KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Aralık 2025 Salı
°C

Hububat üreticilerine destekleme primi

Destekleme priminden, kamu tüzel kişileri hariç, 2007 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'nde özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişilerin yararlanabileceği belirtildi.

Hububat üreticilerine destekleme primi
14 AĞUSTOS 2007 SALI 10:51
0
1405
0
AA aa
İl Tarım Müdürü Namet Sevinç imzasıyla yapılan açıklamaya göre, hububat üreticilerine destekleme primi ödenecek. Yurt içinde 2007 yılında üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çeltik üreticilerine satış belgesinin ibrazı şartı ile kilogram başına destekleme primi ödeneceğinin belirtildiği açıklamada, prim miktarları ve başvuru süresinin Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından belirleneceği kaydedildi.

Destekleme primi ödemeleri için gerekli finansmanın, bütçenin ilgili harcama kaleminden karşılandığı ve TC. Ziraat Bankası'na aktarıldığının ifade edildiği açıklamada, destekleme koşulları, prim ödemeleri ve cezai işlemler hakkında şu bilgilere yer verildi.

 Destekleme Koşulları

(1)   Destekleme priminden kamu tüzel kişileri hariç, 2007 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'nde özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler yaralanır.

(2)   Başvuru sahibinin toplam prim ödemesinin kontrolünde ÇKS' deki bilgiler dikkate alınır. Prim ödemelerine esas arazi büyüklüğü, başvuru sahibinin ÇKS' de kayıtlı arazisinin büyüklüğünü aşamaz. Üreticiler ÇKS belgesini kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerinden alırlar.

 Prim Ödemeleri

(1)   prim ödemeleri için başvurular ilgili tarım kooperatifine yapılır. Başvuruda bulunanlardan bu kooperatiflere ortaklık şartı aranmaz. Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ve satış belgeleri tarım kredi kooperatiflerine ibraz edilir. Gerekli kontrol ve hesaplamalar tarım kredi kooperatiflerince yapılmak suretiyle, alıcıların adı-soyadı veya unvanı ile vergi kimlik numarası ve satış tutarlarını da içerecek şekilde düzenlenecek icmaller T.C. Ziraat Bankasına gönderilir. T.C. Ziraat Bankası gerekli kaynağı Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından talep eder. Gerekli kaynağın Tarım ve Köy işleri Bakanlığından T.C. Ziraat Bankasına aktarılmasını müteakip, banka tarafından bir gün içerisinde hububat üreticilerini destekleme primi, üreticilerin açmış olduğu hesaba aktarılır.

(2)   Ayrıca, bu icmaller ödemeyi takip eden ay içerisinde T.C. Ziraat Bankasınca elektronik ortamda Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilir.

(3)   Bu kararın uygulanmasıyla ilgili olarak üstlendikleri hizmetlerden dolayı üreticilere ödenen prim tutarının %0,3'ü oranında hizmet komisyonu Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine, %0,2'si oranında hizmet komisyonu T.C. ziraat Bankasına ayrıca ödenir.

 Cezaî Hükümler ve Sorumluluk

Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulurlar.

Ayrıca, destekleme priminden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla yanıltıcı belge düzenleyen ve kullananlar ile borsada gerçek dışı fiyatla alım satım tescilli yaptırdığı anlaşılan üreticiler, beş yıl süre ile hiçbir destekleme programından yararlandırılmazlar.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.12.2025
17:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
17:13
Gözler Hesarek`te! Hafta sonu açılabilir
Gözler Hesarek'te! Hafta sonu açılabilir
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı tesiste kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, beklenen yoğun karla birlikte merkezin hafta sonu kapılarını açması bekleniyor.
29.12.2025
16:38
Bingöl`den Gazze`ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl'den Gazze'ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
15:29
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
15:18
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
29.12.2025
15:08
Bingöl`de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl'de etkili olan kar yağışıyla birlikte kent genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi 53 araç ve 110 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın