Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son dönemlerde yaşanan su kesintilerine dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.
Sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Hülakü;
“Bingöl merkezde bulunan Yenimahalle, Mirzan, Yenişehir, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahalleleri başta olmak üzere kentin birçok bölgesinde uzun süredir devam eden su kesintileri, yurttaşları büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakmaktadır. Kesintiler nedeniyle halk günlük yaşamını sürdüremez hale gelmiş, hijyen koşulları ciddi şekilde etkilenmiş ve esnaf da bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Su hizmetleri, yerel yönetimlerin temel görevlerinden biri olmasına rağmen, Bingöl'de yaşanan bu kronik sorun karşısında belediye hiçbir somut çözüm üretememektedir. İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda, altyapı yatırımlarının ve su yönetimi politikalarının sürdürülebilir bir şekilde planlanması elzemdir” dedi.
Hülakü, yanıtını istediği soruları şöyle sıraladı;
1) Bingöl şehir merkezinde sürekli hale gelen su kesintilerinin nedeni nedir? Sorunun çözümü için Bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?
2) Bingöl'deki içme suyu altyapısının mevcut durumu ile ilgili herhangi bir teknik inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir?
3) Bingöl'ün su ihtiyacının karşılanması için Bakanlığınız tarafından son 10 yılda hangi projeler hayata geçirilmiştir?
4) Su kesintilerinin özellikle bazı mahallelerde daha yoğun yaşanmasının sebebi nedir? Bu mahallelerin altyapı sorunlarının giderilmesi için herhangi bir yatırım planlanmakta mıdır?
5) Bingöl'de su kesintilerinin önüne geçmek için acil ve uzun vadeli çözümler kapsamında Bakanlığınızın desteklediği herhangi bir proje var mıdır?
6) İklim değişikliğinin Bingöl'deki su kaynakları üzerindeki etkileri konusunda Bakanlığınızın herhangi bir araştırması veya raporu bulunmakta mıdır?
7) Bingöl'de su yönetimiyle ilgili yerel yönetimlerin ve belediyenin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği konusunda bir denetim yapılmış mıdır? Yapıldıysa, tespit edilen eksiklikler nelerdir?
Çeşme suyu ile halı yıkamayı yasaklayın. Yıkayanlara da kallavi bir ceza kesin. Aynısını çeşme suyuyla araba yıkayanlara da uygulayın. Dünyanın suyunu israf ediyorlar. Herkes tutumlu kullanmayı bilse su herkese yeter.
Su kesintilerini kaleönü mahallesi olarak yaklaşık iki yıldır yaşıyoruz. Belediyenin hiç umrunda değil defalarca şikayetçi olduk ama her defasında boş çıktı. İktidar belediyesi olunca denetleyen hesap soran yok. Gücün tek elde toplanmasının sonucu halkın rezaleti çekmesidir.
Bingöl adı üzerinde göller ve nehirler bölgesidir. Bingöllün bazı mahallelerinde son zamanlarda su kesintisi yaşanmaktadır. Oysa bunun önüne geçmek için daha önce belediye başkanına konu ile ilgili cüzüm önerisinde bulundum, fakat dikkate alınmadı. bir kez daha buradan yazayım. Bingöl Özlüce barajından bir ishale hattı alınarak belli bir arıtmadan geçirilerek şebekeye verilebilir ayrıca arıtılmadan park ve bahçe sulamada da kullanıla bilinir bu arada şehir şebekesine de katkısı olur. A. KALIN
Yeşilyurt su yerine hava sesi var çöpler kaya sokak ve istiklal sokaktan alınmıyor uyuma belediye ancak arsa ihale peşinde bir kısım çalışan ve encümenler
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın