KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Husumet sona erdi

Yetkililerin araya girmesiyle Kantarkaya ve Tuzluca köyleri arasındaki husumet tatlıya bağlandı...

Husumet sona erdi
23 EKİM 2009 CUMA 08:34
0
1823
0
AA aa
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kantarkaya ve Tuzluca Köyleri arasında yılladır süren husumet, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş ve beraberindekilerin araya girmesiyle son buldu.

Önceki gün Karlıova'nın Kantarkaya Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışını yapmak üzere Karlıova'ya giden Bingöl Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, FEDAŞ Müessese Müdürü Yusuf Ziya Altuncu ve kurum amirleri, köylülerle bir araya gelerek sorunun çözülmesini istediler.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan arazi husumetinden dolayı Kantarkaya ve Tuzluca köylerinin elektrik onarım işi yapılamıyordu. Konuyu gündeme getiren Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, ihalesi yapılan işin başlanabilmesi için sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan husumetin son bulması için köylülerle görüşen Vali Yardımcısı Demirtaş ve beraberindekiler Kantarkaya Köyü Köy Odası'nda sorunu konuştular.

Köylülerden erdemlik

Yapılan konuşmalar ardından sorunun çözülmesinde köylüler büyük erdem gösterdiler. Devlete karşı boynumuz kıldan ince diyen köylüler sorunun çözülmesine engel olmayacaklarını ve devlet büyüklerini kırmayacaklarını aktardılar.

Yaşanan husumet dolayısıyla ihalesi yapılan elektrik onarım işinin bir türlü başlatılamadığının altını çizen FEDAŞ Müessese Müdürü Altuncu: “Geçmiş yıllarda Kantarkaya ve Tuzluca köyleri arasında bir ihtilaf vardı. Kantarkaya Köyü meralarından geçen hatlar yaşanan ihtilaflardan dolayı bir türlü onarılamıyordu. Sayın Valimiz ve Kaymakamımızın devreye girmesi dolayısıyla köylülerin büyüklük gösterip ihtilafa son vermelerine neden oldu. Karlıova ilçemiz malum burası kış bölgesi kışın erken geldiği bir bölge, hava şartları çok kötüleşmeden bu onarım işini bitirip sürekli ve kaliteli enerji sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda burada bir vatandaşımız elektrik akımına kapılmıştı, amacımız öncelikle can güvenliğini sağlamak ondan sonrada sürekli ve kaliteli enerji sağlamak. Bu kapsamda köylülerin gösterdiği anlayışa teşekkür ediyorum. Amacımız bu hattın dört dörtlük onarımını sağlamak. Yaşanan husumetten dolayı yaklaşık 4 aydır bu onarım işi yapılamıyordu” şeklinde konuştu.

Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın