Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son dönemlerde yaşanan su kesintilerine dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.
Sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Hülakü;
“Bingöl merkezde bulunan Yenimahalle, Mirzan, Yenişehir, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahalleleri başta olmak üzere kentin birçok bölgesinde uzun süredir devam eden su kesintileri, yurttaşları büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakmaktadır. Kesintiler nedeniyle halk günlük yaşamını sürdüremez hale gelmiş, hijyen koşulları ciddi şekilde etkilenmiş ve esnaf da bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Su hizmetleri, yerel yönetimlerin temel görevlerinden biri olmasına rağmen, Bingöl'de yaşanan bu kronik sorun karşısında belediye hiçbir somut çözüm üretememektedir. İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda, altyapı yatırımlarının ve su yönetimi politikalarının sürdürülebilir bir şekilde planlanması elzemdir” dedi.
Hülakü, yanıtını istediği soruları şöyle sıraladı;
1) Bingöl şehir merkezinde sürekli hale gelen su kesintilerinin nedeni nedir? Sorunun çözümü için Bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?
2) Bingöl'deki içme suyu altyapısının mevcut durumu ile ilgili herhangi bir teknik inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir?
3) Bingöl'ün su ihtiyacının karşılanması için Bakanlığınız tarafından son 10 yılda hangi projeler hayata geçirilmiştir?
4) Su kesintilerinin özellikle bazı mahallelerde daha yoğun yaşanmasının sebebi nedir? Bu mahallelerin altyapı sorunlarının giderilmesi için herhangi bir yatırım planlanmakta mıdır?
5) Bingöl'de su kesintilerinin önüne geçmek için acil ve uzun vadeli çözümler kapsamında Bakanlığınızın desteklediği herhangi bir proje var mıdır?
6) İklim değişikliğinin Bingöl'deki su kaynakları üzerindeki etkileri konusunda Bakanlığınızın herhangi bir araştırması veya raporu bulunmakta mıdır?
7) Bingöl'de su yönetimiyle ilgili yerel yönetimlerin ve belediyenin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği konusunda bir denetim yapılmış mıdır? Yapıldıysa, tespit edilen eksiklikler nelerdir?
Çeşme suyu ile halı yıkamayı yasaklayın. Yıkayanlara da kallavi bir ceza kesin. Aynısını çeşme suyuyla araba yıkayanlara da uygulayın. Dünyanın suyunu israf ediyorlar. Herkes tutumlu kullanmayı bilse su herkese yeter.
Su kesintilerini kaleönü mahallesi olarak yaklaşık iki yıldır yaşıyoruz. Belediyenin hiç umrunda değil defalarca şikayetçi olduk ama her defasında boş çıktı. İktidar belediyesi olunca denetleyen hesap soran yok. Gücün tek elde toplanmasının sonucu halkın rezaleti çekmesidir.
Bingöl adı üzerinde göller ve nehirler bölgesidir. Bingöllün bazı mahallelerinde son zamanlarda su kesintisi yaşanmaktadır. Oysa bunun önüne geçmek için daha önce belediye başkanına konu ile ilgili cüzüm önerisinde bulundum, fakat dikkate alınmadı. bir kez daha buradan yazayım. Bingöl Özlüce barajından bir ishale hattı alınarak belli bir arıtmadan geçirilerek şebekeye verilebilir ayrıca arıtılmadan park ve bahçe sulamada da kullanıla bilinir bu arada şehir şebekesine de katkısı olur. A. KALIN
Yeşilyurt su yerine hava sesi var çöpler kaya sokak ve istiklal sokaktan alınmıyor uyuma belediye ancak arsa ihale peşinde bir kısım çalışan ve encümenler
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın