KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu! 'Sebebi nedir?'

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son günlerde artan su kesintilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu. Kesintilerin sebebine dair yanıt isteyen Hülakü, sorularını şöyle sıraladı;

Hülakü, Bakanlığa su kesintisini sordu!
11 MART 2025 SALI 06:10
6
2767
7
AA aa

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de son dönemlerde yaşanan su kesintilerine dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi sundu.

Sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Hülakü;

“Bingöl merkezde bulunan Yenimahalle, Mirzan, Yenişehir, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahalleleri başta olmak üzere kentin birçok bölgesinde uzun süredir devam eden su kesintileri, yurttaşları büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakmaktadır. Kesintiler nedeniyle halk günlük yaşamını sürdüremez hale gelmiş, hijyen koşulları ciddi şekilde etkilenmiş ve esnaf da bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Su hizmetleri, yerel yönetimlerin temel görevlerinden biri olmasına rağmen, Bingöl'de yaşanan bu kronik sorun karşısında belediye hiçbir somut çözüm üretememektedir. İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda, altyapı yatırımlarının ve su yönetimi politikalarının sürdürülebilir bir şekilde planlanması elzemdir” dedi.

Hülakü, yanıtını istediği soruları şöyle sıraladı;

1) Bingöl şehir merkezinde sürekli hale gelen su kesintilerinin nedeni nedir? Sorunun çözümü için Bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?

2) Bingöl'deki içme suyu altyapısının mevcut durumu ile ilgili herhangi bir teknik inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir?

3) Bingöl'ün su ihtiyacının karşılanması için Bakanlığınız tarafından son 10 yılda hangi projeler hayata geçirilmiştir?

4) Su kesintilerinin özellikle bazı mahallelerde daha yoğun yaşanmasının sebebi nedir? Bu mahallelerin altyapı sorunlarının giderilmesi için herhangi bir yatırım planlanmakta mıdır?

5) Bingöl'de su kesintilerinin önüne geçmek için acil ve uzun vadeli çözümler kapsamında Bakanlığınızın desteklediği herhangi bir proje var mıdır?

6) İklim değişikliğinin Bingöl'deki su kaynakları üzerindeki etkileri konusunda Bakanlığınızın herhangi bir araştırması veya raporu bulunmakta mıdır?

7) Bingöl'de su yönetimiyle ilgili yerel yönetimlerin ve belediyenin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği konusunda bir denetim yapılmış mıdır? Yapıldıysa, tespit edilen eksiklikler nelerdir?

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113771)
13 Mart 2025 Perşembe 16:26
simanı kuyu suyu içmeye devam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113764)
13 Mart 2025 Perşembe 08:11
Bingölün şehrinin dört bir etrafı barajlarla çevreli Su bolluğu var şehir içinde Su sıkıntısı olması manidar bir durum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113751)
12 Mart 2025 Çarşamba 11:20
Çeşme suyu ile halı yıkamayı yasaklayın. Yıkayanlara da kallavi bir ceza kesin. Aynısını çeşme suyuyla araba yıkayanlara da uygulayın. Dünyanın suyunu israf ediyorlar. Herkes tutumlu kullanmayı bilse su herkese yeter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113744)
12 Mart 2025 Çarşamba 00:27
Su kesintilerini kaleönü mahallesi olarak yaklaşık iki yıldır yaşıyoruz. Belediyenin hiç umrunda değil defalarca şikayetçi olduk ama her defasında boş çıktı. İktidar belediyesi olunca denetleyen hesap soran yok. Gücün tek elde toplanmasının sonucu halkın rezaleti çekmesidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113740)
11 Mart 2025 Salı 14:45
Bingöl adı üzerinde göller ve nehirler bölgesidir. Bingöllün bazı mahallelerinde son zamanlarda su kesintisi yaşanmaktadır. Oysa bunun önüne geçmek için daha önce belediye başkanına konu ile ilgili cüzüm önerisinde bulundum, fakat dikkate alınmadı. bir kez daha buradan yazayım. Bingöl Özlüce barajından bir ishale hattı alınarak belli bir arıtmadan geçirilerek şebekeye verilebilir ayrıca arıtılmadan park ve bahçe sulamada da kullanıla bilinir bu arada şehir şebekesine de katkısı olur. A. KALIN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113735)
11 Mart 2025 Salı 10:44
Yeşilyurt su yerine hava sesi var çöpler kaya sokak ve istiklal sokaktan alınmıyor uyuma belediye ancak arsa ihale peşinde bir kısım çalışan ve encümenler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113732)
11 Mart 2025 Salı 09:57
ALLAH aşkına bingölde belediye ile ilgili ne sorun var su sıkıntısını bırak su israfına bak işiniz gücünüz boş boğazlık
31.07.2026
14:19
Bingöl`de Asfalt Mesaisi Başladı
Bingöl'de Asfalt Mesaisi Başladı
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı asfalt sezonunu başlattı. Kent genelinde 20 kilometrelik yol ağı BSK asfaltla yenilenirken, yaklaşık 40 bin ton asfalt serilecek. Yol yenileme çalışmalarının yanı sıra kaldırım, kavşak, istinat duvarı ve dekoratif aydınlatma projeleri de sezon boyunca etaplar halinde hayata geçirilecek.
31.07.2026
13:48
Bingöl`de İki Otomobil Çarpıştı: 1`i Ağır 8 Yaralı
Bingöl'de İki Otomobil Çarpıştı: 1'i Ağır 8 Yaralı
Genç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın