KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ocak 2026 Pazar
°C

'Hükümetin yargı baskısı kabul edilemez'

İnsan Hakları Derneği Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, “İfade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını kullanan kişilere yönelik hükümetin yargı baskısı kabul edilemez” dedi.

`Hükümetin yargı baskısı kabul edilemez`
28 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA 21:59
0
1716
0
AA aa

İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada İnsan Hakları Derneği ve Eğitim-Sen Şanlıurfa şubelerine düzenlenen operasyonlara tepki göstererek, kınadı.

İHD ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şubelerine düzenlenen eşzamanlı polis operasyonları kınadıklarını söyleyen Aksoy, “27 Eylül 2011'de İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Şanlıurfa Şubelerine düzenlenen eşzamanlı polis operasyonu sonucu, içerisinde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) üyelerinin ve yöneticilerinin de olduğu 31 kişinin gözaltına alındığını öğrendik. İHD Şanlıurfa Şubesi polis tarafından basıldı ve arandı. Tamamen yasal ve meşru faaliyet yürüten demokratik kitle örgütü temsilcilerinin bu şekilde gözaltına alınmasını; evlerinin, işyerlerinin aranmasını; şubemize ve diğer örgütlere baskın yapılmasını kınıyoruz. Yetkili savcılığın gizlilik kararı aldırması nedeniyle yapılan bu hukuksuzluğun hangi gerekçeye dayandırıldığını bilmiyoruz. Ancak belirtelim ki 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinden sonra yapılan yaygın gözaltı ve tutuklama operasyonu devam ediyorken, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden sonra ikinci bir yaygın gözaltı ve tutuklama operasyonu ile karşı karşıyayız. Bu durum açıkça bu operasyonların hükümet tarafından planlandığını ve özel yetkili savcılıklar-mahkemeler eliyle uygulandığını göstermektedir. Bu tür otoriter yöntemlerden derhal vazgeçilmelidir. Bu uygulamalar hukuk adı altında tanımlanamaz. Bir ülkede demokrasi ve insan haklarına saygının tesis edilebilmesi ancak insan hakları savunucularının korunması ve çalışmalarının engellenmemesi ile mümkün olabilir. Yetkili makamları, evrensel hukuk kurallarına uymaya, BM İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi'ne uygun davranmaya davet ediyor ve gözaltında tutulanların tümünün serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.01.2026
19:35
Bingöl`de Gönül Isıtan Çorba İkramı
Bingöl'de Gönül Isıtan Çorba İkramı
İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, mobil ikram aracıyla hastane önünde çorba dağıtarak vatandaşların içini ısıttı.
23.01.2026
19:23
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 6 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23.01.2026
19:13
Bingöl`de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
Bingöl'de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda midibüs, güvenli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarılarak yoluna devam etti.
23.01.2026
19:08
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde sağlık hizmetlerini güçlendirecek iki önemli yatırımın 2026 yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın