KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Hocalı katliamını kınıyoruz

Hocalı katliamına ilişkin yazılı basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, “26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz” dedi.

Hocalı katliamını kınıyoruz
26 ŞUBAT 2016 CUMA 21:43
0
2114
1
AA aa

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, Hocalı katliamının 24. yıl dönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Dursun, Ermeni kuvvetlerinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) desteği ile yüzlerce Türk'ün katlettiğini hatırlatarak kadın, çocuk ve yaşlı demeden 613 insanın öldürüldüğünü belirtti. Dursun, “Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı'da yaklaşık 3 Bin civarı Azerbaycan Türkü bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede: 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara; Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi'ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı' da yapılan katliam Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere; tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür” ifadelerini kullandı.

Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamamasının da ayrıca kınanması gereken bir durum olduğunu kaydeden Dursun, şunları söyledi: “Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir.  Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı' da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir.”

“TEK MİLLET İKİ DEVLET”

Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ilişkilerini sürdüreceğini kaydeden Dursun, “Merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi ‘Tek millet iki devlet' olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ'da, Hocalı'da yapılan katliamı kınıyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te, Türkmen Dağında yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla; asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle; Hocalı' daki zihniyet birebir aynıdır.  Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay; AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
niko canoğlu (@Misafir_19486)
28 Şubat 2016 Pazar 20:48
Aynı şeyler bu konuşmanın yapıldığı saatlerde bu konuşmanın yapıldığı yere sadece 150 km ötede surda,300 km ötede çizre,nusaybin,idil v.b yerlerde yaşanıyor.Üstelik bu bayanın mensubu olduğu partinin iktidar olduğu bir zaman da.Durum bu iken selma hanımın söyledikleri havadan yayılan u.....teyare olmuyormu.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın