Bingöl'ün tanınan bürokratlarından Hikmet Dengeşik istifa etti.Yıllarca yaptığı Kaymakamlık görevinden sonra İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, İstanbul Vali yardımcılığı ve İstanbul Adalar Kaymakamlığı yapan Dengeşik, AKParti'den Bingöl Milletvekili aday adaylığı için Adalar Kaymakamlığı görevinden istifa etti.
Bingöllü olarak atanan ilk kaymakamlardan biri olan Hikmet Dengeşik, milletvekilli aday adaylığı için son günde istifa etti. AK Partiden aday adayı olacak olan Dengeşik, adaylık için öne çıkan önemli isimlerden biri olarak görünüyor.
HİKMET DENGEŞİK KİMDİR
1966 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde doğdu. İlkokulu Genç İlçesi Sürekli Köyü ilkokulunda, Ortaokul ve Lise eğitimini ise Bingöl İmam Hatip Lisesinde 1984 yılında tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanan Dengeşik, 1988 yılında Kamu Yönetiminden mezun oldu. 1989 yılında Bingöl kaymakam adayı olarak memuriyet hayatına başladı. 1990 yılında 1 yıl süre ile İngiltere'de dil ve meslek eğitimi gördükten sonra Kırşehir Akpınar, Mersin Aydıncık ile Konya'nın Taşkent ve Doğanhisar ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. İçişleri bakanlığında 6 aylık kaymakamlık kursunu müteakiben 1993 yılında samsun Asarcık ve Konya Güneysınır ilçelerinde kaymakamlık yaptı.1996 yılında içişleri bakanlığına atanan Dengeşik, İçişleri Bakanlığı merkezinde çeşitli görevlerde bulundu. Halen içişleri bakanlığında hukuk müşaviri olarak görev yapan Dengeşik, buradaki görevinden Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul Vali yardımcılığı görevine getirildi. Aynı zamanda vekaleten Adalar Kaymakamı olarak da görev yapan Dengeşik, daha sonra asaleten Adalar Kaymakamlığına atandı. Dengeşik, bu görevinden istifa ederek AK Parti Bingöl Milletvekili Aday Adayı oldu. Dengeşik, evli ve 2 çocuk babası.
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın