KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Hırsızlık suçu ilk sırada

‘Polis Haftası' kutlamaları çerçevesinde Radyo12'ye konuk olan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Çiftçiler, 2007 yılı ile 2008'in ilk 3 ayında yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Aktarılan bilgilerde, en fazla yaşanan olayların başında yine hırsızlık suçları yer aldı.

Hırsızlık suçu ilk sırada
08 NİSAN 2008 SALI 12:14
0
897
0
AA aa
Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yerel radyo kuruluşlarınca düzenlenen canlı yayın programlarına katılan emniyet yetkilileri, yaşana sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Bu çerçevede dün saat 16.00'da Radyo 12'de Ahmet Esendemir'in canlı yayın konuğu olan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Çiftçiler, 2007 yılı ve 2008'in ilk 3 ayında meydana gelen olaylar hakkında bilgiler aktardı. Esendemir'in sorularını yanıtlayan Çiftçiler, vatandaştan beklentilerini de aktardı.
Esendemir'in “2007 yılında Bingöl'de kaç tane cinayet, hırsızlık, intihar olayları ve diğer asayiş olayları meydana geldi?' sorusuna ‘2007'de il genelinde toplam Bin 505 olay meydana gelmiştir' yanıtını veren Çiftçiler, bu olaylardan 153'ünün aydınlatıldığını, 352'sinin ise faili meçhul kaldığını belirtti. 2007 yılı faili aydınlatılan olay oranının yüzde 76,6 olduğunu ifade eden Çiftçiler, faili meçhul olay oranının ise yüzde 23,4 olduğunu vurguladı.
Öte yandan 2007 yılı içerisinde il merkezi ve ilçelerde 3 cinayet,, 252 hırsızlık, 5 intihar, 65 intihara teşebbüs olayı ile 222 tane mala karşı, 667 tane de şahsa karşı olay meydana geldiğini kaydeden Çiftçiler,  bu olaylardan dolayı Bin 509 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiğinin altını çizdi.
Esendemir'in “2007 yılı ilk 3 ayı ile 2008 yılı ilk 3 ayı karşılaştırıldığında asayiş yönünde kendinizi başarılı bulabiliyor musunuz?” sorusuna “Başarı zamanla yarışmaktır” yanıtını veren Çiftçiler, şu bilgileri aktardı.
 “2007 yılı ilk 3 ayında şahsa karşı 185, mala karşı 105 olay meydana gelmiş, 2008 yılı ilk 3 ayında (Kişilere karşı, Topluma karşı, Devlete Millete Karşı, Takibi Gerektiren Olaylar, Kabahatler) toplam 309 olay, malvarlığına karşı ise 111 olay meydana gelmiştir. Bu olayları en aza indirebilmek için ekip ve devriye sayısı arttırılmış, ayrıca personel takviyesi yapılmıştır. Özellikle asayişe müessir konularla ilgili geçmişte olan çalışmalarımız katlanarak devam etmektedir ve edecektir.  Başarı zamanla yarışmaktır. Kayıtsız şartsız mücadelemizin en üst sevide devam ettiği inancındayız. Ayrıca 2008 yılı ilk 3 ayında 5 adet tabanca, 1 adet tüfek, 6 adet kurusıkı ve 82 adet diğer suç aletleri yakalanmıştır. Ülkemiz ve bu güzel ilimiz için yapılan çalışma ve hizmetin bir sınırı olması gerektiğine inanmıyoruz. Her kamu görevlisi gibi bizde tayin olduğumuz ilk günden bu güzel ilden ayrılacağımız son güne dek çaba ve gayret içerisinde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Tıpkı görevi devraldığımız meslektaşımız ve devredeceğimiz meslektaşımız gibi. Vatandaş desteği olmayan hiçbir güç başarılı olamaz. Vatandaşı sevmeyen yönetici ise vatandaş desteğinden mahrumdur. En huzurlu il olması için bu bilincin yaygınlaşmasını her diyalogumuzda vurguluyoruz. Vatandaşımızdan beklentimiz, devletin şefkat elinin ulaşmadığı bir kıyı köşe kalmayana dek bize destek olması” 
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın