KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Hizmetlinin olmadığı okullarda öğrenciler enfeksiyon kapıyor

Hizmetlilere memur statüsü kazandıran bakanlık bu olumsuzluğu nasıl önleyecek

Hizmetlinin olmadığı okullarda öğrenciler enfeksiyon kapıyor
21 KASIM 2006 SALI 10:19
0
1124
0
AA aa
Hizmetlilerin memurluğa terfi etmesinin ardından okullarda yaşanan hizmetli sıkıntısı öğrencilerin sağlığını tehlikeye attı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda kirden enfeksiyon kapan çocuğunu hastaneye kaldıran bir anne; “Birileri bu soruna çözüm bulsun artık' diyerek tepkisini dile getirdi.
Çocuğunun rahatsızlanması üzerine hastaneye başvurduklarını belirten anne Saadet Aydoğdu; “Kızım 1 aydan önce rahatsızlandı. İshal, kusma ve yüksek ateşi artınca hastaneye başvurduk.  Hastanede yapılan tahliller sonucu doktorlar çocuğumun kirden dolayı enfeksiyon kaptığını söylediler. Bunun üzerine okula gittim ve tuvalet ve lavaboları inceledim. Hiç de uygun olmayan manzaralarla karşılaştım. Sorunu ilettiğim okul idarecileri de 2 hizmetli personelin bulunduğunu, bu nedenle yeterli temizliği yapamadıklarını, bunun için temizlik hizmeti satın alacaklarını söylediler. Sorun bu şekilde devam ederse okulda sağlıklı öğrenci kalmayacak. Sorun bu okulumuzla da sınırlı değil. Neredeyse tüm okullarımızın hali bu şekildedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruna bir çözüm üretmesi gerekiyor. Çocuklarımızı her gün hastane kapılarına getirmek istemiyoruz” diyerek sitemde bulundu.
‘Bunca hizmetliyi memur yapan Bakanlığın oluşacak sorunlara ne gibi tedbir alacağını merak ediyoruz' diyen Aydoğdu, il genelindeki okulların tamamında aynı sorunun mevcut olduğuna işaret etti.
İlköğretim okullarında öğrenci mevcudunun bin'in üzerinde olduğuna dikkat çeken Aydoğdu; “Bin öğrencinin geride bıraktığı kiri 2 hizmetli temizleyemez. Öyle ki artık okulun çöplerini bile öğrenciler döküyor. Bu ciddi bir sorundur. Yetkililer,  farkında oldukları bu soruna neden bir çözüm üretmiyorlar! İlla il genelinde bir salgın olması mı bekleniyor? Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayamazlar. Burası devlet okuluysa, buraların temizliğini yapacak personel de verilmeli. Artık bu sorunun çözümü için somut adım atılmasını bekliyoruz. Bizler üzerimize düşen görevleri dün olduğu gibi bugün de yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 

bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
23.06.2025
12:25
Bingöl`de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
Bingöl'de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl'de toplam 182 Bin 180 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2025 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın