KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Hızlı tren üretimi için önemli gün

TCDD, Kardemir ve Voestalpine ortaklığında kurulan Çankırı Makas Fabrikasının temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, burada yarada yaptığı konuşmada, Çankırı için önemli bir günün yaşadığını belirtti.

Hızlı tren üretimi için önemli gün
23 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 00:04
0
1695
0
AA aa

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''12 Eylül demokrasi ve özgürlük bayramında, laf üretenlerle, iş yapmayanlarla, ülke için gece gündüz çalışanların farkını milletimiz görecek, özgürlük ve demokrasi yolunda bu adımları 'evet' oylarıyla takdir edecektir'' dedi.

Türkiye Avusturya ortaklığı ile önemli bir tesisin temelinin atıldığını ifade eden Yıldırım, kurulacak fabrikanın mevcut makas fabrikasının gücüne güç katacağını söyledi.

AK Parti hükümeti döneminde ulaşım konusunda yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, ''Amacımız insanlarımızın insanlık onuruna yakışır bir şekilde, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş ülkelerin insanları gibi ihtiyacı olan her türlü hizmeti ayağına getirmek, insanımızın yüzünü güldürmektir, yaşamını kolaylaştırmaktır. Bunun için çabalıyoruz. Bunun için çalışıyoruz'' diye konuştu.

'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı ile hizmet ettiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, Türkiye'de devleti yücelten bir anlayıştan, milletin hizmet aldığı bir anlayışa geçildiğini söyledi.

Anayasa değişikliğinin de bu anlayışla yapıldığını dile getiren Yıldırım, şunları ifade etti:

''Bu Anayasa değişikliği ile millet, 72 milyon vatan evladı devlet karşısında daha güçlü hale geliyor. Yönetenlere hangi konumda, hangi mevkide olursa olsun hesap verme zorunluluğu geliyor. Hesap vermeyen hiç kimse olmayacak. Devletin imkanlarını kullanan, vatandaştan toplanan vergileri çarçur eden, oraya buraya savuranlardan hesap sorulacak bir değişiklik yapıyoruz. Devletin değil, bürokrasinin değil milletin anayasasını getiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sivil iradenin, millet iradesinin kararı ile böyle bir değişikliği gerçekleştiriyoruz. Böylece vesayet yönetimine son veriyor, üstünlerin, seçilmişlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü esas alan bir değişikliği, çağdaş uygarlığın da icap ettirdiği bir değişikliği Türk insanına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.''

-''HAVA YOLUNU HALKIN YOLU YAPTIK''-

Yaptıkları çalışmalarla kara yollarını bölünmüş yollara çevirdiklerini, halkı yüksek hızlı tren ile buluşturduklarını ifade eden Yıldırım, 2003'te 8 milyon kişinin yurt içinde havayoluyla seyahat ettiğini, bu rakamın 2009'da 41 milyona ulaştığını vurguladı.

Yıldırım, ''Sadece 10 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı. Uçağa binmek şerefine nail oldu. İşte hizmet bu, işte havayolunu halkın yolu yapmak böyle'' dedi.

Hizmet etmek için yaz, kış, dağ, bayır demeden yollarda ve milletin içinde olduklarını anlatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Orada, burada laf ebeliği yaparak, laf yetiştirerek bu ülkeye, bu ülkenin insanına hizmet olmaz. Sadece seçim zamanı millet aklınıza gelmeyecek. Her zaman millet aklınıza gelecek. Her zaman milletle haşır, neşir olacaksınız. Ülkemizin dağ gibi sorunlarını, dağ gibi hizmetlere döndürüyoruz. Her gün, her yerde bir hizmetimiz, bir açılışımız, bir temel atmamız devam ediyor. Türkiye'nin her tarafında 3540 şantiyede yol yapılıyor, hava yolu yapılıyor, liman yapılıyor, balıkçı barınağı yapılıyor. Bunlar sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın hizmetleri. Bazıları yolsuzluklarla bizi tehdit ediyor, 'yolsuzlukların hesabını soracağız' diyor. Biz göreve her şeyin hesabını vereceğimizi halkımıza vaat ederek geldik. 75 katrilyon bu yollarda yapıldıysa, trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 50 azaldıysa, rantiyeden şantiyeye dönüş yaptıysak varsın hesabını sorsun, hesap sorulacaksa da bizim de bir çift sözümüz var. Milletimiz yapanın da yapmayanın da boş laf üretenin de hesabını soracaktır. Hesap günü de yakındır. 12 Eylül demokrasi ve özgürlük bayramında, laf üretenlerle, iş yapmayanlarla, ülke için gece gündüz çalışanların farkını milletimiz görecek, özgürlük ve demokrasi yolunda bu adımları 'evet' oylarıyla takdir edecektir.''

Halkın sağ duyusuna sonuna kadar güvendiklerini anlatan Yıldırım, yapılacak halk oylamasını partilerin değil, Türkiye'nin seçimi olarak nitelendirdi.

Yıldırım, ''Türkiye bir şeye karar verecek. Türk milletinin geleceği darbelerle mi düzenlenecek, yoksa millet iradesiyle mi belirlenecek? Elbette ki millet iradesiyle belirlenecek. Bu anayasa değişikliği darbelere son veriyor, demokrasiye yol veriyor'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın