KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Hipnozla neler yapabilirsiniz?

Balçiçek Pamir Söz Sende'de konuğu Ali Eşref Müezzinoğlu ile "hipnoz"u masaya yatırdı

Hipnozla neler yapabilirsiniz?
07 EKİM 2009 ÇARŞAMBA 09:23
0
1136
0
AA aa
Sigarayı bıraktırıyor… Kilo verdiriyor… Kekemeliği, sınav heyecanını yok ediyor… Ağrısız doğum yaptırıyor… Fobileri ortadan kaldırıyor… Hatta narkozsuz ameliyat olmanızı sağlıyor…

Balçiçek Pamir'le Söz Sende'nin bugünkü konuğu Aydın Üniversitesi öğretim üyelerinden Ali Eşref Müezzinoğlu'ydu. 1972 yılından beri geniş bir yelpazedeki sağlık sorunlarının tedavisinde “bilinçli hipnoz” yöntemini kullanıyor.

Müezzinoğlu'na başvuran hastalar arasında sigarayı bırakmak, kilo vermek ve fobilerinden kurtulmak isteyenler de var. Müezzinoğlu hastanın hipnoz olmayı gerçekten istemesi ve doktoruna güvenmesi dahilinde insanların iki seansta sigarayı bırakabileceklerini söylüyor. Bilinçli hipnoz yöntemi aynı zamanda gençleri tek seansta sınav stresinden kurtarıyor, iş görüşmesine gideceklere, topluluk önünde konuşma yapacaklara büyük kolaylıklar sağlıyor. Müezzinoğlu, pek çok doçent ve profesör arkadaşlarının da konferanslarda sunum yapmadan evvel kendisine başvurduklarını söylüyor.

Aslında bilinçli hipnoz yöntemiyle yapılanların bir sınırı yok gibi. Kilo verdiriyor… Kekemeliği tedavi ediyor… Sınav heyecanını yok ediyor… Çocuk doğurtuyor… Hatta narkozsuz ameliyat bile yapıyor… Yanlış duymadınız! Anesteziye alerjisi olan ve bu yüzden ameliyat olamayan hastaların narkoz almadan ameliyat olmalarını sağlayan yöntem pek çok kişinin derdine çare oluyor. Bugün Söz Sende'ye konuk olan bu hastalardan biri, Sevim Sinanç, bundan 30 yıl önce 9 yaşındayken bademcik ameliyatının hipnoz altında ve narkozsuz gerçekleştiğini, daha sonra annesinin safra kesesi ameliyatını şarkı söyleyerek ve doktorlarla şakalaşarak atlattığını, kendisinin ileriki yaşlarda ortaya çıkan kapalı yerde kalma korkusunu da yine hipnozla tek seansta yendiğini anlattı.

Esasen diş hekimi olan Müezzinoğlu bilinçli hipnozun “Tüm fonksiyonların çalıştığı, bilincin açık olduğu bir konumda; kesinlikle uyku hali olmadan; istekle elde edilen bir konsantrasyon” olduğunu söylüyor. Müezzinoğlu'nun yayınlanmış 16 tane kitabı bulunuyor. Bunlar arasında “Hipnoz Pratiği” adlı kitabı da var.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın