yerli araç birinci oldu!

Londra'da düzenlenen Shell Eco Marathon Avrupa 2018 yarışmasına katılan Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT) öğrencileri, ürettikleri yerli araçla birinci oldu.

Hidrojenle çalışan yerli araç birinci oldu!
10 TEMMUZ 2018 SALI 05:04
0
1389
0
AA aa

Uludağ Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, gençlerin kendilerinin tasarlayıp ürettikleri enerji tasarruflu araçlarla, en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek için yarıştıkları inovasyon yarışması Shell Eco Marathon, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı.

UMAKİT öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği ve "Barbaros" adını verdiği hidrojen enerjili araç, 1 metreküp hidrojen gazıyla 182,6 kilometre gitme başarısı göstererek Avrupa şampiyonluğu elde etti.

Araştırma Görevlisi Mert Ali Özel'in yanı sıra Makine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri Alperen Kaya, Seçkin Çakır, Ebubekir Pınar, İsmet Berkay Kabatepe, Furkan Avcı, Batuhan Temiz, Turgut Can Şahin, Aslıhan Pamuk, Furkan Onat, Tuğba Hacıoğlu ve Selim Şenocak'tan oluşan ekip, 1 yıl boyunca süren yoğun çalışmalar sonucunda, aracın yerli motorunu, motor sürücü devresini, 1,3 kilogram ağırlığındaki karbon fiber jantı, inovatif soğutma sistemi, aktif ve pasif güvenlik sistemlerini tasarlayarak üretti.

Takım kaptanı Alperen Kaya, dünyanın sayılı üniversitelerinin katıldığı yarışmada, Türkiye'yi ve üniversitelerini şampiyon olarak temsil ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Her bir ekip üyesi arkadaşımın yoğun çalışmalarının ve vakitlerinden ettikleri fedakarlığın karşılığını yarışta birinci olarak aldık. Üniversitemizin, sponsorlarımızın ve rektör hocamız Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın desteği bizlerin en büyük dayanağı oldu. Tasarladığımız yerli araçla, okulumuzu en iyi şekilde temsil etmenin gururuyla gelecek sene inovasyona sahip ürünlerimizin sayısını ve aracımızın verimliliğini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın