DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
Siyasi parti, kamu ve sivil toplum ziyaretlerini sürdüren DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı heyetinin bu kez adresi İl Müftülüğü oldu. İl Müftü Yardımcısı Bayram Öztürk'le görüşen heyet, Türkiye'nin iç barışının güçlü inşası için beklentilerini paylaştı.
İmamlardan sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde ‘barış' vurgusu isteyen heyet, Ali Şeriati'nin “eğer din ölümden önce işe yaramayacaksa, ölümden sonra da hiçbir işe yaramaz” sözlerine atıfta bulunup “Bugün dinin işe yarayacağı yer burasıdır: Barışı, adaleti ve hakkaniyeti tesis etmek” dediler.
“İSLAM, BARIŞIN DİNİDİR!”
Ziyarete ilişkin değerlendirmesinde “Toplumsal barışın inşası, sadece siyasal aktörlerin değil, bütün kurumların ve toplumun her kesiminin ortak sorumluluğudur” diyen DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, bu sorumluluğun dini kurumları da doğrudan ilgilendirdiğini belirtti.
“Zira zulme ve savaşa karşı bir itiraz olarak ortaya çıkan dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz” diyen Ormangören; “İslam, Barış'ın dinidir! İslam, bizlere her fırsatta barışı, barışmayı, dayanışmayı hatırlatır ve emreder. Savaşa, ayrımcılığa, nefret diline, ötekileştirmeye karşı toplumsal bir karşı durma halini tavsiye etmektedir. Hz. Adem'den bugüne gönderilen tüm peygamberler barış için mücadele etmiş, barışı öğütlemişlerdir. Bu bağlamda, yüz yılı aşkın bir süredir süregelen Kürt sorununun çözümünde İslam'ın barışa dair mesajının güçlü bir anahtar rolü oynayacağına inanıyoruz. Dinin, savaş ve kaos isteyen seçkin azınlıkların çıkarına hizmet eden bir araç gibi sunulmasından vazgeçilmeli; tam tersine din, olması gerektiği gibi barışın, adaletin ve hakikatin sesi olarak yeniden konumlandırılmalıdır” dedi.
“BÜTÜN DİNİ KURUMLAR SORUMLULUK ÜSTLENMELİ”
Bu doğrultuda, Abdullah Öcalan'ın yaptığı “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması gerektiğini bir kez daha vurguladıklarının altını çizen Ormangören, bu çağrının özellikle en zor koşullarda görev yapan imamlar tarafından sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde dile getirilmesinin ve İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulmasının yaşamsal bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Ormangören; “Çünkü bu mesaja en çok şimdi ihtiyacımız var. Cenazelerin gelmediği, çocukların ölmediği, acının değil umutların büyüdüğü bir toplumsal hayatı kurmak bizim elimizde. Bu nedenle, Ali Şeriati'nin de belirttiği gibi, “eğer din ölümden önce işe yaramayacaksa, ölümden sonra da hiçbir işe yaramaz.” Bugün dinin işe yarayacağı yer burasıdır: Barışı, adaleti ve hakkaniyeti tesis etmek. Bu vesileyle, Bingöl Müftülüğü başta olmak üzere, bütün dini kurumların ve camilerimizin barış mesajının toplumsallaşması adına sorumluluk üstlenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bizler bu yükü sadece kendimize değil, tüm kurumlara ait görerek kurumları ziyaret etmeye, bu çağrıyı büyütmeye devam edeceğiz. Toplumsal barışı birlikte inşa edeceğiz.”
vay be! yanar döner siyaseti. bu şakşakçilar utanmadan döne döne iyice sıyırdılar. dem'le tokalaşanı bile illet zillet diye ayristiriyorlardi. çok değil birkaç yıl önce 'baris' diyeni hapse atıyorlardı. şimdi sırf ömür boyu saltanat anayasası gelsin diye bütün bu şamata. bir demli olarak ben yer miyim bunu? asla. isterse bütün parti anlaşsın, zirnik yok size. selam ve dua ile :)
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın