KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Hükümete yüklendi!

Hükümet politikalarını eleştiren ve geleceğimiz ipotek altına girmiş diyen SP milletvekili adaylarından Tiryaki, AK Parti adayları Yılmaz ve Berdibek'in beyanlarına da değindi ve eleştirilerini sürdürdü. Yapılanları başarı mı sayıyor sunuz?

Hükümete yüklendi!
05 HAZİRAN 2018 SALI 01:01
9
4464
10
AA aa

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinin yaklaşmasıyla Bingöl'deki siyaset gündemi, günden güne alevlenmeye başladı.

SP Bingöl milletvekili adayları, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 24 Haziran seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan adaylardan SP Bingöl ikinci sıra milletvekili adayı Muhammed Fatih Tiryaki, AK Parti adaylarından Cevdet Yılmaz ve Feyzi Berdibek'in sözlerine de değindi ve eleştirilerini sürdürdü.

 “Yapılan bu yolları başarı mı sayıyorsunuz?”

Geçtiğimiz günlerde Ataoğlu ve Yılmaz arasında geçen diyalog üzerine açıklama yapan Tiryaki; “Cevdet Yılmaz, Kazım Ataoğlu ile girdikleri tartışmada kendilerinin kaymak gibi yollar yaptığından ve bölgede kurulacak Sütaş'ın uzay üssünden daha değerli bir yatırım olduğundan bahsetmiş ve diğer siyasi partilerin Bingöl'e ne yaptıklarını sormuştur. Sayın Yılmaz, Bingöl- Elazığ arası yolun kaymaklığından bahsederken, Bingöl-Erzurum yolundaki köstebek çukurlarını es geçmiştir. Yine Bingöl -Sancak, Bingöl-Yedisu ve Bingöl'ün diğer ilçelerle bağlantısını sağlayan yollardan bahsetmemiştir. Bu yolların nasıl eziyet verici olduğunu ve bu sorunun 16 senelik iktidarları döneminde hala çözüme kavuşmamış olması üzücü bir durumdur. Soruyorum, Durmak yok yola devam diyen bir siyasi düşüncenin Bingöl temsilcisi bir bakan olarak, 16 yıllık iktidar suresinde Bingöl de yapılan yüzde 20-30'luk bir yola basari mi diyorsunuz?” diye konuştu.

“Sütaş Bingöl de ne zaman faaliyete girecek”

Yaklaşık 800 Milyon TL'ye mal olacak olan Sütaş entegre tesisinin ne zaman faaliyete gireceği hususunda Yılmaz'dan cevap beklediklerini aktaran Tiryaki; Bir diğer söyledikleri durum, Sütaş'ın Bingöl için, uzay üssü kadar güzel bir yatırım olacağı hususudur. Uzay üssü kadar büyük bir yatırım olmasa da, bölge için güzel bir hizmet olacağına bir Veteriner Hekim olarak katıldığımızı beyan eder, bunun her secim donemi ısıtılıp insanların önüne getirilmesi ve secimden sonra hiçbir şey yapılmamasına sitem ederiz. Soruyorum: Sütaş Bingöl'de ne zaman faaliyete girecek? Öğrenmek isteriz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın “Soruyorum siz ne yaptınız?” soruna ise cevap veren Tiryaki; “Genç Tuğla fabrikası, Et fabrikası, Yem Fabrikası, Süt fabrikası, Çimento fabrikası (yârim kaldı), Yatırımlarını geçmiş dönemlerimizde yaptık. Peki iktidarda olanlar bunları satmaktan başka ne yaptılar?” şeklinde konuştu.

“Amaç ülkeyi kurtarmaktır”

Öte yandan AK Parti Bingöl ikinci sıra milletvekili adayı Feyzi Berdibek'in “Dört benzemez bir araya gelmiş ve amaçları Recep Tayyip Erdoğan nezdinde ülkeyi yıkmaktır” açıklamasına da cevap veren Tiryaki, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Millet ittifakında bulunan 4 partinin farklılıkları olmasına rağmen bir araya gelmesinin amacı, ülkeyi yıkmak değil, aksine ülkeyi 16 yıldır yöneten ve yıkma seviyesine getirenlere karsı ülkeyi kurtarmak olduğunu belirtiriz. Bizler bu durumu: siyasi görüşü fark etmeksizin ayni binada yasayan ve binanın kazan dairesinde çıkan yangını söndürmek için bir araya gelen, ellerine aldıkları su bidonlarıyla yangını söndürmeye koşan bina sakinlerinin durumuna benzetiyoruz. Ülke kutuplaştırılmış ve kamplara ayrıştırılmış, baskı ve tahakküm artmış, düşünce ifade ve basın özgürlüğü rafa kalkmış, olağanüstü hal olağan hale gelmiş, tek adam rejimi kurulmuş, farklı ve muhalif sesler susturulmuş, Ekonomi dar boğaza girmiş, cari acık büyümüş, tarım ve hayvancılık bitirilmiş, dış politikada büyük bir hezimet yasanmış, adalet sistemi iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşturulmuş, yolsuzluk tarihi zirvesini görmüş, eğitim yazboz tahtasına donmuş, ahlaki ve manevi yozlaşma belirgin hale gelmiş, aile yapısı bozulmuş, suç ve şiddet artmış, fabrikalar satılmış, tüketime yönelik yatırımlar nedeniyle geleceğimiz ipotek altına alınmıştır. Böyle bir yangını söndürmeye çalışmak üzere, bu ülkenin kendi değerleri olan siyasi partilerle bir araya gelmek ve yine bir darbe urunu olan secim barajını sıfıra indirgemek ülkeyi yıkmak değil, olsa olsa ülkeyi kurtarmak için bir çözümdür diye düşünüyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28257)
05 Haziran 2018 Salı 20:46
yaşasın saadet
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28241)
05 Haziran 2018 Salı 16:01
o kadar haklisin ki helal olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28273)
06 Haziran 2018 Çarşamba 00:15
@Misafir Kullanıcı ALLAHINA KURBAN, BASTIR FATİH..Başımıza çökmüş bu KOLPACILARDAN Kurtarın bizi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28227)
05 Haziran 2018 Salı 14:00
nekadar bos konuşmusun saadet siz artık islam partisi değilsiniz chp hdp solcularısınız onlardan farkınız yok erbakan hocaya kurban olasınız erbakan hocaya zulm edenlerle bir araya gelmişsiniz bide utanmadan ulkeyi kurtaracaz diyorsunuz teyyy teyyy sizeee
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28288)
06 Haziran 2018 Çarşamba 03:12
@Misafir Kullanıcı Akp mi islami savunuyor yoksa bakara makara dediginiz gunleri unuttunuz mu recep demeden once salavat getirin dediginiz gunleri ne cabuk unuttunuz Allah dergahindan atmistir boylelerini haberiniz olsun ve boyleleri de Allaha sirk kosanlardir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28220)
05 Haziran 2018 Salı 03:44
Helal olsun valla.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28217)
05 Haziran 2018 Salı 02:47
Saadet partisi bingöle ne yapmış onları soyleyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28340)
06 Haziran 2018 Çarşamba 22:18
@Misafir Kullanıcı Saadet göreve gelmiş mi? Görev vermeden nereden bilecen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28216)
05 Haziran 2018 Salı 02:31
Helal olsun sana iyiki boyle bilgili genc adaylarimiz var ama gelin görün ku ne cevdet ne feyxi nede zeki cumle dahi kurmakta zorlaniyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28261)
05 Haziran 2018 Salı 21:12
@Misafir Kullanıcı kesinlikle
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın