KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Hıristiyan yayınlara koruma

Malatya'da 3 kişinin öldüğü yayınevindeki olayın ardından, Ankara'da Hıristiyanlıkla ilgili yayın yapan 5 yer koruma altına alındı. Olayla ilgili İstanbul'da da bir zanlı yakalanarak, Malatya'ya gönderildi.

Hıristiyan yayınlara koruma
21 NİSAN 2007 CUMARTESİ 13:38
0
837
0
AA aa
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Hıristiyanlıkla ilgili yayın yapan bazı yerlerde önlem alınması için birimlerini uyardı. Ardından Altındağ ve Çankaya bölgesindeki 3 matbaa, bir yayınevi ve bir radyo çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Şüpheli görülen kişilerin kimlikleriyle ilgili araştırma yapılıyor.

Bu arada Malatya'da Zirve Yayınevi'ne yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor. Olayla ilgili İstanbul'da da bir zanlı yakalanarak, Malatya'ya gönderildi. Üç gün ek gözaltı süresi alınan zanlıların Pazartesi günü adliyeye sevkedilmeleri bekleniyor.

Zanlılar : Cinayeti E.G İşledi


Zanlıların sorgularında, hastanede yoğun bakımda tutulan ve hayati tehlikesi bulunan arkadaşları E.G'yi suçladıkları öğrenildi. E.G.'nin, üç aydır saldırıyı planladığını öne süren zanlılar, cinayetleri de onun işlediğini söyledi.

Zanlıların saldırıdan sonra hemen olay yerinden uzaklaşabilmek için bir otomobil kiraladıkları belirlendi. Bu otomobilin saldırı sırasında yayınevine yakın bir yerde park edildiği ortaya çıktı. Beyninde ödem geliştiği için, uyutulan E.G.'nin ifadesi ise, henüz alınamadı.

Emniyet kaynakları, zanlıları muhafazakarlığı ağır basan, milliyetçi bir grup olarak nitelendiriyor. Zanlıları yönlendiren kişilerin olup olmadığı, bir örgüt bağlantısı bulunup bulunmadığı çok yönlü olarak soruşturuluyor. Bu noktada zanlıların ve öldürülen üç kişinin telefon kayıtları ile yayınevindeki bilgisayarlarda yapılan incelemeler büyük önem taşıyor.

Zanlıların saldırı öncesinde uyuşturucu madde kullanıp kullanmadıklarını belirlemek amacıyla alınan kan örneklerinin de sonuçları bekleniyor. Bu arada zanlılardan 3'ünün bir gün önce bir mesire alanında havaya ateş açtıkları için gözaltına alındıkları ve para cezasıyla serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

CHP Heyeti Malatya'da

Öte yandan, CHP'den bir heyet Malatya'ya giderek olayla ilgili inceleme yaptı. İncelemelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, hastanedeki zanlının ölmesi halinde olayın kilitleneceğini, bu nedenle can güvenliğinin koruma altına alınması gerektiğini belirtti.

Malatya'da Hıristiyanlıkla ilgili yayınlar yapan Zirve Yayınevine yönelik saldırıda üç kişi elleri ve ayakları sandalyeye bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülmüştü.

NTV-MSNBC
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın