KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Hikmet tekin için mevlit okutulacak

38 yıl önce uğradığı saldırı sonucu şehit olan Belediye Başkanı Hikmet Tekin için mevlit okutulacak.

Hikmet tekin için mevlit okutulacak
11 AĞUSTOS 2017 CUMA 05:13
0
2336
1
AA aa

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı, 1977 yılı yerel seçimlerinde 27 yaşında Bingöl'de Belediye Başkanlığı yapan Hikmet Tekin'in vefatının 38. Yılında anma programı düzenleyecek.

12 Ağustos 1979'un Ramazan ayında Genç ilçesinden Bingöl'e dönüşünde saldırıya uğrayıp annesi ve kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden Tekin için Hacılar Camii'nde mevlit programı gerçekleştirilecek. Mevlit sonrası, Tekin'in adı verildiği bulvarın açılı yapılacak.

Tekin için düzenlenecek anma programlarına, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, MHP MYK Üyesi Musa Küçük, Osman Yüce, Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Muş İl Başkanı Şükrü Demir, Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun ve Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Demir katılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Nurettin Varol, Tekin'in 1970'li yılların ülkücü gençlik liderlerinden birisi olduğunu söyledi.

Varol, “Ülkemizin bir var oluş yok oluş mücadelesi içinde olduğu zor yıllarda milli olan tarafta, ülkücü hareketin içinde yer almış, mücadelede hep ön safta rol üstlenmiş, önemli sorumluluklar almış değerli bir şahsiyettir. Ankara'da, üniversite yıllarında ülkücülerin barındığı “Site Öğrenci Yurdu'nun başkanlığını yapmıştır. 1977 seçimlerinde 27 yaşında ‘MHP'nin Bingöl Belediye Başkan adayı olmuş ve Bingöllü hemşerilerinin büyük teveccühüne muhatap olarak seçimleri kazanmıştır. Genç yaşına rağmen imkânsız gibi görünenlerin üstesinden gelmiş ve inanç ve idealizmiyle Bingöl halkının teveccühünü kazanmıştır. Bingöl'ün MHP'li Belediye Başkanı Hikmet Tekin, edebiyle, dürüstlüğüyle, yürekliliğiyle de gönülleri fethetmişti. Bir kez daha Vefatının 38.Yılında Rahmet Ve Minnetle Yâd ediyoruz Bingöl'de 38 yıl önce şehit edilen Bingöl Belediyesi eski Başkanı Hikmet Tekin için MHP Bingöl İl Başkanlığımızca Şehit Belediye Başkanımızın 38. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anılacak. Şehit Hikmet Tekin'in adının verildiği caddenin açılışı yapılacak. İkindi namazından sonra Hacılar Camiinde Mevlidi- şerif ve Kur-an'ı Kerim okutarak anılacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Fehmi Aydınoğlu (@Misafir_20364)
12 Ağustos 2017 Cumartesi 15:37
Aramızdan Ayrılışınızın 38. Yılında sizi Kardeşiniz Ahmet ve Annenizi Saygı ve Rahmetle anıyoruz Reis Bey,
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın