Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son dönemlerde yaşanan su kesintilerine dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.
Sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Hülakü;
“Bingöl merkezde bulunan Yenimahalle, Mirzan, Yenişehir, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahalleleri başta olmak üzere kentin birçok bölgesinde uzun süredir devam eden su kesintileri, yurttaşları büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakmaktadır. Kesintiler nedeniyle halk günlük yaşamını sürdüremez hale gelmiş, hijyen koşulları ciddi şekilde etkilenmiş ve esnaf da bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Su hizmetleri, yerel yönetimlerin temel görevlerinden biri olmasına rağmen, Bingöl'de yaşanan bu kronik sorun karşısında belediye hiçbir somut çözüm üretememektedir. İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda, altyapı yatırımlarının ve su yönetimi politikalarının sürdürülebilir bir şekilde planlanması elzemdir” dedi.
Hülakü, yanıtını istediği soruları şöyle sıraladı;
1) Bingöl şehir merkezinde sürekli hale gelen su kesintilerinin nedeni nedir? Sorunun çözümü için Bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?
2) Bingöl'deki içme suyu altyapısının mevcut durumu ile ilgili herhangi bir teknik inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir?
3) Bingöl'ün su ihtiyacının karşılanması için Bakanlığınız tarafından son 10 yılda hangi projeler hayata geçirilmiştir?
4) Su kesintilerinin özellikle bazı mahallelerde daha yoğun yaşanmasının sebebi nedir? Bu mahallelerin altyapı sorunlarının giderilmesi için herhangi bir yatırım planlanmakta mıdır?
5) Bingöl'de su kesintilerinin önüne geçmek için acil ve uzun vadeli çözümler kapsamında Bakanlığınızın desteklediği herhangi bir proje var mıdır?
6) İklim değişikliğinin Bingöl'deki su kaynakları üzerindeki etkileri konusunda Bakanlığınızın herhangi bir araştırması veya raporu bulunmakta mıdır?
7) Bingöl'de su yönetimiyle ilgili yerel yönetimlerin ve belediyenin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği konusunda bir denetim yapılmış mıdır? Yapıldıysa, tespit edilen eksiklikler nelerdir?
Çeşme suyu ile halı yıkamayı yasaklayın. Yıkayanlara da kallavi bir ceza kesin. Aynısını çeşme suyuyla araba yıkayanlara da uygulayın. Dünyanın suyunu israf ediyorlar. Herkes tutumlu kullanmayı bilse su herkese yeter.
Su kesintilerini kaleönü mahallesi olarak yaklaşık iki yıldır yaşıyoruz. Belediyenin hiç umrunda değil defalarca şikayetçi olduk ama her defasında boş çıktı. İktidar belediyesi olunca denetleyen hesap soran yok. Gücün tek elde toplanmasının sonucu halkın rezaleti çekmesidir.
Bingöl adı üzerinde göller ve nehirler bölgesidir. Bingöllün bazı mahallelerinde son zamanlarda su kesintisi yaşanmaktadır. Oysa bunun önüne geçmek için daha önce belediye başkanına konu ile ilgili cüzüm önerisinde bulundum, fakat dikkate alınmadı. bir kez daha buradan yazayım. Bingöl Özlüce barajından bir ishale hattı alınarak belli bir arıtmadan geçirilerek şebekeye verilebilir ayrıca arıtılmadan park ve bahçe sulamada da kullanıla bilinir bu arada şehir şebekesine de katkısı olur. A. KALIN
Yeşilyurt su yerine hava sesi var çöpler kaya sokak ve istiklal sokaktan alınmıyor uyuma belediye ancak arsa ihale peşinde bir kısım çalışan ve encümenler
TCMB verilerine göre konut fiyatları mayıs ayında Türkiye genelinde yüzde 24,5 artarken, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli, Van, Bitlis, Hakkâri, Muş'u kapsayan bölgede yıllık artış yüzde 28,2 ile ülke ortalamasının üzerine çıktı.
17.06.2026
10:10
Bingöl Aşağıçarşı için 110 Milyon TL'lik ödenek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bingöl'e tahsis edilen yaklaşık 110 milyon TL'lik ödenekle, Aşağı Çarşı bölgesinde kapsamlı spor altyapı yatırımları hayata geçirilecek. Proje kapsamında sahalar yenilenecek, tribün ve yeni tesisler inşa edilecek.
17.06.2026
09:54
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları çağrısında bulunarak, yerel esnafın güçlenmesinin Bingöl'ün ekonomik ve sosyal yapısına doğrudan katkı sağlayacağını söyledi.
17.06.2026
09:08
Kararname çıktı! Bingöl'de 5 kaymakam değişti
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Bingöl'ün 5 ilçesinin kaymakamının değiştiği kararnamede, Bingöl Vali Yardımcılığına yeni bir isim daha atanırken, Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı vali yardımcılığına yükseldi.
16.06.2026
15:31
Sarım Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki Vedat Karabulut'u arama çalışmaları sürerken, talihsiz gencin suya kapıldığı anlara ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
16.06.2026
14:23
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın