Zazaca sempozyumunda bir internet sitesinden alıntı yaptığı iddiasına cevap veren Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli, hiç kimseden bilgi intihal etmediğini söyledi.
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bolelli, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.
Amaçlarının sadece hizmet olduğunu söyleyen Bolelli, okulda idareci olduğunu ve idareci kimsenin mutlaka o yörenin dilleri ve lehçelerini bilmek zorunda olmadığını ifade ederek: “İnternette aleyhimizde yazılar yazılıyor ve deniliyor ki bunların eserleri yoktur. Şunu kastederlerse doğrudur; Mesela Kürtçe sahasında, Zazaca sahasında benim eserim yoktur. Ama bu derslere ben girmiyorum, ben sadece burada idareciyim. Yani bir okulun idarecisi mutlaka o yörenin dillerini, lehçelerini bilmek mecburiyetinde değildir. Benim devlet dairesinde kırk yıllık tecrübem var. Rektör bey ve idarenin uygun görmesiyle burada göreve başladım” dedi.
Elinden geldiği kadar hizmet etmeye çalıştığını ifade eden Bolelli: “Ama benim kendi sahamda yani Arap Dili ve Edebiyatı'nda hemen hemen her konuda eserim var. Mesela Sarf, Nahiv, Belağat, imla kuralları, Farsça, Kur'an-ı Kerim meali, Hak Dini Kuran Dili tercümesi konusunda çalışmalarım, eserlerim var. Yani ben gece gündüz çalışıyorum. Öğrencilere faydalı olmak için elimden gelen bütün gayretleri sarf ediyorum. Gençlere hizmet etmek, çalışmak istiyoruz. Başka bir gayemiz yoktur" ifadelerini kullandı.
“Hiç kimseden bilgi intihal etmedim”
Zazaca sempozyumunda verdiği tebliğde bir internet sitesinden alıntı yaptığı iddiasına cevap veren Bolelli: “2. Uluslararası Zaza Tarihi ve Kültürü Sempozyumunda bir tebliğim vardı, Zazaca kitapları tespit ettim. Bu kitapların bir kısmı bizde mevcuttur. Ben kitaplara bakarak bu kitapların ismini yazdım. Fakat internetten, yayınevlerinden de listeler aldım. Yayınevlerinin gönderdiği kendi listeleri vardı onlardan da faydalandık. Fakat bütün tebliğler sadece benim değil bizim verdiğimiz şekilde yayınlanmadı, kısıtlamaya gidildi. Kitabın hacmi çok yükselir diye kaynakların çoğunu vermediler, bazı bölümlerini çıkardılar. Ben kimseden bilgi intihal etmemişim. Kitaplara bakarak, bizzat inceleyerek o tebliğimi hazırladım. Yani bunun dışında bir şey yok” şeklinde konuştu.
Tüm Zazalara (Kırdlara)
Siz her şeyi hal ettiniz de Zazaca Kürtçe mi değil mi işiniz kaldı? Çok ayıp. Siz şimdiye kadar neredeydiniz? UNESCO diliniz yok oluyor uyarısına rağmen, dilinizi konuşmuyorsunuz, yazmıyorsunuz, gereksiz tartışmaları yaratıyorsunuz. Maalesef kafanız basmıyor. Dil ideoloji değil, sağı, solu vs yok, varlığınızdır. Varsanız yoksanız dilinizle beli olur. Kendi yurdunuzda kendi elinizle dilinizi yok ediyorsunuz, haberiniz olsun. Dilinizi yok edenler bugün kafanıza başka zehirleri enjekte ediyorlar. Dilinizi konuşun yazın.
Seni tanıyan herkes ama herkes Büngöl'ümüze içtenlikle, gece gündüz, hafta sonları dahil ne kadar önemli hizmetlerde bulunduğunu biliyor. Bilimle hiç bir ilgisi olmayan, insanların neler söylediğinin hiç bir önemi yok. Olumsuz eleştiri yapanların bölgemize, ülkemize ne hizmet edebildikleri sorgulanmalıdır. Hizmetlerin için allah senden razı olsun. Bingöl'ümüze güzel katkılarının devamı dileği ile...
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın