KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Husumetli aileler barıştı

Karlıova’da Tiryaki ve Karabulak aileleri arasındaki husumet, kan davasına dönüşmeden verilen barış yemeği ile son buldu.

Husumetli aileler barıştı
05 EYLÜL 2017 SALI 03:00
0
2291
0
AA aa

Karlıova ilçesinde yaklaşık iki ay önce Tiryaki ve Karabulak aileleri arasında yaşanan silahlı kavgada 5 kişi yaralanmıştı. Husumetin, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlanması için Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl devreye girdi. 

Kaymakam Yetgin ve Belediye Başkanı Bingöl tarafından yaklaşık iki aydır yapılan arabuluculuk sonucunda barıştırılan aileler, barış yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, ilçedeki kanaat önderleri de eşlik etti.

Burada yaptığı konuşmada devletin yıllarca sürdürdüğü savaşların bile barışla sonuçlandırıldığını vurgulayan Kaymakam Levent Yetgin; “Burada önemli olan husus, sizler bugün içinde bulunduğunuz toplum için örnek bir tavır davranış sergilediniz. Her iki tarafta hakkından vazgeçmeyip bu husumeti devam ettirebilirdi. Ben bu hadiseye yaklaşımdaki olgunluğunuz adına, iki aileye de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız bu iş için çok çaba sarf etti, biz de kendisine destekçi olduk. Her iki tarafla da defalarca görüşüldü, görüştük. Sözün üstüne sözde söylemediniz. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun" dedi.

Bir daha böyle bir sulh yemeği yaptıracak bir gerekçe ile ilçenin karşılaşmaması temennisinde bulunan Kaymakam Yetgin, "Kavga, gürültü hoş bir şey değil. Kardeşlik, güzellik içinde yaşamak varken, memleketin her tarafı çok büyük, herkese yetecek kadar ekmek, su da var. Önemli olan bu kırgınlığı sona erdirmekti, sizlerde iki aile olarak, Karlıova'nın ileri gelenleri olarak üstünüze düşeni yaptınız, bizleri kırmadınız” ifadelerinde bulundu.

Yemeğinin ardından dua edilmesi ve barış yeminiyle, husumeti geride bırakan aileler, tokalaşıp, birbirine sarıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın