KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Hüda-par'a yapılan saldırıyı kınadılar

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK/BDP yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırı, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı. İl Başkanı Tasalı: “Bir oy için bir kardeşimizin yaralanmasını, parmağına bir dikenin batmasına bile razı olmayız” dedi.

Hüda-par`a yapılan saldırıyı kınadılar
03 ŞUBAT 2014 PAZARTESİ 07:27
0
3688
0
AA aa

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, öğle namazı sonrasında Dörtyol Genç caddesi Saat Kulesi önünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla PKK/BDP yandaşlarının Lice'de HÜDA PAR üyelerine düzenlediği saldırı şiddetle kınandı.

Basın açıklaması öncesinde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı açıklama yaptı.

"Bir oy için bir kardeşimizin parmağına bir dikenin batmasına bile razı olmayız"

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK/BDP yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırıyı şiddetle kınayan Tasalı, “Bir Belediye seçimi için bir Belediye Başkanlığı için bir muhtarlık için bir oy için bir kardeşimizin yaralanmasını, parmağına bir dikenin batmasına bile razı olmayız." dedi.

“Kör ve sağırları oynayan tahrikçi düşüncelerinden dolayı BDP'yi kınıyorum”

Kör ve sağırları oynayan tahrikçi düşüncelerinden dolayı BDP/PKK'yı kınayan Tasalı: “Temennimiz odur ki, bu ülkede devlet ile yapmış olduğu barışı, bu bölgenin Müslüman halk ile de yapsınlar. Çünkü bu halk barış ve huzuru istiyor. Yine burada Lice polisini de kınamak istiyorum. Lice polisi burada ihmalkârlık ve acziyet içerisinde olmuştur. Saldırılara seyirci kalmış, Gözlerinin önünde 16 insan taşlı sopalı saldırıyla yaralanıyor, araçlar yakılıyor ama maalesef hiçbir girişimde bulunmuyor. Eğer güvenliğe de itimadımız sarsılırsa memleketin hali ne olur. Dolayısıyla polislerin bu tavrı manidardır. Ve şüphelidir ve kendilerini burada bu tavırlarından dolayı kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bazı STK'ların ve vatandaşların da destek verdiği organizasyonda basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi adına Cihan Bozaba okudu.

“Hür Dava Partisi, bölge halkının takdir ve teveccühüne mazhar olmuştur”

Hür Dava Partisi'nin kurulduğu günden bu yana kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajlarıyla bölge halkının umudu haline geldiğini belirten Cihan Bozaba, ancak bölgenin huzur ve istikrarını hazmedemeyen bir takım şer odaklarının, hususen PKK/BDP güdümlü çetelerin, buldukları her fırsatta HÜDA PAR'ın binalarına, üye ve gönüllülerine saldırmaya devam ettiğini söyledi.

“Polis adeta, PKK/BDP güdümlü çetelerin yaptıklarına seyirci kalmıştır”

Bölgede HÜDA PAR'a yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları hatırlatan Bozaba, Lice'de yaşananları ise şöyle anlattı: "Perşembe günü parti tanıtım çalışmaları ve esnaf ziyareti kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesine giden ve aralarında HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz'ın da olduğu bir heyet, esnaf ziyaretini tamamladıktan sonra ilçeden ayrılmaya hazırlanırken, ilçedeki BDP binasında örgütlenen ve oradan çıkan bir takım BDP'li çetelerin taşlı, sırıklı, sopalı ve molotoflu saldırısına uğramış, hoyratça saldırılarda onlarca partili çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Olaylar boyunca sağduyulu davranan ve sükûneti sağlamak için yoğun çaba sarf eden HÜDA PAR heyeti, olayların büyümemesi için ilçeden ayrılırken, BDP'li çetelerce el konulan 3 araç da tahrip edilip yakılmıştır. İşin garip tarafı, bütün bu olanların polisin gözetimi altında olması ve polislerin HÜDA PAR'lılara ait olduğunu bildikleri araçların tahrip edilip yakılmasına adeta seyirci kalmıştır."

“Şiddetten kâr devşirmeye çalışanlar bilmelidir ki, bu anlayış iflas etmiştir”

Mustazaflar Cemiyeti ve duyarlı STK'lar olarak; şiddeti ve saldırganlığı felsefe edinmiş, çatışmayı ve cidali hayat anlayışı telakki etmiş bu faşizan zihniyeti lanetleyerek bu anlayışın taşeronluğunu yapanları Çabakçur halkına şikâyet ettiklerini ifade eden Bozaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şiddetten beslenenler, şiddetten kâr devşirmeye çalışanlar bilmelidir ki, bu anlayış iflas etmiştir. Filistin'de iflas etmiştir, Mısır'da iflas etmiştir, Suriye'de ve dünyanın her yerinde iflas etmiştir. Neredeyse yarım asırdır, zulüm ve zorbalığın her nevine maruz kalmış, şiddetten, kan ve barut kokusundan el eman etmiş Müslüman Kürt halkı, şiddet ve kaos geleneğini devam ettirmek isteyenlere bundan böyle asla ve asla prim vermeyecektir. Haklı haksız her olayda mağdur rolü oynayan, her şeye rağmen barış havarisi kesilip, insan haklarından dem vuranlar ve parti isminin başında “barış” kelimesine yer verenlerin bütün bu olanları ne şekilde izah edecekleri, nasıl bir dezenformasyon yöntemine baş vuracakları merak edilirken, bunların yöneticileri ahlak ve mizaçlarının gereğini yerine getirmekten geri kalmadılar. Daha geçen günlerde İstanbul Esenyurt' ta Milliyetçi Hareket Partisi'ne yapılan saldırıyı kınar nitelikte ilgi ve alakalarının olmadığını beyan eden Parti yönetimi, HÜDA PAR'a yapılan onlarca saldırıda olduğu gibi, bu saldırı karşısında da adeta saldırganları tebrik edecek ve onları şımartacak bir üslup ortaya koymuş, ateşin üzerine körükle gitme yolunu tercih etmiştir."

“Sizin barıştan, sizin sulhtan anladığınız nedir”

Sizin barıştan, sizin sulhtan anladığınız nedir acaba? Diye soran Bozaba, "Sizler barış ile devletin silahlı kuvvetleri ile çatışmazlık ortamına girip, Kürt halkına daha rahat bir şekilde saldırmayı mı hedefliyorsunuz? Yoksa barış ile herkesin, hususen bölgedeki diğer asli unsurların faşistçe uygulamalarınıza boyun eğip, astığınıza astık, kestiğinize kestik demelerini mi bekliyorsunuz? Ki icraatlarınızdan anlaşılan budur. Eğer böyle bir düşünceye hizmet ediyorsanız, bilesiniz ki, bu düşüncenizin hiçbir gerçekliği ve geçerliliği yoktur. Müslüman Kürt halkı hiç kimseye ram olmayacak, hiç kimseye kul ve köle olmayacaktır. Yine sizler bu türden lokal saldırılarla birilerine göz dağı verebileceğinizi ve onları en yüce gayelerinden yıldırabileceğinizi düşünüyorsanız, bilesiniz ki; Allah yolunda ölümü ve şehadeti en büyük şeref ve saadet telaki eden bir anlayışın mümessilleri hiçbir güce boyun eğmeyecektir." ifadelerini kullandı.

“İzzetlice direnişi bayraklaştıranların kitabında korkuya ve yılgınlığa yer yoktur”

Nereden ve kimden gelirse gelsin zulme boyun eğmeyeceklerini belirten Bozaba, "Bizler, ‘ne zulmedin, ne de zulme boyun eğin' diyen bir Peygamberin sevdalılarıyız. Bizler, ‘Bir kez zalim olmaktansa, bin kere mazlum olmayı yeğlerim' diyen Hz. Ali'nin takipçileriyiz. Sabrımız ve sağduyulu hareket edişimiz buna binaendir. Yine halkımızın huzuru ve selametinin bozulmaması içindir. Şiddet ve saldırganlık ruhunu gençlere aşılamayı marifet bilen, çeteciliği ve çapulculuğu özendiren zihniyet bilmelidir ki, bölgemiz bir mahalle gibidir, bir ev gibidir. Buralarda çıkarılacak bir yangın herkesin zararına olacaktır. Hiç kimse bu yangından, bu felaketten kârlı çıkacağı zannına kapılmamalıdır. Yakın tarihimiz bunun canlı şahididir." ifadelerine yer verdi.

“Kime yönelik olursa olsun, her türlü şiddeti ve saldırganlığı kınıyoruz”

Hür Dava Partisi'nin bölgenin en temel gerçeği olduğunu ifade eden Bozaba sözlerini şöyle tamamladı: Hakka ve hakikate susamış halkımız HÜDA PAR'ı saygı ve muhabbet ile bağrına basmıştır. Bizler, duyarlı STK'lar olarak bu ulvi misyonunda, bu değerler mücadelesinde HÜDA PAR'ın yanında olduğumuzu bir kez daha beyan etmek istiyoruz. Kimden gelirse gelsin ve kime yönelik olursa olsun, her türlü şiddeti saldırganlığı, fitne ve fesadı kınadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, sessizce dağıtıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın