KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Hoş geldin ey 11 ayın sultanı

İslam âleminin kutsal ayı ramazan, dün akşam kılınan ilk teravih namazı ile başladı ve gece yarısından sonra da sahura kalkıldı. Bu akşam ilk iftar da açılacak.

Hoş geldin ey 11 ayın sultanı
11 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 08:58
0
2513
0
AA aa
Ramazan ayının ilk orucu bu gün saat 19.29'da akşam ezanının okunmasıyla açılacak. İlk iftar için hazırlanacak Bingöllüler son iftarı da 08 Eylül Çarşamba günü açacak ve 09 Eylül Perşembe günü Ramazan Bayramı başlayacak.
 

Başlayan Ramazan ayı münasebetiyle Bingöl Belediyesi bu yıl da fakir vatandaşlar için iftar çadırı kurdu. Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde kurulan Bingöl Belediyesi'ne ait Ramazan çadırında günlük 500 kişinin iftar açabileceği ve çadırda 10 personelin çalışacağı belirtildi.

ÇAĞLAR: RAMAZAN AF, MAĞFİRET, FEYZ VE BEREKETLERLE DONATILMIŞ
İl Müftüsü Hasan Çağlar; af, mağfiret, feyz ve bereketlerle donatılmış bulunan Ramazan ayına bir kere daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, bu yıl ki fitre miktarının da 7 TL olduğunu da sözlerine ekledi.


“Ramazan orucu, Allah'ın Müslümanlara tutmalarını emrettiği en mühim ve o nisbette sevabı en büyük ibadetlerdendir. Ramazan orucu bir adet, bir gelenek veya bir kültür gereği değil, Cenab-ı Allah'ın farz hükmünde bir emri olduğu inanç ve şuuruyla tutulmalıdır” diyen Müftü Çağlar, “Her ibadet ve iyiliğin sevabının katsayısı 10-700 arasında iken, Ramazan orucu, zor ve süresi uzun bir ibadet olduğu için sevap ve mükafatının daha çok ve daha büyük olduğu bizzat Allah tarafından bildirilmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki bu büyük sevap ve mükâfat, gaye ve hikmetlerine uygun tutulan oruç içindir.
 
Oruç tutan Müslüman, imsak vaktinden iftar vaktine kadar ibadet içinde olduğu şuuruyla gününü geçirmeli, kötü söz, hal ve davranışlardan uzak durmalıdır. Zengin iftar ve sahur yemeklerinden ziyade, orucun yaşattığı açlık ve susuzluk halinde, fakir ve muhtaçların durumlarını düşünerek; zekat, fitre, sadaka vs. hayırlarla onlara yardım eli uzatmalıdır.
 
Oruçlu kimse, boş vakitlerini eğlencelerle, gafletlerle, oyunlarla geçirmemelidir. Tefekkür, zikir, Kur'an okuma ve dinlemelerle, faydalı ve doğru bilgi veren kitap okumalarla değerlendirmelidir. Esnaflar, pahalı da olsa vatandaş alır düşüncesiyle insaf ve vicdan sınırı aşan ve acımasızlık sayılan fiyatlarda artış değil, bu hayır ve rahmet ayında indirimler yapmalıdır. Ki İslam'ın ruhuna uygun olan davranış da budur zaten. Ramazan ayında camilerde verilen vaazlar, yapılan sohbetler, okunan Kur'an mukabeleleri takip edilmelidir. Camilere erken gelinerek vaaz-nasihat, ders ve Kur'an tilavetlerinden gerektiği gibi faydalanılmalıdır. Şu da bilinmeli ki Ramazanda yapılan iyiliklerin sevabı ne kadar çoksa, bu ayda yapılan kötülüklerin günah ve vebali de o nisbette büyüktür.

Gayesine ve hikmetlerine uygun tutulmadığından sevap kazandırmayan ve sadece aç ve susuz kalmaktan ibaret bir oruç tutulmamalıdır. Orucumuzu Allah'ın rızasına uygun bir şekilde tutalım ki, bu ibadetin manevi ve maddi büyük sevap ve faydalarını kazanalım. Tüm din kardeşlerimin mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyor, bu ayın feyiz, bereket ve ilahi rahmetinin cümlemizi kuşatmasını, milletimize, tüm Müslümanlara ve bütün insanlığa huzur, güven ve esenlikler getirmesini, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah' tan diliyorum” dedi.
 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:05
Altında düşüş sürdü! Bingöl`de gram altın ne kadar?
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın