KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Husumet sona erdi

Yetkililerin araya girmesiyle Kantarkaya ve Tuzluca köyleri arasındaki husumet tatlıya bağlandı...

Husumet sona erdi
23 EKİM 2009 CUMA 08:34
0
1946
0
AA aa
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kantarkaya ve Tuzluca Köyleri arasında yılladır süren husumet, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş ve beraberindekilerin araya girmesiyle son buldu.

Önceki gün Karlıova'nın Kantarkaya Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışını yapmak üzere Karlıova'ya giden Bingöl Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, FEDAŞ Müessese Müdürü Yusuf Ziya Altuncu ve kurum amirleri, köylülerle bir araya gelerek sorunun çözülmesini istediler.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan arazi husumetinden dolayı Kantarkaya ve Tuzluca köylerinin elektrik onarım işi yapılamıyordu. Konuyu gündeme getiren Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, ihalesi yapılan işin başlanabilmesi için sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan husumetin son bulması için köylülerle görüşen Vali Yardımcısı Demirtaş ve beraberindekiler Kantarkaya Köyü Köy Odası'nda sorunu konuştular.

Köylülerden erdemlik

Yapılan konuşmalar ardından sorunun çözülmesinde köylüler büyük erdem gösterdiler. Devlete karşı boynumuz kıldan ince diyen köylüler sorunun çözülmesine engel olmayacaklarını ve devlet büyüklerini kırmayacaklarını aktardılar.

Yaşanan husumet dolayısıyla ihalesi yapılan elektrik onarım işinin bir türlü başlatılamadığının altını çizen FEDAŞ Müessese Müdürü Altuncu: “Geçmiş yıllarda Kantarkaya ve Tuzluca köyleri arasında bir ihtilaf vardı. Kantarkaya Köyü meralarından geçen hatlar yaşanan ihtilaflardan dolayı bir türlü onarılamıyordu. Sayın Valimiz ve Kaymakamımızın devreye girmesi dolayısıyla köylülerin büyüklük gösterip ihtilafa son vermelerine neden oldu. Karlıova ilçemiz malum burası kış bölgesi kışın erken geldiği bir bölge, hava şartları çok kötüleşmeden bu onarım işini bitirip sürekli ve kaliteli enerji sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda burada bir vatandaşımız elektrik akımına kapılmıştı, amacımız öncelikle can güvenliğini sağlamak ondan sonrada sürekli ve kaliteli enerji sağlamak. Bu kapsamda köylülerin gösterdiği anlayışa teşekkür ediyorum. Amacımız bu hattın dört dörtlük onarımını sağlamak. Yaşanan husumetten dolayı yaklaşık 4 aydır bu onarım işi yapılamıyordu” şeklinde konuştu.

Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın