KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

'Hükümetin yargı baskısı kabul edilemez'

İnsan Hakları Derneği Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, “İfade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını kullanan kişilere yönelik hükümetin yargı baskısı kabul edilemez” dedi.

`Hükümetin yargı baskısı kabul edilemez`
28 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA 21:59
0
1693
0
AA aa

İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada İnsan Hakları Derneği ve Eğitim-Sen Şanlıurfa şubelerine düzenlenen operasyonlara tepki göstererek, kınadı.

İHD ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şubelerine düzenlenen eşzamanlı polis operasyonları kınadıklarını söyleyen Aksoy, “27 Eylül 2011'de İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şubelerine düzenlenen eşzamanlı polis operasyonu sonucu, içerisinde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) üyelerinin ve yöneticilerinin de olduğu 31 kişinin gözaltına alındığını öğrendik. İHD Şanlıurfa Şubesi polis tarafından basıldı ve arandı. Tamamen yasal ve meşru faaliyet yürüten demokratik kitle örgütü temsilcilerinin bu şekilde gözaltına alınmasını; evlerinin, işyerlerinin aranmasını; şubemize ve diğer örgütlere baskın yapılmasını kınıyoruz. Yetkili savcılığın gizlilik kararı aldırması nedeniyle yapılan bu hukuksuzluğun hangi gerekçeye dayandırıldığını bilmiyoruz. Ancak belirtelim ki 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinden sonra yapılan yaygın gözaltı ve tutuklama operasyonu devam ediyorken, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden sonra ikinci bir yaygın gözaltı ve tutuklama operasyonu ile karşı karşıyayız. Bu durum açıkça bu operasyonların hükümet tarafından planlandığını ve özel yetkili savcılıklar-mahkemeler eliyle uygulandığını göstermektedir. Bu tür otoriter yöntemlerden derhal vazgeçilmelidir. Bu uygulamalar hukuk adı altında tanımlanamaz. Bir ülkede demokrasi ve insan haklarına saygının tesis edilebilmesi ancak insan hakları savunucularının korunması ve çalışmalarının engellenmemesi ile mümkün olabilir. Yetkili makamları, evrensel hukuk kurallarına uymaya, BM İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi'ne uygun davranmaya davet ediyor ve gözaltında tutulanların tümünün serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın