KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Hüda par'dan fetö raporu

HÜDA PAR hazırladığı raporla FETÖ/PDY’nin devlet imkânlarını kullanarak komplo kurduğu kişi ve kurumların mağduriyetlerine dikkat çekerek, Yasin Börü ve arkadaşlarının linç edildiği 6-8 Ekim olaylarının FETÖ-PKK işbirliğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Hüda par`dan fetö raporu
11 OCAK 2017 ÇARŞAMBA 22:26
0
1756
0
AA aa

HÜDA PAR Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Başkanlığı, FETÖ/PDY'nin mağdur ettiği kişi ve kurumlar üzerine yaptığı çalışma sonrası hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı.

Devlet içerisine yerleşerek 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY'ye,1980 askeri darbesinden bu yana işbaşına gelen hükümetler -Erbakan Hükümeti hariç- tarafından alan açıldığına dikkat çekildi.

İslami cemaat görüntüsü ile kamuoyunda meşruiyet kazanma stratejisi izleyen FETÖ/PDY'nin rakip gördüklerini tasfiye etmek amacıyla Türkiye'de faaliyet gösteren pek çok dindar şahsiyet ve İslami cemaati hedefe koyduğu vurgulandı.

Devlet içinde kritik bürokratik alanlar başta olmak üzere özellikle adliye, mülkiye, ordu, emniyet ve eğitim alanında ciddi bir kadrolaşmaya giden FETÖ/PDY'nin yargı zulmünün “Ergenekon” soruşturmaları ile başladığı şeklinde yanlış bir anlayış olduğu belirtilen raporda, bu yapının 90'lı yıllardan bu yana yargı kumpaslarının içinde olduğunun altı çizildi.

Raporda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet içi genel bir temizlik operasyonu yapıldığı, bu yapının devlet gücünü kullanarak mağdur ettiği, hapishanelere doldurduğu, itibarını yok ettiği kişi veya kuruluşun hak ve itibarlarının iadesi için onarıcı adımların atılması gerektiği vurguladı.

FETÖ/PDY'nin yargı ayağında binlerce hâkim, savcı, yüksek yargı mensubunun yakalaması/tutuklaması, açığa alınması veya ihraç edilmesinin bu kişilerin hazırladıkları iddianameleri ve aldıkları kararları şüpheli hale getirip güvenilmez kıldığı belirtildi.

HÜDA PAR'A YÖNELİK KOMPLOLAR

2013 yılı içerisinde HÜDA PAR üye ve tabanına yönelik polis, muhbir ve diğer görevliler tarafından muhtelif tarihlerde müteaddit defa taciz ve tehditlerde bulunulduğu ve partiye yakınlığı bulunan kimselerin hukuk dışı muamelelere maruz kaldığı kaydedilen raporda, partilerine yönelik komplolara adları karışan görevlilerin daha sonra FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında ihraç edildiğinin altı çizildi.

İSLAMİ STK'LARA YÖNELİK OPERASYONLAR

Adana, Adıyaman, Erzurum, Malatya-Elazığ, Konya ve Ankara'da İslami STK'lara yönelik komplolara dikkat çekilen raporda, sahte delillerle açılan davalar sonucu STK'ların yasal çalışmalarının terör faaliyeti kapsamında ele alındığı söz konusu STK üye ve gönüllülerinin hapis cezaları ile karşı karşıya bırakıldığı kaydedildi.

6-8 EKİM OLAYLARI VE PKK-FETÖ İŞBİRLİĞİ

Son olarak 2014 yılında HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla yaşanan 6-8 Ekim olaylarının hatırlatıldığı raporda, söz konusu olaylarda PKK-FETÖ işbirliğine dikkat çekildi. Raporda şu ifadelere yer verildi: "Bu olaylar sırasında PKK/HDP üyeleri her tarafta öldürme, yakma yıkma, yağmalama olayları gerçekleştirirken, emniyet birimlerinin tüm sokaklardan çekilmesi, karakollarına kapanması, yüzlerce imdat ve yardım çağrısına rağmen hiçbir olaya müdahale edilmemesi dikkat çekmiştir. Bu durum PKK-FETÖ ittifakını açıkça ortaya çıkarmıştır. Hükümet tarafından birçok ilde 8 Ekim 2014 tarihi itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş hatta Ordu birliklerinin desteği sağlanmış olmasına rağmen olaylar 10 Ekim 2014 tarihine kadar yer yer devam etmiştir. Sonradan o dönemde bu illerde görev yapan mülki amirlerden bazıları ile emniyet yetkililerinin pek çoğunun FETÖ/PDY bağlantılı olduğu anlaşılmıştır. HÜDA PAR'ın ve yakın STK'ların üyelerine ve binalarına Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen saldırıların neredeyse tümünün ortak özelliklerinden biri de, bunların faillerinin yakalanmamış olması, olaylar ile ilgili soruşturmaların ciddiyetle yapılmamış olmasıdır. 6-8 Ekim olaylarının, 15 Temmuz darbe girişimi aktörleriyle ortak bir organizasyon olduğu konusunda hiçbir kuşku yoktur."

SONUÇ

FETÖ tarafından adı kirletilerek meş'um emellere ulaşmanın aracı haline getirilen adaletin gerçek manada tesisiyle adalet toplumunun yeniden inşası isteniyorsa, kişi ve kuruluşlara yaşatılan mağduriyetlerin giderilmesi için yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

-Cezaevinde haksız yere ömür tüketen masumların özgürlüğüne kavuşturulması,

-Hakkında verilen haksız hapis cezaları sebebiyle yurt dışına gitmek zorunda kalmış olanların tekrar Türkiye'ye güven içinde dönebilmesinin önün açılması,

-Mahkûm edildiği hapis cezasını çekmiş olanların maddi manevi zararlarının tazmini ve iade-i itibarlarının sağlanması,

-Haksız yere kapatılan kurum ve kuruluşların yeniden açılması ve meydana gelen zararın tazmini,

-Sırf Müslüman olduğu için FETÖ'nün hedefine giren kişi ve yapılara yönelik komplo ve kumpaslarda rolü olan asker, polis, savcı veya hâkimlerin bu suçlardan dolayı yargılanması kamuoyunun ortak arzu ve beklentisidir. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın