KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Huawei ilk kez ilk 10'da

Huawei, Brand Finance tarafından ilk defa dünyanın en değerli 10 markasından biri seçildi. Firmanın marka değeri 65 milyar dolar olarak belirlendi

Huawei ilk kez ilk 10`da
29 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 12:54
0
3963
0
AA aa

Huawei, İngiltere merkezli marka değerleme ve strateji danışmanlığı şirketi olan Brand Finance tarafından ilk kez dünyanın en değerli 10 markasından biri olarak seçildi.

Firmadan yapılan yazılı açıklamaya göre kısa süre önce yayınlanan Brand Finance Global 500 2020 raporunda Huawei, listedeki yıllık yüzde 4.5 artışla 65.084 milyar dolarlık marka değerine sahip üçüncü Çinli şirket oldu. Brand Finance yayınladığı raporda, “Telekom endüstrisi için bir sonraki büyük fırsat olan 5G alanında rekabet, Huawei'nin geleneksel olarak Batı tedarikçileri tarafından kapsanan pazarlara girmesinin ardından şiddetlenerek devam ediyor. Tartışmalarına rağmen Çinli dev net bir ilerleme kaydediyor ve 65,1 milyar dolarlık bir marka değeriyle, ilk defa dünyanın ilk 10 en değerli markası arasında yer alıyor” yorumuna yer verdi.

ABD İLK SIRADA

205 şirketin ilk 500'ün yüzde 45.4'ünü oluşturmasıyla ABD, 320.4 milyar dolarlık bir marka değeriyle sıralamada en çok temsil edilen ekonomi oldu. Çin, yüzde 18.9'a eşdeğer 70 şirket ve 133.4 milyar dolarlık birleşik marka değeri ile onu yakından takip ediyor.

Teknoloji sektörü en değerli sektör olarak en fazla dikkati üzerinde toplamaya devam ediyor. En değerli 500 markanın 46'sı, yani yüzde 14'ü teknoloji sektöründen geliyor. Birlikte toplam 986.5 milyar ABD doları marka değerine sahip şirketler arasından Huawei, en değerli 10 marka arasında yer alan tek Çinli teknoloji markası oldu.

EN BÜYÜK İKİNCİ TELEFON ÜRETİCİSİ 

Huawei, 2019'da 240 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı yapacağını ve dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunu koruyacağını öngördü. Şirket, Huawei Mate Serisi ve Huawei P Serisi amiral gemisi cihazlarının 44 milyondan fazla birim satışını yaptı ve yıllık yüzde 50 artış kaydetti. Teknolojik atılımları nedeniyle kritik ve popüler beğeni toplayan Huawei'nin 5G akıllı telefonları, Aralık 2019 itibariyle 6.9 milyon adet sevkiyat kaydetti.

Geçen yıl, Huawei, HiLink ekosistemindeki tabletler, PC'ler, giyilebilir cihazlar ve IoT cihazları da dahil olmak üzere birden fazla kategoriyi kapsayan bir dizi yeni ürün sunarak tüm senaryo deneyimini geliştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO'su Richard Yu, “Tüm senaryo stratejisi önümüzdeki 5 ila 10 yıl boyunca Huawei'nin ana odak noktası olmaya devam edecek. Tabletlerin, PC'lerin, VR cihazların, giyilebilir cihazların, akıllı ekranların, akıllı hoparlörlerin, arabaların ve IoT cihazlarının gerçekten sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmak için akıllı telefonlara bağlı olduğu entegre bir ekosistem oluşturma taahhüdümüzde kararlıyız” ifadesini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın