KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Hizmetlinin olmadığı okullarda öğrenciler enfeksiyon kapıyor

Hizmetlilere memur statüsü kazandıran bakanlık bu olumsuzluğu nasıl önleyecek

Hizmetlinin olmadığı okullarda öğrenciler enfeksiyon kapıyor
21 KASIM 2006 SALI 10:19
0
1199
0
AA aa
Hizmetlilerin memurluğa terfi etmesinin ardından okullarda yaşanan hizmetli sıkıntısı öğrencilerin sağlığını tehlikeye attı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda kirden enfeksiyon kapan çocuğunu hastaneye kaldıran bir anne; “Birileri bu soruna çözüm bulsun artık' diyerek tepkisini dile getirdi.
Çocuğunun rahatsızlanması üzerine hastaneye başvurduklarını belirten anne Saadet Aydoğdu; “Kızım 1 aydan önce rahatsızlandı. İshal, kusma ve yüksek ateşi artınca hastaneye başvurduk.  Hastanede yapılan tahliller sonucu doktorlar çocuğumun kirden dolayı enfeksiyon kaptığını söylediler. Bunun üzerine okula gittim ve tuvalet ve lavaboları inceledim. Hiç de uygun olmayan manzaralarla karşılaştım. Sorunu ilettiğim okul idarecileri de 2 hizmetli personelin bulunduğunu, bu nedenle yeterli temizliği yapamadıklarını, bunun için temizlik hizmeti satın alacaklarını söylediler. Sorun bu şekilde devam ederse okulda sağlıklı öğrenci kalmayacak. Sorun bu okulumuzla da sınırlı değil. Neredeyse tüm okullarımızın hali bu şekildedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruna bir çözüm üretmesi gerekiyor. Çocuklarımızı her gün hastane kapılarına getirmek istemiyoruz” diyerek sitemde bulundu.
‘Bunca hizmetliyi memur yapan Bakanlığın oluşacak sorunlara ne gibi tedbir alacağını merak ediyoruz' diyen Aydoğdu, il genelindeki okulların tamamında aynı sorunun mevcut olduğuna işaret etti.
İlköğretim okullarında öğrenci mevcudunun bin'in üzerinde olduğuna dikkat çeken Aydoğdu; “Bin öğrencinin geride bıraktığı kiri 2 hizmetli temizleyemez. Öyle ki artık okulun çöplerini bile öğrenciler döküyor. Bu ciddi bir sorundur. Yetkililer,  farkında oldukları bu soruna neden bir çözüm üretmiyorlar! İlla il genelinde bir salgın olması mı bekleniyor? Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayamazlar. Burası devlet okuluysa, buraların temizliğini yapacak personel de verilmeli. Artık bu sorunun çözümü için somut adım atılmasını bekliyoruz. Bizler üzerimize düşen görevleri dün olduğu gibi bugün de yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 

bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
11.01.2026
15:38
12 Bingölspor`dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
12 Bingölspor'dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında çıktığı Karaköprü deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı. Yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 4-2 önde kapattığı mücadeleyi 6-2 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne güçlü bir başlangıç yaptı.
11.01.2026
12:51
Bingöl`de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapalı bulunan 72 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın