KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

'HUZURUN MAYASI İSLAM’DIR'

Mustazaflar Cemiyeti’nde bir araya gelerek son günlerdeki terör olaylarını kınayan 15 sivil toplum örgütü temsilcisi, halkların yıllardır bir arada olması ve kardeşçe yaşanmasının ana nedeninin İslam Dini olduğunun altını çizdiler ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundular.

`HUZURUN MAYASI İSLAM’DIR`
20 EYLÜL 2012 PERŞEMBE 00:28
0
2001
1
AA aa

“Türk'ün, Kürt'ün, Zaza'nın, Arap'ın, Boşnak'ın, Laz'ın, Çerkez'in vesaire bütün toplulukların ve bütün insanların rabbi olan Allah'ın adıyla” diyerek açıklamaya başlayan Kalem-Der Başkanı İbrahim Dağılma, Allah, Müslüman toplulukların arasına ilahi bir lütuf olarak “İslam Kardeşliği”ni bahşettiğini, İslam kardeşliğinin; asırlardır ümmetin bütün fitnelerine, ayrılıklarına ve savaşlarına ilaç olmuş ilahi bir deva olduğunu söyledi.

Dağılma: “Bölgede ve ilimizde son zamanlarda tırmandırılmaya çalışılan tarafı kim olursa olsun şiddet içerikli, tahrik edici ve provakatif olayların tümünü ve buna bağlı olarak halkı kutuplaştırmaya yönelik çabaları şiddetle kınıyoruz” dedi.

“BİRÇOK GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR”

“Öyle ki ümmet asırlardır bu ilacın etkisiyle bir arada yaşamakta ve asırlardır birçok zorluğa bu ilahi mesajın gücüyle katlanmaktadır” diyen Dağılma: “Malumunuz bölge genelinde ve özelde ilimiz genelinde son zamanlarda tarifi imkânsız acılar yaşadık. İlki Hacılar'da gerçekleşen mayın patlaması ve henüz üzerinden birkaç gün geçmemişken ikincisi Kardeşler köyü mevkiinde gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu savunmasız ve muharip olmayan birçok polis ve asker katledilmiştir. Ayrıca bu noktada birçok güvenlik zaafının olduğu da apaçıktır. Bu hususta ihmali olanların da bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz. Bu arada ölenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyoruz. Hakeza artık hiçbir annenin ve masum yüreğin ağlamasını istemiyoruz” dedi.

HAKLILIĞINI GÜCE VE SİLAHA DAYANDIRAN HİÇBİR ARAYIŞI KABUL ETMİYORUZ

Bingöl'ün huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü eylemin karşısında olduklarını belirten ve böylesi eylemleri şiddetle reddettiklerini vurgulayan Dağılma, ne olursa olsun haklılığını güce ve silaha dayandıran hiçbir eylem ve ortamı terörize eden hiçbir arayışı kabul etmediklerinin altını çizdi.

MARJİNAL GRUPLARIN PROVAKATİF EYLEMLERİNE KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

“Eğer insanlar, kirli bir savaşın içinde ölüyorsa; yerleşim alanlarına korku salınıyorsa bunun öznesi kim olursa olsun zulümdür” diyen Dağılma, şöyle devam etti.

“Böylesi durumlarda halkımızın tüm kesimleri ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli, sağduyuyu elden bırakmayarak, marjinal grupların provakatif eylemlerine karşı dikkatli olmaları gerekir. Toplumdaki her kesimin birbirlerine karşı hoşgörülü ve şiddet içermeyen eylem ve söylemlerine saygılı olmalıdır. İlimizin terör ve şiddet ile gündeme gelmesine gönlümüz razı olmaz. Şiddet eylemlerine derhal son verilmeli. Bölgede ve ilimizde son zamanlarda tırmandırılmaya çalışılan tarafı kim olursa olsun şiddet içerikli, tahrik edici ve provakatif olayların tümünü ve buna bağlı olarak halkı kutuplaştırmaya yönelik çabaları şiddetle kınıyoruz.”

BU HALK MÜSLÜMAN'DIR VE İSLAM'LA BAĞDAŞMAYAN HİÇBİR EYLEME DESTEK VERMEZ!

Yanlışın taraflarına taraf olmamayı bir lüzum hissettiklerini söyleyen Dağılma, açıklamayı şu sözlerle sürdürdü:

“PKK ve türevlerinin böyle amaçsız eylemler sonucunda bilmesini istiyoruz ki, bu halk Müslüman'dır ve İslam'la bağdaşmayan hiçbir eyleme destek vermez! Yüce dinimiz İslam, hem dünyaya hem ahirete, hem bireye hem topluma dönük olgun insan olma sorumluluğu yüklemiştir. Bu sorumluluğun bilinciyle yanlışın taraflarına taraf olmamayı bir lüzum hissediyoruz. Bu noktadan hareketle biliyoruz ki; sırf bir ırkın üstünlüğünü sağlamak, başkalarını ezmek, fikir ve düşüncelerini baskı ile dayatmak ve bunun için insan öldürmek haramdır. İnsan hayatı dinimizce çok mukaddestir. Yüce Allah Kitabımız Kur'an-ı Kerimde şöyle buyrulmaktadır. “İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: ‘Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler” (Maide Süresi 32) Asıl olan hangi din, dil, ırk, meşrep, mezhep, fikir ve düşünceden olursa olsun bütün insanlarımızın güven ve refah içerisinde birlikte yaşamalarıdır. Bunun için de parçalanmamız değil daha da kenetlenerek bütünleşmemiz lazımdır. Tefrikaya neden olan ırkçılık ve mezhepçilik gibi unsurlar üzerinden düşman taraflar oluşturmaktansa birliğe vesile olan iman ve kardeşlik gibi hususlar üzerinde dayanışmamız ve kaynaşmamız lazımdır.”

Ortak açıklamanın altında imzası bulunan sivil toplum kuruluşları şöyle sıralandı: Memur Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Eğitim-Bir Sen, Diyanet-Sen, Nur-Der, Kalem-Der, Çağrı-Der, Buhara Eğitim Vakfı, Merhamet Eli Derneği, Genç Der, Kar-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Sağlık-Sen, Demokratik Sendikalar Konfederasyonu, İHH Bingöl Temsilciliği” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_9541)
20 Eylül 2012 Perşembe 08:51
Bu ilde siz ve cemiyetinize ihtiyaç hasıl olmaktadır. bütün insanlar korkutulmuş ürkütülmüş kıvılcımı umut bilen insanlar arayış içindeler ALLAH katında sorumluluğunu bilen ve öncülük yapan cemaatlare büyük gçrev düşmektedir.gidip orada burada ALLAH a şirk koşanlara biad edeceklerine bu insanların arasında KURANı hakem kılmak zorunlu olmuştur
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın