KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Hüda par'dan iftar programı

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatının düzenlediği iftar programı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Hüda par`dan iftar programı
20 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:45
0
3775
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatının düzenlediği iftar programı âlimlerin yanı sıra kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatı tarafından organize edilen iftar programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin katıldı.

Düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, İslam coğrafyasında yaşanan katliam, kan ve gözyaşına dikkat çekerek İslam âleminin ağır imtihandan geçtiğini söyledi.

Şahin, "Şu an İslam coğrafyasının birçok bölgesi gözyaşı ve kan içerisinde ağır bir imtihan yaşıyor. İhtilaflarımızı bir tarafa bırakıp, Müslümanlar olarak bir araya gelmeliyiz. Rabbim bu Ramazan ayını bir dönüm noktası ve Müslümanların bir araya gelmesine vesile kılsın. Yangın yerine gönmüş İslam beldelerinin ve mazlumların kurtuluşuna vesile kılsın. Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde İslami faaliyetlerinden dolayı zindanlara atılan ve yıllarca züllümle iç içe olan o kardeşlerimize Rabbimiz hayırlı kapılar açsın, ailelerine kavuşursun ve adalet yerini bulsun.” şeklinde dualarda bulundu.

Bu mübarek Ramazan ayında bir araya gelmemize vesile olan Bingöl İl teşkilatımızdan Allah razı olsun. “diyen Şahin, daha sonra şunları kaydetti: “Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Kur'an'ın inen ilk ayeti “oku” ayetidir. Her şeyden önce kendini, geçmişini ve geleceğini oku. Nefsini ve kendini tanı, kendini tanımazsan Rabbini tanıyamazsın. Olayların sebebini ve sonuçlarını oku. Kitabı okuyacağız, Hz Peygamberin hayatında pratikleşen Kur'an'ı okuyacağız. Günümüzü okuyoruz, İslam coğrafyası kan ağlıyor. Ümmeti okuyoruz, Müslümanlar tefrika, ihtilafta ve çekişme içinde yuvarlanıyor. Müslümanları okuyoruz, dünyevileşmede İslam'dan uzaklaşan bir tablo karşımıza çıkıyor.”

“MÜSLÜMAN COĞRAFYASI KAN AĞLIYOR”

Müslüman coğrafyasının kan ağladığını ifade eden şahin, “Emperyalist dünya oyunlar oynuyor, planlar kuruyor ve Müslümanların üzerinden kirli amacını geçekleştiriyor. Bunlarla işbirlikçi olan içimizdeki hainler, coğrafyamızı ateşe veriyor. Türkiye'yi yanı başımızdaki Suriye ve Irak'ta bu planlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Tüm bunlardan kurtulmanın çaresini üretmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

“MÜSLÜMANIN DÜŞMANLIĞI KÜFRE OLACAK”

Tarihi iyi okunursa çıkılmaz gibi görünen meselelere çare üretilebileceğini söyleyen Şahin, “Tarihte günümüze benzer olaylar durumlar yaşanmış ve Allah bir çıkış yolunu da nasip etmiştir. Tarihte Selahaddin'i Eyyubi ile Allah Müslümanlara bir çıkış yolunu göstermiştir. Selahaddin'i Eyyubi'nin torunları olarak onun misyonunu canlandırmak zorundayız. Müslümanın düşmanlığı küfre olacak. Amerika, İsrail ve emperyalist Avrupa dururken, kendi içimizde birbirimizi yemeyeceğiz.” diyerek Müslümanlara uyarıda bulundu.

"BU TOPRAKLARDA KARDEŞLİĞİ TESİS EDECEK OLAN İSLAM'DIR"

Kemalist zihniyetin yaptığı büyük tahribatı şimdi apoizm zihniyetin yaptığını belirten Şahin, "Geçmişte Kur'an yasaklayan camileri kapatan Kemalist zihniyetin şimdiki temsilcisi Apoizm de; camileri ve medreseleri ateşe veriyor. Gençleri kendi amaçları doğrultusunda katlediyor. Bu topraklarda kardeşliği tesis edecek olan İslam'dır ve adaletidir. Adalet sağlanınca toplumda kardeşlik ve huzur oluşur.” şeklinde konuştu. Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın