KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Hsyk'ya bingöllü aday

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliklerine yapılacak seçimler için Demokrasi ve Özgürlük için Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin desteklediği beş hakim ve bir savcı adaylık başvurusu yaptı. Bunlardan biri Bingöllü Mustafa Kurtaran. Kurtaran, İzmir Hakimliği görevini halen yürütüyor.

Hsyk`ya bingöllü aday
13 EKİM 2010 ÇARŞAMBA 04:13
0
6868
2
AA aa

Son zamanlarda Türkiye'de en çok tartışılan konuların başında yer alan HSYK, yeni şeklini alıyor. Geçtiğimiz gün Başkan Kadir Özbek ve bazı üyelerin de istifa ettiği HSYK'nın yeni yönetimi için önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde bir de Bingöllü hemşerimizin aday olduğu ortaya çıktı. Demokrat Yargı'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, Bingöllü olan İzmir Hakimi Mustafa Kurtaran, Diyarbakır Hakimi Faruk Özsu, Konya Hakimi Mehmet Taştan, Kazan Hakimi Kemal Şahin ile Ankara İdare Mahkemesi Hakimi Cafer Ergen'in HSYK üyeliği adaylık başvurusunda bulundu.

1994 yılından bu yana fiilen hâkimlik yapan Mustafa Kurtaran, meslekte bulunduğu süre içerisinde bütün bölgelerde fiilen hizmet yaptı. 2005 yılından bu yana İzmir Hakimliği yapan Kurtaran, aynı zamanda Demokrat Yargı Derneği'nin de yönetim kurulu üyesi.12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halkoylaması sonucunda yürürlüğe giren 5982 sayılı anayasa değişikliğine dair kanunun geçici 19.maddesi uyarınca demokrat yargı listesinden aday olan arkadaşları Kemal Şahin,İsmail Yalçın,Mehmet Taştan,Faruk Özsu ile idari yargıdan Cafer Ergen,Yargıda köklü değişikler yapabilmek için adaylıklarını ilan etti.Yargı kamuoyuna " İnsancıl Yargı" (yargıda temel sorunlar ve değerlendirmeler ) ve Demokrat yargı- Yeni HSYK'nın inşası adlı çalışmalarla adını duyuran ve bu seçim sürecinde seçildikleri taktirde neler yapacaklarını detaylı olarak yargı kamuoyuna deklare etmiş durumdalar.

Özetle yargı sisteminin merkezine yargıç ve savcıları oturtmak isteyen Kurtaran ve arkadaşları yargıç ve savcıların tam bağımsızlığı tarafsızlığı için yargıç ve savcılar üzerinde bulunan tüm vesayet araçlarını kaldırmak ve yargıda demokratikleşmeyi sağlamak.

Başsavcı ve adli yargı adalet komisyonu başkanlarının seçim yoluyla gelmelerini, rutin teftiş yerine sadece şikayete bağlı olarak "soruşturma amacıyla teftiş yapılmasını, müfettiş hal kağıtlarının kaldırılmasını, Yargıtay ve kurulacak istinaf mahkemelerinin denetim nedeniyle hakim ve savcılara not vermelerinin kaldırılmasını, Başsavcıların savcılar hakkında sicil doldurmalarından vazgeçilmesini, Başsavcılık yetkisinin sadece koordinasyon göreviyle sınırlandırılmasını, hakim ve savcıların tayin ve terfilerinin objektif kriterlere bağlanmasını sağlamak, kısaca yargının temel görevi olan "toplumun adalet beklentisini" karşılama görevini layıkıyla yerine getirebilmesi ve yargının demokratikleşmesi için yapılması gerekenleri yapmak amacıyla bu süreçte yer aldı.

İzmir Hâkimi Mustafa Kurtaran Kimdir?

İşte Kurtaran'ın Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesindeki detay bilgileri:

  • 1966 tarihinde Bingöl/Karlıova Derinçay köyünde doğdum.
  • İlköğretimimi Derinçay ilkokulunda tamamladıktan sonra Orta Öğretime 1978 yılında Bingöl İmam Hatip Lisesinde başladım ve 1985 yılında tamamladım.
  • 1985 yılında girdiğim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun oldum.
  • 1990 yılında Avukatlık stajına başladım ve Şubat 1991'de bitirdim. 06.02.1991' de Bingöl Hakim Adayı olarak göreve başladım.
  • Staj sırasında kısa dönem olarak askerliğimi yaptıktan sonra stajımı tamamlayarak şubat 1994'de Konya/Taskent Hakimliğine kura kararnamesi ile atandım.Daha sonra sırasıyla Temmuz 1997-Aralık 1998 yılları arasında Malatya/ Arguvan, Ocak 1999- Temmuz 2002 yılları arasında Sakarya/Karapürçek, Haziran 2002-2005 yılları arasında Akhisar Hakimi olarak görev yaptıktan sonra 2005 yılı Haziran kararnamesi ile İzmir Hakimliğine atandım.
  • Karapürçek hâkimi olarak görev yaptığım sırada Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü "Kamu Yönetimi Anabilim Dalı" "Kamu Yönetimi Bölümü'nde" Yüksek Lisans programına başladım ve 2003 yılı Mayıs ayında da “Bir adil yargılanma ilkesi olarak makul sürede yargılanma hakkı” adlı tez çalışması ile Yüksek Lisansı bitirerek Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı Unvanını kazandım.
  • Aralık 2001 tarihinde 1'inci sınıfa ayrıldım.
  • Adalet Bakanlığınca 2004 yılında düzenlen “ İnsan Hakları Eğitimi” ile 2005 yılında düzenlenen Yeni Ceza Adalet Sistemi” ve 2010 yılında düzenlenen "Uzlaşma" eğitim projelerinde eğitimci olarak görev aldım. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Sitesinde “Adil Yargılanma Hakkı” adlı makalem yayınlandı.
  • Ayrıca "İdarenin kusursuz sorumluluğu ve mücbir sebepler","idarenin mal edinme yolları ve kamulaştırmasız el atma", "Milli güvenlik kurulu bağlamında silahlı kuvvetlerin Türk siyasal hayatı üzerindeki etkinliği" "uluslararası çocuk hakları sözleşmeleri ışığında çocuklara ilişkin Türk hukuk mevzuatı" konularında yayınlanmaya hazır makale ve çalışmalarım mevcuttur.
  • 2009-2010 eğitim döneminde 9 Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı “Avrupa Birliği Hukuku” dalında ikinci yüksek lisans programına başladım ve halen tez aşamasındayım. Evli üç çocuk babası olup halen İzmir 4. Çocuk Mahkemesi Hâkimi olarak görev yapmaktayım.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
HACİ NAZLİ (@Misafir_7667)
25 Aralık 2011 Pazar 20:34
HAKİM BEY,KELİMELERİN NERESİNDE BAŞLAMANIN HEYECANI İLE SELAMIN ALEYKÜM DİYEREK SAYGILARIMI İLETİR BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.HAKİM BEYİM HİÇ KİMSENİN ŞÜPHE DUYULACAK HİÇ BİR KARARA İMZA ATMAZ .DURUŞUYLA DEMOKRAT YARGI BİRLİGİNE KESİNLİKLE KATKI SAĞLAYACAK DONANIM VE BİRİKİME SAHİPTİR .SAYGILARIMI SUNAR BAŞARILARININ DEVAMINI RABBİM İNŞALLAH NASİP EDER.
cicekdereli (@Misafir_48)
13 Ekim 2010 Çarşamba 16:12
sayın hakim'in demokrat yargı birliği üyesi olması umarım demokratik bilinin ortaya çıkarılmasına önemli katkılar sağlayacaktır. kendisine başarılar dilerim.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın