KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Hükümet memura 16 milyar ytl dağıtacak

Ücret dengesini kurmak için ön çalışma tamamlandı. Bu yıl öğretmenler 50 YTL ek zam alacak

Hükümet memura 16 milyar ytl dağıtacak
06 AĞUSTOS 2008 ÇARŞAMBA 07:20
0
1584
0
AA aa
Kamuda ücret dengesini kurmak için harekete geçen hükümet, ön çalışmayı tamamladı. Memurlarla bu ay başlayacak toplu görüşmelerde masaya getirilmesi beklenen ek zam düzenlemesiyle hizmetli kadrosundaki en alt dereceli memurlara 25 YTL, müşteşar kadrosundaki en üst dereceli memura ise 100 YTL ek ödeme yapılacak. Okan Müderrisoğlu'nun Sabah gazetesindeki haberine göre, ek ödeme iyileştirmeleri 2012'ye kadar kademeli olarak devam edecek ve kamuda "eşit işe eşit ücret'' dengesi kurulacak. Ek zam ayarlaması için yerel yönetimlere bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay kullanılacak. Hükümet, belediyelerin vergi gelirlerinden aldığı paydan bir kısmını 4 yıl boyunca memura ek zam için bloke edecek. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yürüttüğü çalışmada, ek ödeme almayan memurlara verilen denge tazminatı kalkacak. Yeni düzenlemeyle en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) yüzde 200'ünü geçmemek üzere, her ay ek ödeme yapılmasına ilişkin yetki devreye girecek. Böylece, halen 136 YTL denge tazminatı ödenen kamu personeline ödenecek ek tutar ortalama 360 YTL'ye yükseltilecek.
ÖĞRETEMENE 50 YTL
Ek zam kararnamesi, "makam, yüksek hâkimlik, temsil veya görev tazminatı" alan kamu görevlilerini de bir ölçüde kapsayacak. Diğer kamu görevlilerine ödenen ek zamla, halen tazminat alan üst dereceli memurlara yapılan ödeme arasında eğer fark oluşursa bu tutar telafi edilecek. Bu yıl, hizmetli maaşlarına 25 YTL, araştırma görevlisi, öğretmen gibi meslek gruplarına 50 YTL, mühendis maaşlarına 75 YTL, müsteşar maaşlarına ise 100 YTL ek zam yapılması planlanıyor. Önümüzdeki 4 yılda bu düzenlemelerin maliyeti 16 milyar YTL'yi bulacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın