KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Hükümet Konağı Yıkım İhalesi Yapıldı

Hükümet konağı ve Eski Adliye Binasının hurda karşılığında yıkılması ve molozların atılması işi kamu yararına iyi bir fiyattan ihale edildi. İhaleyi alan firma baharda yıkıma başlıyor!

Hükümet Konağı Yıkım İhalesi Yapıldı
10 ŞUBAT 2022 PERŞEMBE 12:55
23
4497
10
AA aa

Bingöl'ün en önemli projelerinden birinin gerçekleştirileceği merkezde yer alan Hükümet Konağı ve Eski Adliye Binasının hurda karşılığında yıkılması ve molozların atılması işi ihalesi, dün saat 14:00'da Bingöl İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

2 Milyon 382 bin TL bedel üzerinden ihaleye çıkılan iş için en yüksek teklifi 6 Milyon 770 Bin TL ile Ankara firması olan Yıldırımlar Hurdacılık verdi. Dosyaların incelenmesi ve itirazların değerlendirilmesinin ardından bir ay içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.

YIKIMA BAHARDA BAŞLANACAK

Sözleşmenin imzalanmasının ardından yıkım işinin, Hükümet Konağı'ndaki Valilik ve bağlı birimlerin yeni valilik binasına, diğer kurumların da yeni yerlerine taşınmasının ardından başlatılacağı kaydedilirken, Adliye binasındaki birimlerin de yakın zamanda taşınacağı ifade edildi.

KAMU AÇISINDAN BÜYÜK AVANTAJ

İhalenin iki katından fazla bir rakama ihale edilmesi kamu açısından da avantaj oldu. İhaleden elde edilecek gelirin İl Özel İdaresi tarafından köylere hizmet olarak yansıyacağı ve birçok projenin bu vesileyle tamamlanacağı vurgulanıyor.

KENT MEYDANI İÇİN HAZIRLIKLAR HIZLANDIRILIYOR

Hükümet Konağı ve Eski Adliye binasının yıkılmasının ardından ortaya çıkacak alanda Bingöl Belediyesi'nce yıllardır hayali kurulan Kent Meydanı inşa edilecek. Bu proje sayesinde özellikle çarşı merkezindeki otopark sorununa köklü çözüm üretilmesi beklenirken, birçok önemli ihtiyacın da bu alandaki yapılarla giderilmesi hedefleniyor.

Projenin şehir merkezine nefes aldıracağını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: “İlimize yakışır bir meydan inşa etmek için çok yoğun mesai harcadık ve nihayetinde kafeteryası, millet kıraathanesi, sergi alanı ve yeşil alanlarıyla ilimizin vizyonuna, kent estetiğine uygun bir proje ortaya koyduk. Projeye dair düzenlemeler ve ihale hazırlıklarımız devam ediyor. İlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89293)
11 Şubat 2022 Cuma 09:48
(...SERD...) İYİ BİR BEDELLE SONUÇLANMIŞ. HAYIRLI OLSUN. SANIRIM ALAN FİRMADA BİNGÖLLÜ BUDA SEVİNDİRİCİ KENT MEYDANI BİNGÖL İÇİN ŞU ANDA ADETA CAN SUYU ÖNEMİNDEDİR. ŞEHRİN VE İNSANLARIN SIKIŞMIŞ MERKEZDE NEFES ALMAYA İHTİYACI VAR. TABİKİ EN ÖNEMLİSİ UYGULANACAK PROJE. DAHA ÖNCE BELEDİYE TARAFINDAN YAYINLANAN GÖRSELDE MEYDANIN BÜYÜK BÖLÜMÜ BETON GÖRÜNÜYOR. EĞER PROJENİN SON HALİYSE KESİNLİKLE REVİZE EDİLMESİ GEREKİR. ZİRA SOSYAL ALANLARDA AĞACA YEŞİLE TOPRAĞA DAHA FAZLA YER VERİLMELİ. ÖNEMLİ BİR PROJE, İSABETLİ BİR KARAR. UMARIM BİR AKSAKLIĞA VEYA TİCARİ ALAN SAFSATALARINA KURBAN EDİLMEZ BURASI
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89289)
11 Şubat 2022 Cuma 08:47
o meydan Sultan Ahmet Meydanı yapılabilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89280)
10 Şubat 2022 Perşembe 22:33
İhale 6770 artı KDV ile birlikte 8 milyon TL Ankara firmasında kaldı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89264)
10 Şubat 2022 Perşembe 18:08
Hele şükür!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89250)
10 Şubat 2022 Perşembe 13:40
Memleket için hayırlı olsun. Bir hemşehrimin bu ihaleyi almasını isterdim ama nasip.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89248)
10 Şubat 2022 Perşembe 13:06
Ankara firmasi nedir bingollu adamlar sonucta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89316)
11 Şubat 2022 Cuma 22:18
@Misafir Kullanıcı İhalelerde Önemli olan şu bu değil kamu yararı olmalıdır ülkemizde maalesef ençok değişen kanunlardan birisi ihale kanunudur bu nedenle gümümüzde hala adaletli torpilsiz önceden sonucu belli olmayan ihale yapıldığına inanan varmıdır bilmiyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89296)
11 Şubat 2022 Cuma 11:31
@Misafir Kullanıcı Madem biliyordun gereğini yapsaydın. Bu beraberliği bozmak için ihaleye girip en yüksek teklifi sen verseydin de bozsaydın bu beraberliği. Açık ihale sonuçta. Uzaktan gazel okumak kolay. En nefret ettiğim şey güzel bir durum yaşanınca hemen bunu eleştirmek için eleştirmek. Ama zaten yapmaya devam edeceksin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89258)
10 Şubat 2022 Perşembe 16:07
@Misafir Kullanıcı MERAK ETME , BERABERLER.!.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın