KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Hz. fatıma annemiz bizim için örnektir

Hz. Fatıma'yı anma ve anlama programında, Peygamber Efendimizin kızı Hz. Fatıma'nın kıyamete kadar gelecek olan kadınlara örnek olduğuna dikkat çekildi.

Hz. fatıma annemiz bizim için örnektir
30 MAYIS 2011 PAZARTESİ 08:26
0
4447
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi Bayan Komisyonu, “Dünya Müslüman Kadınlar Haftası” nedeniyle Hz. Fatıma'yı anma ve anlama programı düzenledi.

Cumartesi günü saat 13.30'da Yeşilvadi Düğün Salonu'nda gerçekleşen program, bayanlara yönelik olarak gerçekleşti.
Yoğun ilginin olduğu görüldüğü program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programda Gülcan Bürkek ve NejlaSekik, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.
Programda, Hz. Fatıma'nın hayatından kesitler sunuldu.
Yapılan konuşmalarda şu ifadeler kullanıldı:“Hz. Fatıma Peygamber Efendimizin biricik kızıydı. Hz. Fatıma'nın adı dört büyük meleklerden biri olan Cebrail tarafından getirildi. Hz. Fatıma'nın doğumundan 5 yıl sonra Peygamber Efendimize Peygamberlik verildi. Peygamberimiz, Hz. Fatıma'ya çok çok değer verirdi. Peygamberimiz, Hz. Fatıma'ya o kadar değer verirdi ki, bu durum müşriklerin dikkatini çekerdi. Hz. Peygamber gittiği her yere Hz. Fatıma'yı götürürdü. Hz. Peygamber kızı Fatıma'ya gösterdiği ilgili o dönemin müşriklerine tokat gibi değiyordu. Hz. Fatıma, Hz. Ali ile evlendiğinde sadece 9 parça eşyası vardı. Hz. Fatıma'ya çeyiz olarak sadece evde ihtiyacı olabilecek eşyalar verilmişti. Daha sonra Hz. Fatıma anne oluyor. Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in annesidir. Hz. Fatıma annemiz ayakları şişinceye kadar ibadet eder ve ibadetinden sonra saatlerce dua ederdi. Hz. Fatıma annemiz haya timsaliydi. Ahlakından ve hayasından asla taviz vermezdi. Hz Fatıma annemiz, yüksek bir ahlaka sahipti. Onun dilinden hayırdan başka bir söz çıkmazdı. Kimseyi çekiştirmez ve kimsenin arkasından konuşmazdı. Kötülükten kaçar, iyiliğe eğimliydi. O Müslüman kadınlar için eşsiz bir modeldir. Hz Fatıma'nın yaşamı, günümüz ve kıyamete kadar gelecek olan kadınlara idealdir.”
Yapılan konuşmanın ardından şiirler ve ilahiler okundu. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program; okunan dua, söylenilen ilahiler ve Hz. Fatıma'nın hayatından kesitler sunulan sinevizyon ile sona erdi.
Genç'te Hz. Fatıma anıldı
Dünya Müslüman Kadınları Günü ve Hz. Fatıma'nın doğumu yıldönümü münasebetiyle, Genç-Der Kadın Kolları tarafından bir anma programı gerçekleştirildi.
Genç-Der Kadın Kolları merkezinde düzenlenen program, Kur'an tilavetinin okunması ile başladı. Hz Fatıma'nın hayatı, şahsiyeti, cesareti, kişiliği, ahlaki, ibadeti, tesettürü ve diğer mümin kadınlara örnekliği detaylı bir şekilde dile getirildi.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Genç-Der Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dener, “Hz Fatıma'nın daha 8-9 yaşlarında babasına, müşrikler tarafından yapılan hakaretlere karşı cesurca direnmiş ve karşı koymuştur. Bu davranışından dolayı, babası tarafından “ Babasının Annesi” hitabına mazhar olmuştur. Hz Fatıma örtüsüne ve ibadetlerini çok dikkat eder, asla bu hususta bir gevşekliğe mahal vermezdi. Hz Fatıma çocukluğunda vefatına kadar çok aşlık ve sıkıntılar ile mücadele etti. Babasına olan sevgisi, eşine olan sadakatinden ve çocuklarına olan şefkat ve merhametinden geri durmadı, dünya malına tamah etmedi, yoksul ve fakirlere ise çok cömert davranırdı. Evine getirilen yiyeceklerin temiz ve helal olduğunu öğrenmek için önce babasına yedirir, şayet babası yerse öylece helal olduğuna kanaat getirir ve ev halkına ondan sonra yedirirdi” dedi.
Hz Fatıma'nın nübüvvet evinin eşsiz bir öğretmeni olduğunu ifade eden Dener, babasından öğrendiği ilahi emir ve yasakları, müminlerin kadınlarına ve kızlarına aktardığına vurgu yaparak, “Müslüman kadın nasıl olmalıdır sorusunun cevabı şüphesiz, Hz Fatıma annemizde şekillenmiştir. Onun örnekliği Müslüman kadınlar için bulunmaz bir modeldir. Müslüman kadın kendi kişilik ve şahsiyetini, hürriyetini ahlak ve edebini ondan almalı, dünya ve ahiret saadetini ve mutluluğu ancak böyle bir kişilik örnek alınarak elde edeceğini bilmelidir. Yine bugün kadının mutsuzluğunun temelinde batının kokuşmuş kültür ve ideolojilerinin dayatmış olduğu hayat ve söylemlerinin olduğu bilinen bir gerçektir. 21.yüzyılda kadının mutlu ve gerçek değerinin elde edilmesini istiyorsak, Hz Fatıma annemizin sabrına, metanetine, Hz. Asiye'nin direniş ruhuna; Hz. Meryem'in masumiyet ve iffetine, Hz Hatice'nin sadakatine ve cömertliğine, Hz Aişe'nin ilmine bürünmüş model kadınların izlerinden gitmeli hayatlarını kendimize örnek almalıyız” şeklinde konuştu.
Program Peygamber Sevdalıları kız çocuklarından oluşan ilahi grubu tarafından, Hz. Fatıma'nın hayatının anlatıldığı kısa bir tiyatro gösterimi ile devam etti. Program yapılan bir dua ile son buldu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın