KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Hizmet toprağa gömüldü

Yandıktan sonra yapımı için ödenek çıkartılan yüksek okul her nedense yapılmıyor. Okul yapımı için çıkartılan ödenek toprağa gömüldü. Betonu dökülüp yapılmayan binada herhangi bir işlem yapılmıyor.

Hizmet toprağa gömüldü
06 EYLÜL 2008 CUMARTESİ 13:32
0
1123
0
AA aa
Yüksek okulun zemini toprak altında kaldı.

“Ödenekler toprağa gömüldü. Milyarlarca para duyarsızlık ve ilgisizlik yüzünden heba adildi”

Bingöl'e yatırım için ayrılan ödenekler her defasında ilgisizlik yada duyarsızlık nedeniyle toprağa çakılıp kalıyor. Gönderilen paralar, hizmet için var olduklarını söyleyen yöneticilerin ilgisizliği karşısında; ya ‘Görünmez yatırımlarda kullanılıyor' yada Yüksekokulda görünen yatırım gibi, toprağa gömülüyor. Yıllar önce yapımı için ayrılan ödeneğin üzerinden beş yıl geçmesine rağmen okul inşaatı ödenekle beraber unutkanlığa mahkûm edildi.

Fırat Üniversitesi'ne bağlı Bingöl Meslek Yüksekokulu barakaları çürümek üzereyken yanmış ve daha sonrada yapımı için ödenek çıkartılmıştı. İhalesi yapılan yüksek okul yapımına başlanmış ama ne yazık ki yapımına başlanan bina bir türlü tamamlanmadı. Yaklaşık o dönemde 500 Milyara yapımına başlanan binanın sadece zemin betonu döküldü.

1985 yılında kurulan ve ömrünü uzun yıllar önce tamamlayan barakalarda MYO'ya kayıtlı 450 civarında öğrenci eğitim görüyordu. Yaklaşık iki yıl önce yanan eski lojmanlarda eğitim gören öğrenciler, Bingöl Lisesi Binasında geçici olarak eğitim görmeye başlamasının ardından o dönem, yanan baraklar yerine yeniden Yüksek Okul yapımı için ödenek çıkartılmıştı. Yıkılıp yapılmayan Bingöl Meslek Yüksekokulu çatısı altında Elektrik, İnşaat, Arıcılık, Hayvan Sağlığı, Tarla Bitkileri, Su Ürünleri, Hazır Giyim, Muhasebe, Bilgisayar Programcılığı ve Halıcılık ön lisans bölümleri bulunuyordu.

2002 yılında Vali Tamer Aksoy döneminde, Ecevit hükümetiyle yapılan görüşmeler sonucunda, Acil Destekleme Fon'undan 2 trilyon ödenek okul yapımında kullanılmak üzere, Bingöl'e gönderilmişti. Konuyla ilgili sonradan yapılan ihalede işi alan firma %75 kırımla 2 trilyondan 500 milyara yapım işini almaya hak kazanmıştı. Yapımına başlanan binanın zemin betonu döküldükten sonra, sonraki dönemde binada herhangi bir çalışma yapılmadan, ayrılan bütçede toprağa gömülmüş oldu.

Yıllardır yapımına başlanan ve sadece betonu dökülen bina, olduğu gibi bırakılmış. Şu anda sadece beton demirleri ve zemin betonu görünen 500 bin YTL lik bina, çürümeye yüz tutmuş. Bu konuda yetkililerin duyarsız yaklaştığını ifade eden vatandaşlar, bölgeye gönderilen ödeneklerin toprak altına gömülmesinden rahatsız olduğunu söylediler. Bu konuda ilgili kurumların duyarlı davranmaları gerektiğini söyleyen vatandaşlar, onca paranın boşu boşuna ziyan edilmesinin vicdanı rahatsız ettiğini söylediler.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
18.07.2025
16:05
ATM kullananlar dikkat!
ATM kullananlar dikkat!
Bankalar, artan dijital dolandırıcılıklara karşı yeni bir önlem alıyor. Gelecek haftadan itibaren, uzun süredir kart şifresini değiştirmeyen kullanıcılar ATM işlemleri sırasında şifre yenilemeye zorlanacak. Uygulama, Türkiye genelinde geçerli olacak.
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın