KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Hükümetten dev adım!

Hükümet 1 yıldan fazla işsiz kalanlar, kadınlar, 35 yaş üstü işsizler, engelliler ve 25 yaş altı gençlere iş kapısı açmak için düğmeye bastı

Hükümetten dev adım!
02 MART 2016 ÇARŞAMBA 21:27
0
1629
0
AA aa

 Hükümet, 'her eve iş ve aş' sözü kapsamında dev bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar devlet kuruluşlarında yol bakımı, okul temizliği, ağaç dikimi gibi toplum yararına işlerde çalıştırılan dezavantajı kesimleri özel sektöre yönlendirecek bir adım atılıyor.

TEŞVİK ARTACAK

Bu kapsamda, '1 yıldan fazla işsiz kalanları, kadınları, 35 yaş üstü işsizleri, engellileri, 25 yaş altı gençleri, eski hükümlüleri, terör mağdurlarını 6-9 ay istihdam eden patrona özel teşvik verilecek. Bu gruplardan işe eleman alan işletmelerin ücret yükünün yüzde 60'ını devlet karşılayacak. Doğu'da bu oran daha yüksek tutulacak, işçilerin sigortasını devlet ödeyecek. Özel sektörün geçici olarak işe aldığı gruplara haftada en az 1 gün iş başı eğitimi, meslek kursu verilerek nitelik kazanmaları sağlanacak. Nitelikli işçiyi 9 aydan uzun süre çalıştırmayı düşünen patronun teşvik süresi de uzatılacak. Hükümet, istihdam stratejisini güncellerken 'toplum yararına işlerin' kapsamını da genişletme kararı aldı. Daha önce, devlet kuruluşlarında geçici olarak işe alınan, okul temizliği, ağaç dikimi gibi işlerde çalışan kesimler özel sektöre yönlendirilecek. Takvim'in haberine göre, Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen mevcut program kapsamında katılımcıların kısa ve uzun vadeli tüm sigorta primlerini devlet ödüyor. Toplum yararına programların kapsamı genişletilirken, işgücü piyasasına girişleri en zor olan gruplar ayrıca kategorize edilerek zorluk seviyesine göre teşviğin oranı artarak uygulanabilecek. Hedef kitlenin istihdamda kaldığı süre uzadıkça artan oranlı teşvik getirilebilecek.

UYGULAMA ALANLARI

Toplum yararına çalışma programı; yol yapım ve bakımı, çevre düzenlemesi, okul, hastane, kamu binalarının temizlik işleri, ağaçlandırma, teraslama, fidan yetiştiriciliği gibi alanlarda uygulanıyor. Azami 6 ay süreyle haftada 45 saat şeklinde uygulanıyor. Programdan yararlanabilmek için İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, dul, malul aylığı almamak gerekiyor. Katılımcılara net asgari ücret ödeniyor.

2.5 MİLYON YARARLANDI

Toplum yararına işler ve aktif işgücü programlarından yararlananların sayısı 2.5 milyona ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, toplum yararına düzenlenen 21 programdan 760 bin kişinin faydalandığını söyledi. Bakan Soylu, aktif işgücü programlarından da 1 milyon 690 bin kişinin yararlandığını belirtti. Geçen yıl da toplum yararına 9 bin 600 programa yaklaşık 235 bin kişi katıldı.

ESNAFA 25 BİN LİRA

Hükümet'ten esnafa müjde... Küçük esnaf için bu ay destek paketi açıklanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu ay özellikle küçük esnafı rahatlatacak önlemlerin yer aldığı bir paket açıklayacaklarını belirterek, "Pakette özellikle küçük esnafa dönük can suyu diyebileceğimiz nitelikte destekler olacak. Bakkal için 20-25 bin liralık bir destekten söz ediyoruz" dedi. Tüfenkci, uygulamada sorun yaşanan bazı alanlarda yasa değişikliği gibi hazırlıklar yaptıklarını kaydetti. Kooperatif ve hal yasası, ikinci el oto, emlakçılık ile esnaf konuları üzerinde çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, "Örneğin; zincir mağazaların her mahalleye girmesini engelleyeceğiz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın