KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Hizmet değil, hakaret ediliyor!

Çağırdıkları taksinin şoförünün tepkili çıkışları üzerine araçtan indiklerini iddia eden yolculardan Derya Buzrul; “Bu da yetmiyormuş gibi, bir de hakaret edip küfürler savurdu. Gerekli suç duyurusunda bulunacağım elbette. Ama ilgili mercileri de göreve davet ediyoruz dedi.

Hizmet değil, hakaret ediliyor!
18 EKİM 2015 PAZAR 22:42
1
3184
0
AA aa

 Ticari taksi durakları ve sürücülerle ilgili şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Kurumsal hiçbir yapısı bulunmayan taksi duraklarında çalışan sürücülerin tutum ve araç kullanım şekillerine yönelik hiçbir denetim ve yaptırım uygulanmaması da vatandaşların şikâyetlerinin balında yer alıyor.

Cumartesi günü Bingöl'deki bir taksi durağından merkez Yeni Mahalle'deki ikametlerine araç istediklerini anlatan Derya Buzrul adlı vatandaş, yaşananları şöyle sıraladı; “Aracın 6-7 dakika sonra geleceği belirtildi. Arkadaşımla birlikte birkaç dakika bekleyip evin önüne çıktık. Sonra duraktan aradılar, aracın beklediğini söylediler. Biz de, evin önünde olduğumuzu ama aracın gelmediğini söyledik. Araç geldi ve araca bindiğimiz sırada şoför, beklemek zorunda olmadığını söyledi ve tepki göstermeye başladı. Biz de bu tepki üzerine araçtan indik ama şoför, bu kez ücret istedi. Biz de ücreti durakla görüştükten sonra ödeyeceğimi ifade ettik. Bu esnada arkadaşıma ağza alınmayacak hakaret ve küfürler savuran sürücü, geri geri gelip aracı üzerimize sürdü. Yaşananlar üzerine ilgili taksi durağına gittik ama sürücüyü çağırmalarına rağmen şahıs durağa gelmedi. Yaptırımla ilgili hiçbir şey de olmadı”

“İLGİLİ TÜM KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Taksi durağından sonuç alamadığını ve hafta başında hem savcılığa suç duyurusunda bulunacağını, hem de Emniyet, Belediye ve Şoförler Odası'na müracaat ederek yaptırım talebini ileteceğini kaydeden Buzrul; “Yasal olarak 10 dakika bekleme süreleri var. Yolcu gelmezse gidebilirler. Ama bahse konu şoför, hem bizlere tepki gösteriyor, hem de üzerine hakaret ve küfürler savuruyor. Bu yetmiyormuş gibi aracı üzerimize sürüyor. Bunu yamaya hiç kimsenin hakkı yok. Duraklar denetlenmiyorsa, sürücülere yönelik bir yaptırım uygulanmıyorsa vatandaş olarak bizler ne yapacağız? Ettikleri hakaretler yanlarına kâr mı kalacak? Her dileyen vatandaşı azarlayabilecekse kamunun özelliği ne olacak? Neden kimse bunlara bir dur demiyor? Valilik, Emniyet, Belediye, Şoförler Odası ve ilgili tüm kurumları bu hususta yaptırım uygulamaya, gerek duraklarla, gerekse sürücülerle ilgili düzenlemeleri hayata geçirip vatandaşın hakkını korumaya davet ediyorum” diye konuştu.

“SESSİZ KALDIKÇA SORUNLAR DEVEM EDECEK”

Durak, sürücü ve araçla ilgili bilgileri içeren dilekçelerini hafta başında ilgili tüm kurumlara sunarak konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Buzrul; “Bizler sessiz kaldığımız sürece bu sorunlar çözülmeyecek ve bugün bize yapılanlar yarın başkalarına da yapılacak. Tüm vatandaşlarımız artık hakkını aramalı, olumsuzluklara karşı tepkisini ortaya koymalı. En önemlisi, kamu kurumları yaptırımlarını ağırlaştırıp bu başıboşluğa bir dur demeli” çağrısında da bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın