KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Hülakü, Çatak'ın su sorunu için Yerlikaya'dan yanıt istedi

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova İlçesi Çatak Köyü'nün su sorununa ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi ve ivedi çözüm çağrısında bulundu.

Hülakü, Çatak`ın su sorunu için Yerlikaya`dan yanıt istedi
20 EYLÜL 2025 CUMARTESİ 17:27
1
1134
0
AA aa

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Bingöl'ün Karlıova İlçesi Çatak Köyü'nün su sorununa dikkat çektiği ve çözüm çağrısına yer verdiği soru önergesi verdi.

Önergesinin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Hülakü, Çatak Köyü'nde yaşanan mağduriyeti ciddi bir idari ihmal olarak nitelendirdi.

“Çözüm için somut adım atılmalı”

Bingöl ili Karlıova ilçesine bağlı Çatak Köyü'nde yaklaşık 15–20 hane yaşadığına dikkat çeken Hülakü:

“Köyde mevcut bir içme suyu deposu bulunmasına rağmen, kapasitesi yetersiz olduğundan özellikle yaz aylarında köylüler ciddi bir susuzluk problemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum, köylülerin temel yaşam hakkı olan içme suyuna erişimlerini engellemekte ve günlük hayatlarını doğrudan etkilemektedir.

Yerel yönetimlerin ve ilgili idarelerin köylerin içme suyu ihtiyacını karşılamakla yükümlü olduğu dikkate alındığında, Çatak Köyü'nde yaşanan mağduriyet ciddi bir idari ihmal olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle Çatak Köyü'ndeki su sorununa ilişkin mevcut durumun çözümü yönünde somut adımlar atılması gerekmektedir” dedi.

Hülakü, yanıtlanmasını istediği soruları ise şöyle sıraladı;

1) Karlıova Kaymakamlığı ve Bingöl İl Özel İdaresi tarafından Çatak Köyü'nün içme suyu sorununa ilişkin hangi teknik incelemeler yapılmıştır, bu incelemelerin sonuçları nelerdir?

2) Çatak Köyü'ne yeni bir su deposu yapılması ya da mevcut deponun kapasitesinin artırılması yönünde bakanlığınız veya ilgili kurumlarca herhangi bir proje veya yatırım programına alınmış bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar hangi aşamadadır?

3) Bingöl genelinde içme suyu yetersizliği yaşayan köylerin sayısı kaçtır ve bu köylerin su sorunlarını gidermek için bakanlığınızca kısa ve orta vadede planlanan projeler nelerdir?

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
15.04.2026
01:45
SGK`dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
SGK'dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik başvurularında uygulamaya aldığı yeni inceleme dikkat çekti. Sigortalı çalışırken yurtdışına çıkan kişilerden, o tarihlerde izinli olduklarını gösteren işyeri belgeleri talep ediliyor. Belgelerin sunulamaması halinde ilgili dönemlerin prim günleri silinebiliyor.
15.04.2026
01:44
Bingöl`de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl'de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iki günlük hac eğitim seminerine 300'ü aşkın hacı adayı katıldı. Programda hac ibadetine ilişkin dini, sağlık ve uygulamaya yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın