KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Hükümet memura yüzde 2+2 zam önerdi

Hükümet memurların 2008 maaşlarına yüzde 2+2 zam ve az miktarda denge tazminatı artışı önerdi.

Hükümet memura yüzde 2+2 zam önerdi
29 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 14:08
0
787
0
AA aa
Toplantı sonrası açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin 2008 için yüzde 2+2 zam ve denge tazminatı alan 1.5 milyon alan çalışanın denge tazminatında da bir miktar artış sağlanmasını önerdiğini söyledi.

‘Bu teklif bizim taleplerimizin yanından bile geçmiyor” diyen Akyıldız, yapılan görüşmelerde iyileştirmeler konusunda bir yöntem ortaya konulmaya çalışıldığını ve 5.3 milyar YTL'lik yük üzerinde anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Akyıldız, bu yıl kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zammın yüzde 4+ 4'ten öteye geçmediğini belirterek, ancak Türk-İş'in kamu kesimindeki işçiler adına imzaladığı toplu iş sözleşmesi protokolünde düşük ücret alanlara 190 YTL verildiğini hatırlattı. Akyıldız, Türk-İş'in protokolünün ve Hava-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmelerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

‘TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ TAVIR MEMURA DA YANSIMALI'
Kamu-Sen Başkanı, “2007'de kamu çalışanlarına, 800 YTL'yi baz alırsak, aylık ortalama 48 YTL zam yapan bir anlayışın, toplu iş sözleşmelerinde ortaya koyduğu tavrı kamu çalışanlarına da yansıtmasının zorunlu hale geldiğini görmesini istiyoruz” diye konuştu.

MEMUR-SEN: BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, memur maaşlarına yapılacak zam konusunda son sözün hükümette olduğunu anımsatarak, “Bu gece Sayın Başbakan'la da görüşmek istiyoruz. Bu isteğimizi Sayın Mehmet Ali Şahin Bey'e ilettik” dedi.

Taraflar saat 14.30'da tekrar bir araya gelecek.

NTVMSNBC

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın