Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
Bingöl Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen takdim törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bingöl TSO Başkanı Kadir Çintay ve meclis üyeleri katıldı.
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, beratı “kardeşliğimizin bir nişanesi” olarak değerlendirdi.
Yılmaz; “Bingöl Belediye Meclisimizin aldığı kararla, Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB'un ve Dünya Odalar Federasyonu'nun Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı”nı takdim ettik. Bu berat, kardeşliğimizin bir nişanesi olacaktır. Beratın, Rifat Bey'e, Bingöl'ümüze ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kendisine “evine, memleketine hoş geldin” diyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
ARIKAN: “HİSARCIKLIOĞLU İLİMİZE KALICI ESERLER KAZANDIRMIŞTIR”
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Hisarcıklıoğlu'nun Bingöl'e kalıcı eserler kazandırdığını vurguladı. Başkan Arıkan;
“Sayın Hisarcıklıoğlu; 2003 Bingöl depremi sonrası inşa ettirilen 480 kalıcı deprem konutu, binlerce öğrencimizin eğitim gördüğü TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu, Sanayi esnafımızın ibadetine açılan Hisarcıklıoğlu Bingöl Camii ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasına verdiği güçlü destekle ilimize kalıcı eserler kazandırmıştır. Şehrimize yalnızca yatırımlarla değil, samimi bir gönül bağıyla sahip çıkan Sayın Hisarcıklıoğlu'na ve kıymetli ailesine teşekkür ediyor, bu anlamlı payenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
HİSARCIKLIOĞLU: “ONUR DUYDUM”
Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi sonrası kısa bir açıklama yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bingöl'ün hemşehrisi olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu vurguladı.
Hisarcıklıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan'a ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bingöl'ün hemşehrisi olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duydum. Samimiyet ve güler yüzle bizleri karşılayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Çok kıymetli ve değerli bingolluler abilerim analarim bacilarim kardeslerim ve değerli unuv ogrenci kardeşler Bingöl belediyesi neden halk otobüsü almıyor neden burdan cumhurbaskani yardımcısı sayın cevdet yılmaz bey lütfen ama lütfen bu konuya bir el atın halk olarak mağduriyet yaşıyoruz özel hat otobüsleri çok geç gidip geliyor kapalı duraklar hiç yok yagmurda islaniyoruz soğuk kış aylarında tir tir titriyoruz Allah rızası için belediye Halk otobüsü alsın artık neden bu konuyu kimse konuşmuyor yada dikkate almıyor
Bingöl'de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor
Elektrikçi, tesisatçı, servis, kurs, emlak, iş ilanı, kampanya ve benzeri birçok kategori uygulama içinde yer alırken, kullanıcılar aradıkları hizmete kolayca ulaşabiliyor.
31.03.2026
21:54
Bingöl'de Yükümlülere Destek
Bingöl'de denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalanırken, özel sektör desteğiyle giyim yardımı da yapıldı.
31.03.2026
21:40
Trafik Kazalarında Yeni Dönem: Eksper Otomatik Atanacak, Ek Ücret Alınmayacak
Türkiye genelinde trafik kazalarına ilişkin yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. Eksper atamaları artık otomatik yapılacak, vatandaşlardan ek ücret ve komisyon alınmayacak.
31.03.2026
21:23
Bingöl'de su ürünleri av yasağı başlıyor
Bingöl genelindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı 1 Nisan itibarıyla başlıyor. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacak.
31.03.2026
20:36
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Bingöl'de Vali Cahit Çelik, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek talepleri dinledi. Toplantıda köy yolları ve asfalt plenti kapasitesinin artırılması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
31.03.2026
19:09
Karlıova'da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde depremzedeler için inşa edilen 230 TOKİ konutunun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın