KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Hüda Par'dan Cumhurbaşkanına çağrı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, 'İstanbul Sözleşmesine atılan imza geri alınarak bu çatı altında ilgili bütün kurum ve bakanlıklarda yürütülen faaliyetler durdurulmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanını ve hükümeti mümkün olabilecek en hızlı şekilde harekete geçmeye davet ediyoruz.'

Hüda Par`dan Cumhurbaşkanına çağrı
16 OCAK 2020 PERŞEMBE 17:43
18
4881
5
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, 6284 sayılı yasanın lağvedilmesi ile İstanbul Sözleşmesine atılan imzanın geri alınması çağrısında bulundu.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan HÜDA Par İl Başkanlığı; “Cumhurbaşkanı'nın evlilik hakkındaki açıklamaları üzerine gündeme gelen evlilik dışı ilişkiler, genç yaşta evlilikler ve aile yapısı ile boşanmalar hakkında yazılı açıklama yapan HÜDA PAR Kadın ve Aile İşleri Başkanlığı, yetkililerin bu çöküşe karşı sorumluluğu başkasında ararcasına sitem etmekle yetinmesinin üzüntü verici olduğuna vurgu yaptı. Toplumun ahlaki ve manevi değerlerini temelden sarsan ve toplumsal bir travmaya dönüşen bu kötü gidişatın durdurulması ve tahribatın telafisi için altı çizilecek önerilerin ve çağrıların yer aldığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını ve hükümeti mümkün olabilecek en hızlı şekilde harekete geçmeye davet ediyoruz." denildi.

Toplumun en hassas müessesi olan aile kurumunun karşı karşıya kaldığı tehlikenin geleceği ciddi anlamda tehdit edecek noktaya ulaştığına vurgu yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Türkiye'de evlilik yaşının 30'lara kadar çıktığını, gençlerin evlenmek istemediğini ve evlilik dışı ilişkilerin medya aracılığıyla teşvik edilerek meşrulaştırıldığını ifade etti. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş'ın aynı sorun nedeniyle gençlerin 18-25 yaş aralığında evlenmelerini tavsiye etmesi de anlamlı ve önemli bir çağrıdır. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması ahlaki dezenformasyonla birlikte ortaya çıkan vahim tablonun tespiti açısından önemli olmakla birlikte, devletin en üst kademesinin bu çöküşe karşı sorumluluğu başkasında ararcasına sitem etmekle yetinmesi ise üzüntü vericidir. Türkiye İstatistik Kurumu verileri Türkiye'de son 5 yıl içerisinde evlilik yaşının yükseldiğini ve boşanma oranlarında patlama yaşandığını ortaya koymuştur. Toplumumuzun en hassas müessesi olan aile kurumunun karşı karşıya kaldığı bu tehlike, toplumumuzun geleceğini ciddi anlamda tehdit edecek bir noktaya ulaşmıştır." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanının evlilik yaşının ilerlemesinden şikâyet etmesi ile erken yaşta evlenen binlerce insanın cezaevlerinde yatıyor olmasının çelişki olduğuna yer verilen açıklamada, "Evlilik dışı ve gayrı meşru ilişkiler bugün devlet güvencesi altında olup bu ilişkiler birçok televizyon ve internet kanalı tarafından, özellikle evlenme programları şeklinde her fırsatta yaygınlaştırılmaktadır. Öte taraftan genç yaşta evlenen vatandaşlarımızın ağır suç işlemişçesine cezaevlerine atıldığı, toplumun kahir çoğunluğunun yıllardan beri bu kötü gidişattan yana muzdarib bir şekilde sesini yükselttiği, ancak bu sesin şimdiye kadar kulak ardı edildiği bir realitedir. Sayın Cumhurbaşkanının hassasiyeti ve evlilik yaşının ilerlemesinden şikâyet etmesi ile erken yaşta evlenen binlerce insanımızın halen cezaevlerinde yatıyor ve aileleri ile birlikte cezalandırılıyor olmaları arasında anlamlandırılması zor bir çelişki vardır." denildi.

"Gidişat; devlet ve toplumun hep birlikte, bir seferberlik anlayışıyla önlem alma zorunluluğunu ortaya koymaktadır"

Evlilik ve aile hakkında devlet ve toplumun hep birlikte seferberlik anlayışıyla önlem alma zorunluluğunun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa, nafaka düzenlemesi ile erken yaşta evlenenlerin mağduriyetleri, boşanma oranlarındaki patlama, evlilik oranlarındaki düşüş ve her geçen gün aile kültüründen flört toplumuna doğru var olan gidişat; devlet ve toplumun hep birlikte, bir seferberlik anlayışıyla önlem alma zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Medya gücü ve mevzuat dayatması ile topluma evlilik dışı ilişkinin dayatılmasının yanı sıra sosyal ve ekonomik problemler de evliliği engellemekte veya geciktirmektedir." ifadelerine yer verildi.

Toplumun ahlaki ve manevi değerlerini temelden sarsan ve toplumsal bir travmaya dönüşen bu kötü gidişatın durdurulması ve tahribatın telafisi için aşağıdaki tedbirlerin ivedilikle alınması çağrısının yapıldığı açıklamada;

1-Yürürlüğü girdiği tarihten beri aile kurumuna ciddi zararlar veren, evlenme oranlarını düşürüp boşanma oranlarını arttıran, bununla birlikte aile içerisinde sevgi ve dayanışma yerine polisiye tedbirleri ikame eden 6284 sayılı yasa lağvedilmelidir.

2-İstanbul Sözleşmesine atılan imza geri alınarak bu çatı altında ilgili bütün kurum ve bakanlıklarda yürütülen faaliyetler durdurulmalıdır.

3-RTÜK ve mevzuatı gözden geçirilerek toplumun ahlaki, manevi ve ailevi değerlerini güvence altına alacak şekilde yeniden yapılandırılmalı, ahlaksızlığı, evlilik dışı ve gayrı meşru ilişkileri normalleştiren, yaygınlaştıran ve teşvik eden, başta evlenme programları olmak üzere benzeri bütün yayınlar durdurulmalı ve bu yayınları yapanlara caydırıcı müeyyideler uygulanmalıdır.

4-Evlenme yaşına gelmiş gençlerimizin çoğunluğunun istihdam edilmediği bu ağır ekonomik kriz ortamının evliliklere ciddi bir engel teşkil etmesini de göz önünde bulundurarak; devlet ekonomik açıdan gençlere destek olmalı, evliliği kolaylaştırmalı ve teşvik paketleri oluşturmalıdır.

5-Bir devlet-toplum dayanışması çerçevesinde ilgili bütün bakanlıklar, medya kuruluşları ve diğer tüm kurumlar evliliği özendirecek, aile kurumunu güçlendirecek, evlilik dışı ilişkilerin önünü alacak ve boşanmaların sebep olduğu toplumsal kırılmalar ile çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini işleyecek şekilde program, etkinlik ve yayın seferberliği başlatılmasını; zorunlu ve ivedi bir eylem planı olarak görmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanını ve hükümeti mümkün olabilecek en hızlı şekilde harekete geçmeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54577)
18 Ocak 2020 Cumartesi 18:12
Kadınlar erkeklerin yardımcısı değildir.Payandası değildir.Toplumsal yaşam değiştiğine göre insanın değişimi de olağan bir şeydir.Her şey değiştiği gibi kadına bakışımız da değişmek zorundadır.Bunun zorunlu dayatması Suudilerde yaşanıyor.Mecburen mecburen.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54562)
17 Ocak 2020 Cuma 17:21
istanbul sözleşmesi kadar bingöl örf adetlerinin de gözden geçirilmesi lazım gerekmezmi.batı kültürlü adetler taaa köyümüze kadar girmişken 40 gram altın aşağı çekilmezken ev eşyasının ful alınma şartı ortadan kalkmadan rahat evlilik olmaz.lütfen
ŞIRNAK sözleşmesini İMZALAYALIM.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54560)
17 Ocak 2020 Cuma 16:15
Davulun sesi uzaktan hoş gelir hadi bakalım versin 100 bin lira evlenelim gençlerin bu halde olmasının sebebi işsizliktir üniversite okumamiza rağmen işsiziz hep erteledik hayallerimizi o yüzden yaş otuzu geçti vebali ülke yöneticilerinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54543)
16 Ocak 2020 Perşembe 22:50
Evlenmeyecem ilişkimde var. Böyle iyi çünkü evlenince iş yok para yok nasıl bakacam eve
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54538)
16 Ocak 2020 Perşembe 22:15
İstanbul sözleşmesi bu topluma yapılan en büyük ihanettir. Aile kurumunun tümden yok edilmesinin işaret fişeğidir. Buna sebep olanlar yarın Allah'a hesabını veremezler.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın