KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Hizmet değil eziyet ediyorlar!

Abonelikleri olmadığı için elektrikleri kesilen vatandaşların sıkıntısının basına yansıması üzerine açıklamada bulunan Bayram, AKSA Fırat EDAŞ’a sert eleştirilerde bulundu: “Devlet özelleştirmeyle vatandaşını mağdur etmiştir. Hizmet için bahanesi olanlar, para koparmakta yarış içindeler. Müşteri veli nimet değil bu firma için. Kimsenin bu firmaya tek söz söyleme cüretini de göremiyoruz! Yazıklar olsun!”

Hizmet değil eziyet ediyorlar!
24 EYLÜL 2013 SALI 00:19
0
2533
1
AA aa

Yeni yapıların faaliyete girmesiyle birlikte yeni evlerine taşınan vatandaşlar, abonelikleri olmadığı gerekçesiyle elektrik hizmetinden mahrum bırakıldılar. Yaklaşık 600 kişinin elektriğinin kesilmesi, büyük tepkilere yol açtı.

Herhangi bir uyarı yapılmadan elektriklerinin kesildiğini ileri süren vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı aktarması üzerine değerlendirmelerde bulunan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, “Hiçbir uyarı veya hatırlatma yapmadan cezalandırmak hangi mantığın sonucudur?” diye sordu.

İnşaat sezonunun sonlarına gelindiği bugünlerde özellikle Kültür Mahallesi başta olmak üzere birçok yerleşim merkezinde vatandaşların yeni evlerine taşınmaya başladığına dikkat çeken Bayram: “Yıllardır ev sahibi olmanın hayalini kuran insanlar, binbir zorlukla yeni bir ev alıyorlar. Evlerine taşınıp yeni bir düzen oluşturma telaşı sürerken soluklanamayan bu insanları ilk cezalandıran ise AKSA Fırat EDAŞ oluyor. Neymiş efendim? Abonelikleri yokmuş. Öncelikle uyarıda bulunmak, bir hafta on günlük bir zaman tanımak kasanıza mı zarar yansıtacak? Nihayetinde kaçak kullanım gözükse de faizli de olsa paranızı almıyor musunuz? Alıyorsunuz. Kaçak kullanımın değil, abone yapılırken alınacak 200-300 liranın peşindeler. Sayaç değişiminde de insanlardan habersiz evrakı kendi elemanlarınıza imzalatıp sayaçları değiştiriyordunuz. Şimdi de hiçbir uyarı yapmadan vatandaşı karanlığa mahkûm ediyorsunuz! Yazık günah değil mi bu insanlara? Üstelik haftanın son gününde yapıyorsunuz. Bu nasıl bir zihniyettir? Bu nasıl bir işletme mantığıdır? Sizin paranız vatandaştan daha mı kıymetli? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı görmüyor mu, duymuyor mu bu insanların feryadını? Bu şehrin yöneticileri, bu kurum başındaki idarecilere bir telkinde bulunamıyor mu? Her defasında hizmet sunumunda bahane merkezi olarak öne çıkan AKSA Fırat EDAŞ, vatandaşa eziyette epeyce marifetli. Sayaçları vatandaştan habersiz değiştirip faturasını şişiren, en ufak bir gecikmede kesme-açma parası almak için tetikte bekleyen, aboneliğin bulunmadığını öne sürüp uyarı yapmadan elektriği kesen, her kış döneminde halkı karanlığa mahkûm eden, en ufak bir mevsim koşulunda halkın elektronik eşyalarının yanmasına sebebiyet veren bir kuruluş için ne diyelim? Bu insanlara her türlü haksızlığı reva görüp, parasını insanlıktan üstün tutan bir tavır içerisindeki AKSA Fırat EDAŞ'ı şiddetle kınıyor, bu şehri yönetenleri, vatandaşın arkasında durmaya, haksızlığa dur demeye davet ediyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“BELLİ Kİ FIRSAT KOLLUYORLAR”

AKSA Fırat EDAŞ'ın, abonelik için vatandaşlardan Tapu ve Belediyeden alınan İskân Ruhsatını istendiği bilgisini de paylaşan Bayram: “Tapu'ya gidildiğinde vatandaştan DASK sigortası isteniyor. Sigorta şirketleri de farklı farklı fiyatlar verince vatandaşın da kafası karışık. Adam zaten asgari ücretle geçiniyor. En uygun DASK sigortasını yapmanın peşinde. Belediye taşınmaya başladı. Tapu Müdürlüğü'nde de ciddi bir yoğunluk var. Birçok konuda sıkıntı varken, AKSA Fırat EDAŞ'ın bunu görmezden gelip mübarek Cuma günü vatandaşı elektriksiz bırakmasının izahını nasıl yapacaklar. Yoksa susup tepkilerin dinmesini mi bekleyecekler! Onların taktiğidir sessiz kalarak haksızlığı sürdürmek. Belli ki, tamamen fırsat kolluyorlar. Bu insanların hakkı çıkar elbet bir gün!” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sen ben (@Misafir_15687)
24 Eylül 2013 Salı 11:27
aksa ya artık dur demenin zmanı geldi habersizce gelip elektirikleri kesiyorlar. sonra da aç-kapa parası alıyorlar. .... reziller bu ne vicdansızlıktır,resmen cep hırsızlığı, abonesi olmayanın hemen kesiyorlar bir süre de vermiyorlar yapmak için. resmen fırsat koluyorlar para almak için. aç-kapa parası için şikayete gidilmeli
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın